Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by GATHA25 on Κυρ, 12/08/2013 - 14:38
καλησπέρα συνάδερφοι προσέρχεται κάποιος στο τμήμα και μας δηλώνει ότι το καλοκαίρι εισήλθαν στο σπίτι του ζώα τα οποία του προκάλεσαν ζημιές .Επιπρόσθετα αναφέρει οτι για να μπουν τα ζωα στο σπίτι κάποιος τα βοήθησε να μπούνε και μάλιστα μας κατονομάζει ποιος χωρις να ειναι σιγουρος λέγοντας ότι εχει μάρτυρες τι ενεργειες κανουμε? υποβάλλει μηνυση?
Greek

Υποβλήθηκε από THEOFILOS. Ημερομηνία: Κυρ, 12/08/2013 - 15:54 Μόνιμος σύνδεσμος

Ναι, εάν επιθυμεί. Όπως τα περιγράφεις πρόκειται για φθορά ξενής ιδιοκτησίας αρθ. 381 ΠΚ. Προσοχ'η στο τρίμηνο γιατί είναι κατ' εγκληση διωκόμενο. Βέβαια εξέτασε πότε το έμαθε και πότε έλαβε γνώση για το δράστη του εγκλήματος. Υπόψηη φθορά απαιτεί δόλο, γιατί εάν υπάρχει αμέλεια τότε έχουμε μόνο αδικοπραξία, δηλαδή αστικής φύσεως.
Εφόσον μπορεί να υποβάλει έγκληση -θέλει και παράβολο-, τότε επειδή δεν πρόκειται για αυτεπάγγελτη προανάκριση του αρθ. 242 παρ. 2 ΚΠΔ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΦΩΡΟ, ΟΥΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ, θα του πάρεις έκθεση προφ. μήνυσης και απλά θα αναφέρει τους μάρτυρες που προτείνει και έπειτα την στέλνεις στην Εισαγγελία.

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Κυρ, 12/08/2013 - 17:45 Μόνιμος σύνδεσμος

ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΚ. ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ. ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΙΤΙΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΚΘ. ΠΡΟΦ. ΜΗΝΥΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΤ΄ΑΓΝΩΣΤΟΥ .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis