Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:14 | 28/07/2022

«Ο θεσμός της δικαστικής αστυνομίας δεν αποτελεί κάποια πρωτοτυπία, είναι όμως ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας για τη λειτουργία των δικαστηρίων, με στόχο να κερδίσουμε το διπλό στοίχημα. Αφενός να ενισχύσουμε την τάξη και την ασφάλεια δικαίου και αφετέρου να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη σύσταση της δικαστικής αστυνομίας, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Δημήτρης Κούβελας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, σε ζητήματα όπως είναι η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, δεν χωρούν ανούσιες μικροκομματικές διαφωνίες. Ειδικά όταν είναι γνωστό ότι με την εφαρμογή ενός νόμου, θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. «Επιτέλους, στα σημαντικά οφείλουμε να συμφωνήσουμε. Δεν το ζητούν, αλλά το απαιτούν οι πολίτες από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κούβελας, με τη δικαστική αστυνομία επιδιώκεται η ταχύτερη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, η τάξη και η εφαρμογή των κανόνων εντός των δικαστικών αιθουσών κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, η υποστήριξη των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών κατά τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων, καθώς και η παροχή προς αυτούς της απαραίτητης συνδρομής για την επίλυση ιδιαίτερων νομικών και πραγματικών ζητημάτων, τα οποία απαιτούν ειδικές επιστημονικές ή τεχνικές γνώσεις.

«Όσοι από εμάς ασκούμε μαχόμενη δικηγορία και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με δικαστικούς λειτουργούς, μπορούμε να αντιληφθούμε την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή. Με τη δικαστική αστυνομία που θα στελεχώνεται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό – επιστημονικό προσωπικό, καλλιεργούμε την αλλαγή εργασιακής κουλτούρας στα δικαστήρια της χώρας», υποστήριξε ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης.

«Εισάγουμε έναν ακόμη σύγχρονο δικαστικό θεσμό στο δικαιϊκό μας σύστημα, με απώτερο σκοπό να δει και ο τελευταίος πολίτης τη δικαιοσύνη, ως πραγματικό καταφύγιο για να βρει το δίκιο του. Οφείλουμε πάντα να έχουμε στη σκέψη μας, ότι ένας καταρτισμένος και επαρκής δικαστικός λειτουργός, είναι αυτός που θα δώσει τη σωστή λύση σε όλα τα σύγχρονα σοβαρά θέματα», είπε καταλήγοντας την ομιλία του ο κ. Κούβελας.

Πηγή:  thestival.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis