Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:55 | 02/05/2024

Πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα τροχαίας, τάξης και ασφαλείας που λαμβάνονται από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλους τους νομούς. Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας της ΕΛΑΣ, η πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών σε θέματα κλοπών, οδικής ασφάλειας, παράνομης κατοχής και χρήσης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

“Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε μορφή εγκληματικότητας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και στη διευκόλυνση της αυξημένης κίνησης αυτών των ημερών του Πάσχα. Έχουμε αυξήσει τις περιπολίες στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Δεν ξεχνάμε τη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας ακόμα και για μικρές αποστάσεις. Ελπίζουμε να μην έχουμε τραυματισμό λόγω βεγγαλικών”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Μαστραντωνακης.

Διαβάστε επίσης

“Απευθύνουμε έκκληση στους οδηγούς να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. Επισημαίνουμε την αποφυγή της κατανάλωσης αλκοόλ εφόσον οδηγούν. Επίσης να αποφεύγεται η χρήση του κινητού όταν οδηγούμε. Η αστυνομία θα είναι “επί ποδός” όλες αυτές τις μέρες” σημειώνει η Μάρθα Κίτσιου, Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Χανίων.

“Θερμή παράκληση να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας όχι για την παράβαση αλλά για την ασφάλεια της ζωής του κάθε ένα. Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία και την κουλτούρα μας. Να σεβόμαστε και τους υπόλοιπους. Να πάμε κάπου και να γυρίσουμε ασφαλείς”, αναφέρει η Ελένη Παπαθανασίου Διοικητής Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Συνεπώς, η υπάρχουσα (αυξημένη λόγω των ημερών) αστυνομική δύναμη, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο θα είναι επί ποδός για να μπορέσει να συνεισφέρει πρωτίστως στην πρόληψη αλλά – εάν χρειαστεί – και στην καταστολή παραβάσεων που σχετίζονται κυρίως με πάσης φύσεως κλοπές, αλλά και με θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια.

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Πηγή:   flashnews.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis