Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:38 | 20/08/2022

Κοντά στην εξάρθρωση συμμορίας που κλέβει αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αττικής, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη 34χρονου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία μιας γυναίκας σύμφωνα με την οποία, αυτοκίνητο που της ανήκει, είχε κλαπεί από το Παγκράτι. Η ίδια είχε τοποθετήσει σύστημα GPS στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα την Παρασκευή να καταφέρει να το εντοπίσει. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο που είχε “υποδείξει” το GPS, βρήκαν τον 34χρονο μέσα σε προαύλιο χώρο μάντρας αυτοκινήτων που διατηρεί στη λεωφόρο Σπάτων.

Διαβάστε επίσης

Μάλιστα, ο 34χρονος είχε ήδη ξεκινήσει να διαλύει το κλεμμένο αυτοκίνητο, αφαιρώντας εξαρτήματα. Συγκεκριμένα, ήδη είχε ήδη ξηλώσει τις πόρτες και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Εξάλλου στόχος ήταν η αποσυναρμολόγηση των οχημάτων για τη διάθεση των εξαρτημάτων ως ανταλλακτικά στη “μαύρη αγορά”.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοκίνητο, ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ), σκελετός αυτοκινήτου καθώς και πλήθος ανταλλακτικών και εργαλείων.

Ο 34χρονος που συνελήφθη για κλοπή αυτοκινήτου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, φέρεται να υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο του το παρέδωσε άτομο που γνώριζε και το οποίο είχε το παρατσούκλι “Αλβανός”. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, δεν του ανέφερε ότι πρόκειται για κλεμμένο όχημα.

Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών συνεχίζονται,  καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι βέβαιοι πως πρόκειται για σπείρα που…ειδικεύεται στις κλοπές οχημάτων. Ένα από τα άτομα που αναζητά είναι και ο άνδρας που κατονόμασε ο συλληφθείς.

enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis