Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 13/10/2022

Επεκτείνεται σε όλους τους ένστολους το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή η αναγνώριση έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές.

 

Διαβάστε επίσης

Η σχετική ευνοική ρύθμιση περιέχεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση όσοι ένστολοι εξαιρούνταν (π.χ. ορισμένες κατηγορίες πυροσβεστών, λιμενικών, αστυνομικών και υπηρετούντων στην αεροπορία) από τη σχετική ρύθμιση αποκτούν πλέον το δικαίωμα αυτό, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας, αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (προ ή μετά το 2011) και ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας με την οποία υπηρετούν (μόνιμοι και μη).

Ως «μάχιμη πενταετία» περιγράφεται ο ασφαλιστέος - συντάξιμος χρόνος (πραγματική υπηρεσία) που έχει υπηρετηθεί σε παραμεθόριες μονάδες, νησιά, προκεχωρημένες βάσεις κ.λπ. Με την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας» διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των ένστολων (στρατός ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική).

Τέλος, εξασφαλίζεται η καλύτερη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς δεν διαταράσσεται ο εσωτερικός σχεδιασμός για την πλήρωση των αναγκών των διαφορετικών μονάδων από αιτήματα για μεταθέσεις σε μονάδες που δικαιολογούσαν την αναγνώριση «μάχιμης πενταετίας».

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis