Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by roula1 on Σάβ, 11/12/2011 - 22:04
ηθελα να ρωτησω. ειμαι σε υποδιευθυνση σε ασφαλειασ σε γραφειο. συμφωνα με το ΠΔ 394/3-12-2001 δουλεω το ανωτερο την εβδομαδα 42 ωρες ( απο δευτερα εως και παρασκευη 07:30-15:00 , δηλαδη 37,5 ωρες και σαββατο η΄κυριακη αναλογως 4,5 ωρες συνολικα 42 ωρες). ο προισταμενος μου οταν βγαζει υπηρεσια σαββατοκυριακου με βαζει και δουλευω ειτε σαββατο ειτε κυριακη 8:00-14:00 δηλαδη 6 ωρες και την εβδομαδα συμπληρωνω 43,5 ωρες. τι ισχυει?
Greek

Υποβλήθηκε από mutt. Ημερομηνία: Δευ, 11/21/2011 - 09:19 Μόνιμος σύνδεσμος

Εννοώ ότι αφου δουλεύμε 8ωρο επι 5ημερες =40 αρα το Σαβ/κο θα πρέπει να δουλέψουμε 2ωρες για να μην ξεπερνάμε το 42
που ειναι το ανωτατο όριο εργασιας στα γραφεία!!!! Εκτός και αν κάνω λάθος κάπου παρακαλώ διορθώστε με!!!

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τρί, 11/22/2011 - 18:05 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν κάνεις λάθος. Πρέπει να εργαστείς το ανώτερο 42 ώρες.

Ο χρόνος εργασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 42 ώρες για όσους εκτελούν τις υπηρεσίες γραμματειακής ή γραφικής υπηρεσίας και υπηρεσίας τεχνίτη κάθε ειδικότητας ως ορίζεται στην παρ.2 του άρθρου 1 του Π.Δ.394/2001.
Σύμφωνα [b]όμως[/b] με την παρ. 4 του άρθρου 1 του ιδίου Π.Δ. "[i]Αν η εκτελούμενη υπηρεσία επιβάλλεται να συνεχισθεί και μετά τη λήξη του καθορισμένου χρόνου εργασίας, είτε από τη φύση της, είτε από ειδικές συνθήκες, δεν διακόπτεται αυτή, αλλά συνεχίζεται για όσο χρόνο απαιτείται. Για την αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως τάξης, ασφάλειας ή τροχαίας, δύναται να επιβάλλεται πρόσθετη εργασία, πέραν της οριζόμενης στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, με διαταγή του διοικητή αξιωματικού και ύστερα από έγκριση της αμέσως προϊσταμένης του Υπηρεσίας, η οποία χορηγείται κατόπιν ελέγχου της βασιμότητας των προβαλλόμενων λόγων. Σε κάθε περίπτωση ο επιπλέον χρόνος υπολογίζεται στη διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης[/i]."

Το ερώτημα είναι αν η γραφική υπηρεσία-γραμματειακή υπηρεσία, πρέπει να συνεχιστεί υποχρεωτικά λόγω ειδικών συνθηκών για όσο χρόνο απαιτείται και αν αυτό μπορεί να γίνεται συστηματικά κάθε εβδομάδα.
Δεν μιλάμε για το δεύτερο εδάφιο της παραπάνω παραγράφου που ορίζει την αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως τάξης, ασφάλειας ή τροχαίας, που μπορεί να επιβάλλεται πρόσθετη εργασία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρεθούν οι επιπλέον ώρες απο τον συνολικό εβδομαδιαίο χρόνο υπηρεσίας. Και αν η υπηρεσία σε απασχολεί σε μέτρα τάξης [b]κάθε[/b] Σαββατοκύριακο;

Υποβλήθηκε από mutt. Ημερομηνία: Τετ, 11/23/2011 - 08:27 Μόνιμος σύνδεσμος

Εμ εδω είναι αμα κάνεις συνέχεια μετρα το Σαβ/κο που κατα κόρον αυτό γίνεται πιστεύω σε όλες τις Δ/νσεις
γιατί όλο και κατι μετρα θα εχει ,τότε μηλάμε για 8ωρα και ισως και παραπάνω χρόνος εργασίας.Το θέμα ειναι ότι
με αίτηση δική μας θα αναφέρουμε τις παραπάνω ωρες εργασιας λέγοντας και τις ημερες απο τις οποίες θέλουμε να αφαιρέσουμε τις επιπλέον ώρες εργασίας μεσα στην εβδομάδα ετσι δεν είναι????

Πάντως πολλοί συνάδελφοι μου στην ιδια Διευθυνση που υπηρετούμε το Σαβ/κο δουλεύουμε 4,30 ωρες ητοι 2,30ωρες παραπάνω. Αυτο δεν ειναι λάθος πάλι?????Και μάλιστα οταν τους ρωτας και τους λές μα πρεπει 2ωρες για να εχουμε 42ανωτατο λένε οτι δεν αλλάζει το >Σαβ/κο μένει ως εχει!!!Αντε τωρα εσυ να συννενοηθείς!!!!!

Ευχαριστω manager για την διαφώτηση!!!!

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τετ, 12/07/2011 - 16:14 Μόνιμος σύνδεσμος

[url=http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2011/07122011-5.html… Απάντηση του Υπουργού για αναφερόμενη καταστρατήγηση εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των αστυνομικών[/url]

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά στην Αναφορά του Βουλευτή :
"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει επισημανθεί τόσο με εγκύκλιο διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και με επιμέρους διαταγές προς τις Υπηρεσίες, ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η υπέρμετρη απασχόληση του προσωπικού, όταν δεν συντρέχουν σοβαροί ή ειδικοί λόγοι, δεδομένου ότι αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταπόνηση του προσωπικού, την ελάττωση του επαγγελματικού του ζήλου, ενδεχομένως την αντίδρασή του και κατ΄ επέκταση τη μείωση της υπηρεσιακής του απόδοσης. Δεδομένου ότι το αστυνομικό προσωπικό γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, σε κάθε περίπτωση και όταν χρειάζεται μπορεί να απευθύνεται εγγράφως στην προϊσταμένη του Αρχή, αναφέροντας τα πραγματικά περιστατικά, ζητώντας τόσο την τήρηση των κανονισμών, όσο και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των παραβατών, εάν υπερέβησαν αδικαιολόγητα το συγκεκριμένο κανονισμό."
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του Υπουργού αναφορικά με το νέο ωράριο εργασίας στις Επιτελικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ που τροποποιήθηκε με το άρθρο 41 του Ν.3979/2011 (ΦΕΚ Α-138/16.06.2011) , για το οποίο αναφέρει ότι:
"[b]Όσον αφορά στην παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου, αυτή, δεν μεταβλήθηκε με την 72175/11/1039100 από 08-10-2011 διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ΄΄χρόνος εργασίας αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού-Καθορισμός ωρών εβδομαδιαίας προσέλευσης και αποχώρησης΄΄ από την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας και δεν αποτελεί εξ’ αιτίας αυτής υπερωριακή ή άλλης μορφής πρόσθετη εργασία, καθόσον στην πρακτική, όταν μεταβάλλονται οι προσθετέοι, εν προκειμένω από 7 και ½ ώρες σε 8, συν 4 και ½ ώρες (πενθήμερο), δεν μπορεί να παραμένει σταθερό το σύνολο του εβδομαδιαίου χρόνου.[/b]"

Υποβλήθηκε από mutt. Ημερομηνία: Τετ, 12/07/2011 - 17:12 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν τοκανεις πιο λιανά!!!Δηλαδης αν καταλαβα μας λεει οτι ναι μεν αυξηθηκε το εβδομαδιαιο αλλα το πενθημερο μενει σταθερο ως εχει???????Δηλαδης γεια χαρα νταν 42ωρο???

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis