Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by tousoufou on Πέμ, 10/11/2012 - 17:01
Καλησπέρα, Είμαι αστυφύλακας και έχω γυναίκα ιδ. υπάλληλο. Πριν 2 μήνες γίναμε γονείς και η γυναίκα μου θα λάβει την 6μηνη άδεια ανατροφής, εγώ δικαιούμαι να λάβω τους υπόλοιπους τρείς μήνες μέχρι την συμπλήρωση των 9 που θα δικαούμουν αν η γυναίκα μου δεν έκανε καθόλου χρήση; Πρόσφατα έλαβα γνώση οτι κάτι τέτοιο είναι δυνατό στο στρατό. Ο νόμος λέει τα εξής : "Αν η σύζυγος του υπαλλήλου ή ο σύζυγος της υπαλλήλου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον δικαιούται όμοιων ολικώς ή μερικώς διευκολύνσεων, [i][b]ο σύζυγος ή η σύζυγος υπάλληλος δικαιούται να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παραγράφου 2 κατά το μέρος που η σύζυγος αυτού ή ο σύζυγος αυτής δεν κάνει χρήση των δικών της ή των δικών του δικαιωμάτων ή κατά το μέρος που αυτά υπολείπονται των διευκολύνσεων της παραγράφου[/i] 2.[/b]" H παράγραφος 2 κάνει λόγο για 9 μηνο. Ευχαριστώ
Greek

Υποβλήθηκε από mpifteki. Ημερομηνία: Παρ, 10/12/2012 - 15:05 Μόνιμος σύνδεσμος

Κανονικότατα..και αν η γυναίκα σου δεν πάρει όλο το εξάμηνο που δικαιούται και το διακόψει, παίρνεις εσύ τη διαφορά μέχρι να συμπληρώσετε και οι δύο μαζί 9 μήνες..

Υποβλήθηκε από THEOFILOS. Ημερομηνία: Παρ, 10/12/2012 - 16:42 Μόνιμος σύνδεσμος

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΟ ΑΡΘ. 10Α ΤΟΥ Π.Δ. 27/1986 ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘ. 53 ΤΟΥ Ν. 3528/2007, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΛΕΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ Ο/Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΛΙΚΩΣ Ή ΜΕΡΙΚΩΣ ΔΙΕΥΚΟΛΙΝΣΕΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΧΟΡΗΓΕΙ ΜΟΝΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ, ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ. ΑΝ Π.Χ. ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ, ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΕΙ 4,5 ΜΗΝΕΣ. ΠΑΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΧΟΡΗΓΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΩΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ, ΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

Υποβλήθηκε από THEOFILOS. Ημερομηνία: Παρ, 10/12/2012 - 19:46 Μόνιμος σύνδεσμος

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΞΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 10/15/2012 - 20:21 Μόνιμος σύνδεσμος

α. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του τέκνου.
β. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 σχετικά με το ποιος από τους δύο γονείς θα κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της άδειας ανατροφής. Στην ίδια δήλωση θα καθορίζεται το χρονικό διάστημα που ο καθένας από τους δύο γονείς θα κάνει χρήση διαδοχικά και συνεχόμενα. Εάν η σύζυγος έχει κάνει χρήση, θα δηλώνεται το είδος της διευκόλυνσης (μειωμένο ωράριο ή εννεάμηνη άδεια ανατροφής), καθώς και το συνολικό χρονικό διάστημα, που αυτή έκανε χρήση. Τέλος στην ίδια δήλωση θα αναφέρεται ότι, εφόσον η σύζυγος σταματήσει να εργάζεται, η άδεια θα διακόπτεται και ο σύζυγος εκπαιδευτικός αμέσως θα επιστρέφει στην εργασία του.
γ. Βεβαίωση του οικείου εργοδότη σχετικά με το αν η σύζυγος έχει ήδη κάνει ολικώς ή μερικώς χρήση των δικαιωμάτων της και αν εργάζεται με καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
δ. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, από την οποία θα προκύπτει ρητά η ιδιωτική εργασία που ασκεί η σύζυγος και το καθεστώς απασχόλησης.

[edit time=1350323099]manager[/edit]

Υποβλήθηκε από Pamis. Ημερομηνία: Τρί, 10/16/2012 - 10:48 Μόνιμος σύνδεσμος

Ανήλικο τέκνο 2 δύο ετών. Η σύζυγος στον ιδιωτικό τομέα δεν πήρε καμία άδεια για την ανατροφή. Εργαζόταν μέχρι να γίνει το παιδί ενός έτους. Πήρε ταμείο ανεργίας για 3 μήνες κι εν συνεχεία προσελήφθει ξανά σε άλλη ιδιωτική εταιρία στην οποία εργάζετε μέχρι σήμερα. Ο σύζυγος αστυνομικός δικαιούτε κάποια άδεια?

Υποβλήθηκε από mpifteki. Ημερομηνία: Τετ, 10/17/2012 - 09:55 Μόνιμος σύνδεσμος

Εάν η σύζυγος εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης ο σύζυγος δικαιούται 9 μήνες άδεια και έναρξη μπορεί να κάνει μέχρι το παιδί να γίνει 4 ετών. Αν η σύζυγος εργάζεται με σύμβαση μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου, ο σύζυγος δικαιούται 4,5 μήνες άδεια και πρέπει να τη λάβει όσο διαρκεί η σύμβαση της συζύγου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis