Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by moutro on Σάβ, 05/11/2013 - 12:39
Υπηρετώ σε μεικτό Α.Τ. Παρακαλώ εάν γνωρίζει κάποιος να μου πει εάν επιτρέπεται να εναλλάσσεται το ωράριο από εννιάωρο σε οχτάωρο δηλ. 07:00-14:30, 14:30-22:00 και 22:00-07:00 και εάν μπορώ μετά την εκτέλεση του εννιαώρου βραδινού να συντάσσω αίτημα υπερεργασίας? Το αίτημα πρέπει να πραγματοποιείται σε κάθε τέλος εκτέλεσης υπηρεσίας ή μια φορά το μήνα. Επίσης την υπερεργασία μπορώ να την λαμβάνω ως μία ανάπαυση( όταν συμπληρώνεται ) ή ως ολιγόωρη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Σάβ, 05/11/2013 - 14:39 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν γνωρίζω για σήμερα αλλά πριν αρκετά χρόνια στο αεροδρόμιο του Ελληνικού υπήρχε το εξής ωράριο:
Πρωινό: 07.00-13.30
Απογευματινό: 13.30-20.00
Νυχτερινό :20.00-07.00
Α/Α
R
Νομίζω οτι επιτρέπεται αρκεί να μην υπερβαίνει το σύνολο των ανώτατων ωρών απασχόλησης κατά την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας.
Το Π.Δ.394/2001 στο άρθρο 1 ορίζει εκτός άλλων :
1. Ο χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού (άρθρο 18 Ν.2800/2000), ανεξάρτητα από βαθμό, θέση και την Υπηρεσία που υπηρετεί, κατά την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, είναι ο ακόλουθος :
α. Οι ώρες που προβλέπονται από το ωράριο εργασίας, το οποίο ισχύει για τις Δημόσιες Υπηρεσίες για όσους εκτελούν γραμματειακή ή γραφική υπηρεσία και υπηρεσία τεχνίτη κάθε ειδικότητας.
Το ωράριο αυτό, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε Υπηρεσίας, δύναται να κατανέμεται σε πρωινή ή απογευματινή αλλαγή (βάρδια) ή συνεχές ωράριο εναλλασσόμενων αλλαγών, μέσα στα προβλεπόμενα όρια εργασίας κάθε ημέρα.
β. Τριάντα δύο ώρες για όσους εκτελούν εξωτερικές ή εσωτερικές υπηρεσίες σε αλλαγές 24ωρης ή 16ωρης ή 12ωρης ή 8ωρης βάσης, όπως σκοποί αστυνομικών καταστημάτων ή κρατητηρίων, αστυνομικοί σκοποί, εξερευνητές, οδηγοί και πληρώματα περιπολικών, γερανοφόρων, ανακριτικών και άλλων αυτοκινήτων, επόπτες σκοπών, αξιωματικοί επιθεώρησης και υπηρεσίας, τηλεφωνητές, διαβιβαστές, χειριστές τηλεφωνικών κέντρων, ραδιοτηλεφωνικών κέντρων (R/T) και τηλετύπων. Επίσης, για όσους διατίθενται σε υπηρεσία περιπολίας, αστυνομικής επέμβασης, αστυνομικών ελέγχων, συνοδειών, δικαστηρίων, σηματοδότησης και κάθε άλλη σχετική υπηρεσία, που αφορά την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
γ. Τριάντα ώρες για όσους εκτελούν υπηρεσία μοτοσικλετιστή τάξης ή ασφάλειας ή τροχαίας και ακίνητου σκοπού ρυθμιστή τροχαίας κίνησης, σε αλλαγές 6ωρης βάσης.
δ. Οι ώρες εργασίας των γραφείων των Δημοσίων Υπηρεσιών για τους διευθυντές, διοικητές και προϊστάμενους των Υπηρεσιών.
2. Οι ώρες εργασίας που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο του παρόντος άρθρου κατανέμονται συνεχόμενες στις πέντε εργάσιμες ημέρες. Ο διοικητής κάθε Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου και ανάλογα με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες και τις δυνατότητες της Υπηρεσίας του, καθορίζει και τα συστήματα εργασίας. Στις Υπηρεσίες που εφαρμόζονται συστήματα εργασίας εναλλασσόμενων αλλαγών, η τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία βάση, μπορεί να ρυθμίζεται, κατά περίπτωση, με τη χορήγηση στο αστυνομικό προσωπικό μόνο των δικαιούμενων ημερήσιων αναπαύσεων, κάθε φορά που ολοκληρώνονται οι αλλαγές του συστήματος εργασίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis