Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:01 | 23/02/2022

Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι ο καφές κάνει καλό στην υγεία  και μάλιστα βοηθά να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ακόμη απαιτητικής μέρας.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με το πόσους καφέδες πρέπει να πίνουμε ιδανικά μες στη μέρα για να έχουμε αρκετά οφέλη στην υγεία αλλά και στον εγκέφαλό μας.

Όπως υποστηρίζει η εκπαιδευόμενη ψυχίατρος του Harvard, Uma Maidoo, το καλύτερο είναι να πίνουμε τρεις καφέδες τη μέρα.

Αυτό βασίζεται σε έρευνα που μελέτησε 676 ηλικιωμένους άνδρες για περίπου 10 χρόνια και διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση τριών καφέδων τη μέρα είχε σημαντικά οφέλη στις γνωστικές τους ικανότητες και κυρίως στη μνήμη.

Επίσης μία άλλη μεγαλύτερη έρευνα του Harvard με 208.501 συμμετέχοντες, κατέδειξε ότι τα άτομα που έπιναν καφέ τρεις φορές τη μέρα, είχαν μεγαλύτερη μακροζωία ενώ όσοι δεν έπιναν καθόλου καφέ, ήταν πιο πιθανό να ζήσουν λιγότερα χρόνια.

Αυτό παρατηρείται γιατί όσοι πίνουν περισσότερο καφέ, κανονικό ή ντεκαφεϊνέ, έχουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, γεγονός που μπορεί να σχετίζεται και με τα υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονώδων ενώσεων που έχει ο καφές.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να δρα προστατευτικά έναντι χρόνιων προβλημάτων υγείας, αποτρέπει από τα εγκεφαλικά επεισόδια ενώ προστατεύει και το συκώτι.

Τα τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν σχετιστεί γενικά με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου ενώ αποδεικνύεται τελικά πως είναι «φάρμακο» και για τον εγκέφαλο.

Πηγή:  news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis