Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 01/08/2022

Ως «ορμητήρια» χρησιμοποιούσαν την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις ληστές που εισέβαλαν την 29η Ιουλίου 2022 σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Στη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής αναφέρεται ότι «τα σημεία αυτά τους παρείχαν την απόλυτη κάλυψη. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Ιουλίου 2022 εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας δίκυκλη μοτοσικλέτα στο προαύλιο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και συγκεκριμένα έξω από το κτίριο των εστιών διαμονής των φοιτητών. Τέθηκε υπό παρακολούθηση. Αξιοσημείωτο ήταν ότι η μοτοσικλέτα, ενώ ήταν μπλε χρώματος, οι δράστες την είχαν μετατρέψει σε λευκού χρώματος, πλην όμως ταυτοποιήθηκε από τον αριθμό πλαισίου της και από χαρακτηριστικά σημάδια στο τιμόνι».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας γνώριζαν για τη δράση τους και άρχισαν να τους παρακολουθούν λίγες ώρες πριν εισβάλουν με όπλα στα χέρια στο σούπερ μάρκετ της Γλυφάδας, παρουσία δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών:

«Περί ώρα 11:00 της 29-07-2022, δύο άτομα πλησίασαν τη μοτοσικλέτα, επιβιβάστηκαν σ’ αυτή και κινήθηκαν προς την περιοχή της Ηλιούπολης. Στη διαδρομή, μία μοτοσυκλέτα, μάρκας ΚΤΜ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας με δύο επιβαίνοντες, προσέγγισε την επίμαχη μοτοσικλέτα και κινούμενοι από κοινού, κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Γλυφάδας, όπου δεν ήταν πλέον δυνατή η συνέχιση της επιτήρησης τους και χάθηκε η οπτική επαφή. Ακολούθως, οι αστυνομικοί, οι οποίοι ανέμεναν σε κεντρική αρτηρία για πιθανό επανεντοπισμό των ατόμων και των μοτοσικλετών, ενημερώθηκαν από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για δύο ληστείες, που έλαβαν χώρα σε σούπερ μάρκετ επί της συμβολής των οδών Δ. Γούναρη και Ανθέων στη Γλυφάδα και σε super market επί της Λ. Αμφιθέας αριθ. 127 στο Π. Φάληρο από τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, μάρκας HONDA, μοντέλο VARADERO, λευκό, και σε μοτοσικλέτα, μάρκας KTM χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό. Τελικά, εντοπίστηκαν από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι μοτοσικλέτες επί της συμβολής της Λ. Συγγρού με την οδό Φιλαδελφείας στη Νέα Σμύρνη, όπου στη θέα των Αστυνομικών η μοτοσικλέτα, μάρκας HONDA VARADERO συγκρούστηκε με παρακείμενο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ η μοτοσικλέτα, μάρκας ΚΤΜ ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν πεζή τους δύο δράστες, που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, μάρκας HONDA, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να συλλάβουν τον έναν και να κατασχεθεί η μοτοσικλέτα, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε κατά την εξερεύνηση της μοτοσικλέτας, πράγματι οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει βαφή της μοτοσικλέτας, προφανώς για να αποκρύψουν τα ίχνη τους.

 

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Ζωγράφου για να εντοπίσουν τη μοτοσικλέτα, μάρκας ΚΤΜ, η οποία ενεπλάκη στις ληστείες. Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε στην οδό Ούλωφ Πάλμε έξωθεν της Πανεπιστημιούπολης με επιβαίνοντες δύο άτομα, τα οποία έφεραν ρουχισμό πανομοιότυπο με αυτό που εμφαίνονταν στα βιντεοληπτικά υλικά από τις ληστείες να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μέσω των οδών Παπάγου και Ηρώων Πολυτεχνείου και να εισέρχεται τελικά στην Πολυτεχνειούπολη, χωρίς να καταστεί δυνατή η ακινητοποίηση της και η δέσμευση των επιβαινόντων. Ακολούθως, αναζητήθηκε στο προαύλιο χώρο και τελικά εντοπίστηκε σταθμευμένη στην πυλωτή του κτηρίου των Παλαιών Εστιών του Πολυτεχνείου και κατασχέθηκε».

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι «ενδεικτικό του επαγγελματισμού που τους διέκρινε, τυγχάνει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της έκνομης δραστηριοποίησης τους φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη μοτοσικλετιστή και μάσκες, καθώς και να φέρουν γάντια. Μάλιστα, με το σκουρόχρωμο ρουχισμό που έφεραν, τα λευκά κράνη, τις μοτοσικλέτες λευκού χρώματος που χρησιμοποιούσαν, καθώς και την τετραμελή σύνθεση τους, προσομοίαζαν σε Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αξιοσημείωτο ήταν πως πραγματοποίησαν ολική βαφή της κλεμμένης μοτοσικλέτας, προκειμένου να αποφύγουν τη διασύνδεση των εγκληματικών τους πράξεων. Σε περίπτωση, που οι υπάλληλοι δεν ακολουθούσαν τις εντολές τους, δε δίσταζαν να τους χτυπήσουν είτε με γροθιές είτε με τη λαβή του όπλου τους, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση τους».

Η Αστυνομία έχει συλλάβει τον έναν από τους τέσσερις ληστές (έναν 26χρονο Αλβανό) και έχει ταυτοποιήσει τους δύο από τους τρεις συνεργούς του (με καταγωγή από την Αλβανία). Η συμμορία είχε «χτυπήσει» σε βενζινάδικα, περίπτερα, σούπερ μάρκετ.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis