Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 06/10/2022

Οι συνθήκες ζωής ιδίως για τους νεότερους αστυνομικούς, που συνήθως υπηρετούν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, είναι εξαιρετικά δύσκολες

Την πόρτα της εξόδου από την Ελληνική Αστυνομία επέλεξε νεαρός αστυνομικός από το Λασίθι, διεκδικώντας ένα μέλλον με αξιοπρεπείς αποδοχές και καλύτερες προοπτικές.

Διαβάστε επίσης

Ο 27χρονος, ο οποίος πέτυχε με μεγάλη προσπάθεια την εισαγωγή του στο Σώμα πριν από λίγα χρόνια βίωσε την απογοήτευση που διακατέχει όλους τους συναδέλφους του που εργάζονται κάτω από εξοντωτικές συνθήκες σε υπηρεσίες με αποδεκατισμένο προσωπικό και με απολαβές που χαρακτηρίζονται «συμβολικές».

Παραιτήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, έβγαλε τη στολή και μέσα σε λίγους μήνες έχτισε νέα καριέρα, στον τομέα του Air Bnb, πολλαπλασιάζοντας τα εισοδήματά του όπως λένε συνάδελφοί του που δεν εξεπλάγησαν από την εξέλιξη αυτή.

Οι συνθήκες ζωής ιδίως για τους νεότερους αστυνομικούς, που συνήθως υπηρετούν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Όσοι υπηρετούν σε τουριστικές περιοχές αναγκάζονται να δαπανούν σχεδόν το μισό μισθό τους μόνο για το ενοίκιο μιας γκαρσονιέρας.

Δεν είναι ο μόνος, προειδοποιούν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, που γνωρίζουν καλά την κατάσταση που επικρατεί, με μια πλειάδα συναδέλφων τους να σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του 27χρονου, καθώς χρόνο με το χρόνο οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν για τους εργαζόμενους στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Καρτσάκης, ο 27χρονος είναι ο πρώτος που έκανε το βήμα, όχι όμως και ο τελευταίος, καθώς προβλέπεται κύμα μεγάλης φυγής.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες του Λασιθίου είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένες, ενώ μέσα στην επόμενη 5ετία 55 από τους 260 αστυνομικούς που υπηρετούν στο νομό θα συνταξιοδοτηθούν με λειτουργία των υπηρεσιών να οδηγείται σε αδιέξοδο.

neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis