Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
18:27 | 26/06/2022

Ως αρχηγικό μέλος της περιβόητης «συμμορίας με το σίδερο» είχε συλληφθεί το 2015 ένας από τους άντρες που ελέγχθηκαν χθες Σάββατο στη Μύκονο από άντρες της Δίωξης Εκβιαστών.

Πρόκειται για Γεωργιανό, με ελληνικό ονοματεπώνυμο, με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Διαβάστε επίσης

Όπως λένε στο Newsbomb.gr αστυνομικές πηγές, το 2013 είχε συλληφθεί από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας για ληστεία. Δύο χρόνια αργότερα, το 2015 συνελήφθη ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα ήταν πρωταγωνιστικό μέλος της περιβόητης «συμμορίας με το σίδερο». Ήταν μία από τις πιο βίαιες συμμορίες ληστών, που έμπαιναν σε σπίτια και βασάνιζαν τα θύματά τους με ηλεκτρικό σίδερο.

Το 2019 συνελήφθη και πάλι για το νόμο περί όπλων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2021, συνελήφθη στα Πατήσια για κλοπή. Μάλιστα κατά την τελευταία του σύλληψη αντέδρασε βίαια στη θέα των αστυνομικών.

Ο Γεωργιανός δεν είναι ο μόνος άντρας που εντοπίστηκε από τη Δίωξη Εκβιαστών στη Μύκονο και έχει ποινικό παρελθόν. Ανάμεσα σε αυτούς που ελέγχθηκαν είναι άτομο που το 2013 είχε επιτεθεί ως μέλος της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Το συγκεκριμένο άτομο είχε φυλακιστεί, αφέθηκε ελεύθερο το 2017, ενώ το 2019 δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Ηρακλείτου στο Κολωνάκι.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

www.newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis