Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by dim31 on Παρ, 07/05/2013 - 13:59
Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω εαν η υπηρεσία χορηγεί φύλλο πορείας για προσωπική μου υπόθεση σε δικαστήριο άλλου νομού.Πρόκειται για αστικό δικαστήριο και οχι ποινικό.Το διευκρινίζω διότι μου είπαν πως για ποινικό χορηγείται ,οχι όμως για αστικής φύσεως.Σε ποιό νόμο αναφέρεται το θέμα μου?Ευχαριστώ πολύ.
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Παρ, 07/05/2013 - 16:19 Μόνιμος σύνδεσμος

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 100/2003
(ΦΕΚ Α΄94 /22-4- 2003)
Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού.
Άρθρο 21
Φύλλο Πορείας.
1. Το Αστυνομικό προσωπικό σε κάθε υπηρεσιακή μετακίνηση του εφοδιάζεται από την Υπηρεσία του με Φύλλο Πορείας, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός και η χρονολογία της σχετικής διαταγής ή έγκρισης και ο λόγος της μετακίνησης. Δεν απαιτείται χορήγηση Φύλλου Πορείας, όταν πρόκειται για εκτέλεση Υπηρεσίας εντός του αυτού τόπου ή και εκτός αυτού, εφόσον δεν δικαιολογείται ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση.

Άρθρο 5, παρ. 3, εδαφ. ε΄ & η΄ της 2/72000/0022 Κ.Υ.Α.

3. Κατά τον υπολογισμό των προβλεπομένων κατ’ ανώτατο όριο ημερών το μήνα, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ημέρες της εκτός έδρας παραμονής για:
ε. Εμφάνιση σε Δικαστήρια, Ανακριτικές Αρχές ή Ανακριτικά Συμβούλια των μαρτύρων ή κατηγορουμένων, για υπόθεση που έχει σχέση με την υπηρεσία.
η. Προσωρινή μετακίνηση στην έδρα της προϊσταμένης Αρχής, επειδή ενεργείται σε βάρος του μετακινηθέντος ποινική ή διοικητική εξέταση.
Σε περίπτωση καταδίκης ή πειθαρχικού ελέγχου του μετακινηθέντος, δικαιολογούνται μόνο εισιτήρια.

Άρθρο 7 παρ. 1δ & 2β της 2/72000/0022 Κ.Υ.Α
Τρόπος δικαιολόγησης οδοιπορικών εξόδων.

2.Τα οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας του μετακινουμένου εκτός έδρας για εκτέλεση εξωτερικών υπηρεσιών προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας αναγνωρίζονται με τα εξής δικαιολογητικά:
δ. Αποδείξεις καταβολής του αντιτίμου εισιτηρίου ή ναύλων και απόκομμα εισιτηρίου στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου και η διαδρομή που κινήθηκε.
3.Για τις Παρακάτω περιπτώσεις απαιτούνται ακόμη τα εξής δικαιολογητικά:
β. Για εμφανίσεις σε οποιοδήποτε ποινικό Δικαστήριο ή Ανακριτική Αρχή κατηγορουμένων ή μαρτύρων, πρωτότυπο κλητήριο θέσπισμα ή κλήση με την ένδειξη ότι η κλήτευση γίνεται βάση του ισχύοντος εκάστοτε άρθρου του Κ.Π.Δ., όπου αυτό απαιτείται και βεβαίωση του Γραμματέα του Δικαστηρίου από την οποία να προκύπτει η εμφάνιση, εξέταση, η ώρα περαίωσης αυτής και ότι η υπόθεση για την οποία κλητεύθηκε ο μάρτυρας ή κατηγορούμενος ανάγεται στο υπηρεσιακό καθήκον, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3351/1978 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Η αθώωση, απαλλαγή ή καταδίκη αποδεικνύεται με αμετάκλητη απόφαση του Δικαστηρίου.
Σε περίπτωση καταδίκης δικαιολογούνται μόνον τα εισιτήρια.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis