Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:36 | 29/06/2022

Ένας Έλληνας αστυνομικός, 20 χρόνια μετά την ημέρα (29/6/2002) που σημειώθηκε η έκρηξη στον Πειραιά η οποία ξετύλιξε το κουβάρι της εξάρθρωσης της «17Ν», αποκαλύπτει πτυχές από το θρίλερ που συγκλόνισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

«Είχαμε λάβει μέτρα μήπως είναι παγιδευμένη η γιάφκα με εκρηκτικά, κι αφού βεβαιωθήκαμε με εικόνα από οπτικές ίνες ότι δεν είναι, μπήκαμε μέσα. Εγώ μπήκα από τους πρώτους», περιγράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Ευστράτιος Κυριακάκης.

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζοντας ο Έλληνας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε πως είδε τη σημαία με το περιβόητο αστέρι, «ένα όνειρο δεκαετιών για πολλούς αξιωματικούς της ΕΛΑΣ» να βρεθούν μπροστά σε ένα τέτοιο εύρημα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχαν ακόμη τα κλεμμένα μπαζούκας από το Πολεμικό Μουσείο, όπλα, εκρηκτικά, και μία προκήρυξη από το κομπιούτερ βγαλμένη, στην οποία υπήρχαν και παραπομπές χειρόγραφες. Είπα τότε στον επικεφαλής ότι εδώ πρέπει να έχουμε τον αρχηγό», ανέφερε ο αστυνομικός.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι αμέσως κλήθηκαν τηλεφωνικά ο τότε αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής Στέλιος Σύρος καθώς και ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης.

Ο απόστρατος αστυνομικός, που μίλησε στο Open, αποκάλυψε ότι χρειάστηκαν 17 ολόκληρες ημέρες για να συγκεντρώσουν όλο το υλικό από τη γιάφκα της οδού Πάτμου, χρονικό διάστημα που αποτέλεσε τότε ρεκόρ για τα αστυνομικά, εγκληματολογικά χρονικά. Αντίστοιχα, από τη γιάφκα της οδού Δαμάρεως απαιτήθηκαν 14 ημέρες.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο «45άρι» το οποίο θεωρούνταν ως το όπλο που «σημάδεψε» τη 17Ν. «Με έπιασε ρίγος όταν με πήραν από τα εργαστήρια και μου είπαν: "να το 45άρι που σκοτώθηκε ο Μπακογιάννης και ο Σόντερς"», περιέγραψε ο κ. Κυριακάκης.

Πηγή:  dikaiologitika.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis