Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:08 | 17/08/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

"Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους !

Διαβάστε επίσης

Έχοντας 22 χρόνια υπηρεσίας, τα οποία έχουν διανυθεί σε Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας, έχω να πω ότι αυτή την περίοδο η πιο μοναχική "καρέκλα" στην Ελληνική Αστυνομία είναι αυτή του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Όλα τα καθήκοντα και όλα τα πόστα (εσωτερικά και εξωτερικά) είναι πολύ σημαντικά και χρήζουν στήριξης και υποστήριξης. Όμως η καρέκλα του Αξιωματικού Υπηρεσίας είναι πραγματικά ηλεκτρική.

Ο λόγος είναι ότι διατρέχεις κάθε μέρα τον κίνδυνο να μπλέξεις σε μακροχρόνιες νομικές περιπέτειες.

Κάτι τετοιο είναι και δαπανηρό και ψυχοφθόρο.

Οπότε όλοι κοιτάζουν να αποφύγουν τη συγκεκριμένη θέση, η οποία σε πολλές υπηρεσίες θεωρείται από τους συναδέλφους σαν, το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει.

Αποτέλεσμα είναι οι νέοι Αξιωματικοί να κάνουν ότι μπορούν ώστε να μην εκτελούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, στην οποία πλέον διατίθενται εξαιρετικά νεαροί Αστυφύλακες.

Όμως ο ΑΞΥΠ κάποτε αποτελούσε τον συντονιστή όλων των ενεργειών του Τμήματος και ήταν ο άνθρωπος που έχαιρε σεβασμού λόγο της εμπειρίας του....

Αυτά τα στοιχεία πλέον λείπουν σχεδόν σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας (για εκτός Αθηνών δεν γνωρίζω, οπότε δεν έχω άποψη). Οι "παρενέργειες" του φαινομένου γίνονται ορατές τόσο στους συναδέλφους όσο και στους πολίτες.

Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάτι ώστε η συγκεκριμένη θέση να στελεχωθεί από πραγματικά άξιους αστυνομικούς με κατάλληλο βαθμό, με εμπειρία και με πραγματική επιθυμία και κίνητρα να παραμείνουν σε αυτήν;

Ευχαριστώ το Policenet για το βήμα και θα χαρώ να δω την επιστολή μου δημοσιευμένη στη σελίδα"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis