Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΣΕ
20:20 | 27/06/2022

Η τελετή ορκωμοσίας των νέων ανθυπολοχαγών τάξης 2022 «Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Μαζαράκη - Αιανιάν» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης

Παρόντες στην τελετή ήταν, επίσης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής ο Γ' αντιπρόεδρος και βουλευτής Β' Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Μπούρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 180 ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 166 από την Ελλάδα, 11 από την Κύπρο, ένας από την Αλβανία, ένας από Βοσνία - Ερζεγοβίνη και ένας από τη Μολδαβία. Στα Όπλα συμπεριλαμβάνονται 149 νέοι ανθυπολοχαγοί και τριάντα ένας στα Σώματα. «Καλή δύναμη» ευχήθηκε στους νέους ανθυπολοχαγούς ο υπουργός εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Όπως συνηθίζω να λέω στα δύσκολα γινόμαστε ακόμα πιο καλοί, ακόμα πιο δυνατοί».

«Οι 166 "Καλές Ελπίδες" του Έθνους παρέλαβαν σήμερα τα ξίφη τους απο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Να πράττετε το καθήκον σας με την Ελλάδα στην καρδιά σας! Ελεύθερον το εύψυχον» προσέθεσε.

«Συγχαίρω», συνέχισε, «επίσης τους 11 νέους ανθυπολοχαγούς από την Κύπρο και τους 3 νέους ανθυπολοχαγούς από την Αλβανία, την Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Μολδαβία. Οι δεσμοί σας με την Ελλάδα θα είναι πάντα άρρηκτοι».

Πολύ συγκινημένος κατά την τελετή ήταν ο αρχηγός ΓΕΣ που, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε μιλώντας στους νέους ανθυπολοχαγούς: «Σας παρέλαβα πρωτοετείς. Σας παραδίδω στο στράτευμα νεαρούς ανθυπολοχαγούς».

Τελετή ορκωμοσίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Τελετή ορκωμοσίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Τελετή ορκωμοσίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis