Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:19 | 03/08/2022

Στον διπλασιασμό των αστυνομικών δυνάμεων στις πύλες εισόδου της χώρας λόγω της τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως δήλωσε η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση στα πάνω από 100 σημεία εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια και σύνορα) της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί κατά 50% και στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. «Πολλοί από αυτούς δεν είναι εγκατεστημένοι εκεί μόνιμα, αλλά τους στέλνουμε αιφνιδίως για να κάνουν ελέγχους» εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός μίλησε και για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας που σημειώνονται στη χώρα μας και δήλωσε πως έχουν αναφερθεί στην αστυνομία 5.140 περιστατικά βίας. Τόνισε πως είναι υποχρέωση της αστυνομίας να σχηματίζει δικογραφία για οποιαδήποτε υπόθεση φτάνει στα γραφεία της ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρότρυνε δημόσια οποιονδήποτε είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσει. «Υπάρχει ο πενταψήφιος αριθμός 15900 που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο» σημείωσε.

Σχετικά με τη δολοφονία γυναίκας από τον ίδιο της τον άντρα στη Ζάκυνθο, ο υπουργός είπε πως ο δράστης είχε συλληφθεί τον Ιούνιο ύστερα από καταγγελία της ίδιας της συζύγου του, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

«Ο δράστης ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει» συμπλήρωσε σχετικά και εξήγησε πως η επίλυση του προβλήματος είναι μία σύνθετη διαδικασία που απαιτεί πρωτίστως το εκάστοτε θύμα να πάρει θάρρος και να μιλήσει.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του αστυνομικού από την Λέσβο που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά 14χρονη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως έχει ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος και ο δράστης θα αποταχθεί από την ελληνική Αστυνομία.

Η Ελληνική Αστυνομία και το κράτος είναι αποφασισμένοι οι λίγοι επίορκοι αστυνομικοί που δεν τιμούν τη στολή τους, να τιμωρούνται παραδειγματικά.

«Τέτοιου είδους αστυνομικοί δεν μπορούν να έχουν καμία θέση στην ελληνική Αστυνομία. Είναι απίστευτα απάνθρωπο αυτό το έγκλημα» δήλωσε.

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis