Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by policenet on Τετ, 02/08/2012 - 16:12
[b]Χορήγηση προκαταβολής έναντι οδοιπορικών εξόδων για να παρουσιαστεί στο Τμήμα Επιμόρφωσης Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων. [/b] [warning]Υποβλήθηκε με e-mail το ερώτημα αν δικαιούται να λάβει προκαταβολή οδοιπορικών εξόδων για να παρουσιαστεί στο Τ.Ε.Μ.Α. για μετεκπαίδευση και τις σχετικές διατάξεις που προβλέπουν αυτό σε θετική περίπτωση.[/warning]
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τετ, 02/08/2012 - 16:14 Μόνιμος σύνδεσμος

Η πάγια Προκαταβολή χρηματικού είναι ποσά που τίθενται στη διάθεση δημοσίων υπηρεσιών, που τα διαχειρίζονται οι δημόσιοι υπόλογοι διαχειριστές κατόπιν απόφασης του αρμοδίου οργάνου (46 Ν.2362/1995 (ΦΕΚ Α-247/27-11-1995).
Για την άμεση αντιμετώπιση δαπανών, η πληρωμή των οποίων λόγω της φύσης τους δεν μπορεί να αναβληθεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας δικαιολόγησης αυτών, επιτρέπεται η σύσταση στις δημόσιες υπηρεσίες, πολιτικές και στρατιωτικές, πάγιων προκαταβολών χρηματικού με προεδρικό Διάταγμα.
Με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμοδίου Υπουργού , που εκδίδεται μετά από αιτιολογημένη γνώμη της αρμόδιας Υπηρεσίας Δημοσιονομικού ελέγχου, καθορίζεται το είδος και το ποσοστό κάθε δαπάνης που πληρώνεται από την πάγια προκαταβολή και προσδιορίζεται το ποσό αυτής που δεν μπορεί να είναι ανώτερο των δύο και ημίσεως δωδεκατημορίων των σχετικών πιστώσεων που χορηγούνται δια του Προυπολογισμού, για λειτουργικές δαπάνες και του ενός και ημίσεως δωδεκατημορίου, προκειμένου για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Οι Δαπάνες μισθοδοσίας δεν πληρώνονται σε βάρος της πάγιας προκαταβολής , παρά μόνο σε όλως εξαιρετικές και εφόσον δεν είναι δυνατή η πληρωμή αυτών κατά τη συνήθη διαδικασία (άρθρο 46 παρ.3 Ν.2362/1995) .

Σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του Ν.2685/1999 (ΦΕΚ Α-35/18-2-1999), οι πολιτικοί δημόσιοι λειτουργεί και υπάλληλοι , όταν αποσπώνται σε υπηρεσία που βρίσκεται εκτός της έδρας της Υπηρεσίας στην οποία ανήκει η οργανική θέση, δικαιούνται δαπάνες μετακίνησης κατά τις εξής διακρίσεις : α)...β)...
"Δεν δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα όσοι αποσπώνται με αίτησή τους, οι υπάλληλοι οι οποίοι παραμένουν στη θέση που αποσπάστηκαν, εφόσον έχουν εξαντλήσει το όριο των ημερών καταβολής σε αυτούς της σχετικής αποζημίωσης ή αποσπώνται πάλι μέσα σε έξι (6) μήνες στον ίδιο τόπο και οι αποσπώμενοι από περιφερειακές υπηρεσίες στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και από την περιφέρεια κάθε νομού στην έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης". (άρθρο 13 παρ.4 του Ν.2685/1999).

Η χορήγηση προκαταβολής από τον Διαχειριστή προβλέπεται από τα άρθρο 29, 59, 134 και 135 του του Κανονισμού Οικονομικής Υπηρεσίας Χωροφυλακής (Β.Δ. της 15-5-1959 (ΦΕΚ 151/3-8-1959) Κ.Ο.Υ.Χ.

Σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ.3 και άρθρο 59 του Κ.Ο.Υ.Χ. , χορηγούνται προκαταβολές έναντι οδοιπορικών εξόδων σε υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα ορίζεται ότι :
α. " Επιτρέπεται η δημιουργία προκαταβολών εις βάρος ανδρών δια καταβληθέντα ποσά έναντι οδοιπορικών εξόδων και εις βάρος προσώπων ή Υπηρεσιών δι΄αντιμετώπισιν γενικών δαπανών εγκεκριμένων δια γενικών ή ειδικών διαταγών" (άρθρο 29 παρ.3 Κ.Ο.Υ.Χ.).
β. " Τα προς αντιμετώπιση των δαπανών κινήσεως αναγκαιούντα χρηματικά ποσά εις τους μετακινούμενους εκάστοτε άνδρας, είτε προκαταβάλλονται άμα τη παραδόσει αυτού ηλεγμένου υπό του Ελεγκτηρίου Δαπανών.(άρθρο 54 παρ.1 Κ.Ο.Υ.Χ.)".

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 134 παρ.1 του Κ.Ο.Υ.Χ.: " Οι διοικούντες Αξιωματικοί Χωροφυλακής τας χορηγούμενες αυτοίς παγίας προκαταβολάς διαχειρίζονται κατά τας διατάξεις του άρθρου 28 του παρόντος κανονισμού (Κ.Ο.Υ.Χ.), αι δε καταβαλλόμενες δαπάναι εκ τούτου είναι: α) Τα οδοιπορικά έξοδα, β) αι δαπάναι ηλεκτροφοτισμού και υδρέυσεως, γ) πάσα άλλη δαπάνη εγκεκριμένη παρά του Υπουργείου Εσωτερικών ή εξουσιοδοτούμενης παρ΄αυτού Υπηρεσίας".

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 135 παρ.1 του Κ.Ο.Υ.Χ.: "Τα οδοιπορικά έξοδα των ανδρών Χωροφυλακής προκαταβάλλονται και εξοφλούνται κατα τις διατάξεις των άρθρων 59 και 62 του παρόντος Κανονισμού. Οι διοικούντες βαθμοφόροι, εις τας περιπτώσεις χορηγήσεως προκαταβολών δι΄εκτέλεσιν οιασδήποτε υπηρεσίας, μεριμνώσι δια την συγκέντρωσιν των δικαιολογητικών προς τακτοποίησιν αυτών και αποστολή των χρηματικών ποσών μετά τον έλεγχον εις τας διακιούχους Υπηρεσίας παρ΄ων υπεβλήθησαν δικαιολογητικά οδοιπορικών εξόδων.

[b]Υπηρεσιακή κατάσταση μετεκπαιδευομένων στο Τ.Ε.Μ.Α.[/b]
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 48 του Π.Δ. 190/1996 (ΦΕΚ Α΄- 153/09.07.1996): "Οι εκπαιδευόμενοι στα Τμήματα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών και Ανθυπαστυνόμων ως και το Τμήμα Ξένων Γλωσσών κατά το χρόνο της εκπαίδευσής τους αποσπώνται στη Σχολή.2.Οι Σπουδαστές της Σχολής, κατά το χρόνο εκπαίδευσής τους, δε διατίθενται σε άλλη υπηρεσία, εκτός εξαιρετικών αναγκών και κατόπιν διαταγής ή έγκρισης του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης.

[b]Έξοδα μετακίνησης[/b].
Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Π.Δ. 100/2003 (ΦΕΚ Α΄94 /22-4- 2003) : "1. Οι τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του αστυνομικού προσωπικού πραγματοποιούνται με δαπάνη του Δημοσίου, η οποία πρέπει υποχρεωτικά ν’ αναγράφεται στη σχετική διαταγή.
2. Κατ’ εξαίρεση για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του αστυνομικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με αίτηση του ενδιαφερομένου ή στον τόπο συμφερόντων του δεν δικαιολογείται δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου.
3. Ο τοποθετούμενος, μετατιθέμενος και αποσπώμενος δεν υποχρεούται σε αναχώρηση πριν του καταβληθεί η σχετική πίστωση».

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Παρ, 02/10/2012 - 00:42 Μόνιμος σύνδεσμος

Σύμφωνα με την ΥΑ 2/7200//02222/2001 απο 18/12/2001 '' Οδοιπορικά και λοιπά έξοδα '' στην παράγραφο 16 ''Προκαταβολές - Κρατήσεις '' αναφέρεται οτι ο μετακινουμενος δικαιούται προκαταβολικά τολάχιστον το 50% του συνολικού ποσου της αποζημιωσης .
Πρακτικά απο την εμπειρια μου τις περισσότερες φορές εφαρμόζεται η ως άνω διάταξη και χορηγείται προκαταβολικά κάποιο ποσο πριν την μετακίνηση .

Υποβλήθηκε από TURBOSOL. Ημερομηνία: Πέμ, 09/19/2013 - 22:58 Μόνιμος σύνδεσμος

Σε ποιο Π.δ αναφέρεται το χρηματικό πόσο της αποζημίωσησ για την εκτος έδρας διαμονή του αποσπασμένου και αν γίνεται ξεχωριστή δαπάνη για την σίτιση του πχ 25 ευρώ για διαμονή και 15 ευρώ για διατροφη ,με απλα λόγια γίνονται ξεχωριστές δαπάνες απο την διαχείρηση;επίσης αναφέρεται σε κάποιο π.δ ότι οι αστυνομικοί που αποσπουνται σε υπηρεσίες μεταγωγων και ΥΦΕΚΑ και εφόσον δε έχουν γίνει υγειονομικές εξετάσεις των αστυνομικών η διαμονη πρέπει να ειναι αποκλειστικά σε μονοκλινο δωμάτιο;ευχαριστω.

Υποβλήθηκε από NickS. Ημερομηνία: Τετ, 12/14/2016 - 16:49 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Μπορεί ο διαχειριστής μίας Υπηρεσίας να χορηγήσει προκαταβολή για αυθημερόν μετακίνηση αστυνομικού (ποσό 9,78 ευρώ), μόνο με προφορική εντολή του διοικητή και χψρίς να έχει υποβληθεί έστω ένα αίτημα ανάληψης υποχρέωσης?</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis