Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 30/07/2022

Φωτογραφίες και βίντεο από τη δράση των ληστών που εισέβαλαν σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της οδού Γούναρη στη Γλυφάδα έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές.

Στο υλικό που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί απεικονίζονται σε μία μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού οι δύο δράστες (ένας εκ των οποίων συνελήφθη) και σε μία δεύτερη μηχανή μεγάλου κυβισμού οι δύο συνεργοί τους.

Διαβάστε επίσης

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 26χρονος Αλβανός, σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα, ενώ αναζητούνται οι τρεις συνεργοί του. Μάλιστα, η Αστυνομία εξετάζει κατά πόσο η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχει πραγματοποιήσει και άλλες ένοπλες επιθέσεις κατά το παρελθόν. Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να εισέβαλαν, 35 λεπτά μετά τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα, σε άλλο σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο. Οι αστυνομικοί «βλέπουν» πολλές ομοιότητες στα δύο περιστατικά, ενώ άντρες της Ασφάλειας «σαρώνουν» την περιοχή για να εντοπίσουν όσο το δυνατόν πιο αξιοποιήσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας.

photo

photo

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «η οργάνωση των ληστών, ο οπλισμός που είχαν στην κατοχή τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έδρασαν σε έναν χώρο που ήταν γεμάτος κόσμο, όπως είναι ένα σούπερ μάρκετ, και μάλιστα στις 12.40 το μεσημέρι, μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε με πολύ επικίνδυνους κακοποιούς που πρέπει να συλληφθούν άμεσα στο σύνολό τους».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι «μετά τη σύλληψη του πρώτου δράστη και την έρευνα της Ασφάλειας στο σημείο της ληστείας και τους γύρω δρόμους, ξεδιπλώθηκε η έρευνα και πλέον η ταυτοποίηση των ασύλληπτων ληστών θεωρείται θέμα χρόνου».

Η έρευνα επεκτάθηκε και στην περιοχή του Ζωγράφου, από όπου εκτιμάται ότι εξαφανίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις δράστες. Έξω από την Πανεπιστημιούπολη εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη η δεύτερη μοτοσικλέτα των ληστών, ενώ η πρώτη είχε εντοπιστεί στη Γλυφάδα. Σε αυτήν επέβαινε ο 26χρονος ληστής που συνελήφθη και βρέθηκε στην κατοχή του οπλισμός αλλά και λεία που είχε αποσπαστεί από τα ταμεία του σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το ρολόι έδειχνε 12:40 το μεσημέρι της Παρασκευής όταν τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και προτεταμένα όπλα, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα. Οι δράστες ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με δύο μοτοσικλέτες. Στο σημείο επικράτησε πανικός, καθώς ο κόσμος είδε ξαφνικά μπροστά του ενώ ψώνιζε τέσσερις κρανοφόρους με προτεταμένα τα όπλα.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis