Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυφυλακων
12:11 | 01/05/2024

Στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους οι νεοπροσληφθέντες που θα στελεχώσουν το νέο Σώμα Δικαστικής Αστυνομίας της χώρας μας. Η εκπαίδευσή τους θα είναι δίμηνη, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πρακτική ενός μήνα στα Δικαστήρια όλης της χώρας που θα οριστούν, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στις οριστικές τους θέσεις. Πρόκειται για περισσότερα από 400 άτομα, ενώ συνολικά θα αναλάβουν καθήκοντα 500.

Το πρωί της Τρίτης 30 Απριλίου στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα, ο οποίος ζήτησε από τους εκπαιδευόμενους να διακονήσουν στη θέση τους πάνω από όλα με ήθος. «Το ήθος θα είναι το πρώτο σας εφόδιο, τα υπόλοιπα εφόδια θα τα πάρετε από την εκπαίδευση και τους διδάσκοντές σας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Κομοτηνή η αν. γενική γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης
Την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε στους εκπαιδευόμενους ο αστυνομικός διευθυντής Πέτρος Δεμερτζίδης, παρουσία και της υποστρατήγου Παναγιώτας Θερμογιάννη, διοικήτριας της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Στον αγιασμό παρέστη κι απηύθυνε χαιρετισμό η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Βασιλική Γιαβή, εξηγώντας ότι από την τελετή απουσιάζουν ο υπουργός κι ο υφυπουργός, καθώς στη Βουλή συζητείται η κυβερνητική μεταρρύθμιση για τον δικαστικό χάρτη της χώρας. «Κύριο στοιχείο μιας δημοκρατίας είναι το κράτος δικαίου, με θεμελιώδη αρχή την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που κατοχυρώνεται και στο Σύνταγμα», σημείωσε, ενώ εξήγησε τον κομβικό ρόλο που έχει ο δικαστής στη χώρα μας. Για να λειτουργήσει σωστά η Δικαιοσύνη, όμως, πρέπει στα Δικαστικά Μέγαρα να υπάρχει ευρυθμία κι ευταξία, και σε αυτό αποσκοπεί το νέο Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα 30 ετών της Δικαιοσύνης, σημείωσε η Βασιλική Γιαβή, αναφορικά με τη συγκρότηση Σώματος Δικαστικής Αστυνομίας. Ζήτησε, ακόμη, από τους εκπαιδευόμενους να υπηρετήσουν με ήθος, ευγένεια και διάθεση για προσφορά.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τους εκπαιδευόμενους. Αναμένουμε να δούμε, τέλος, πως ακριβώς θα λειτουργήσει στην πράξη η Δικαστική Αστυνομία κι εάν μετά από μερικά χρόνια δούμε όλους τους νεοπροσληφθέντες… σε γραφεία.

Πηγή:  xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis