Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by vagts on Τετ, 08/20/2014 - 17:30
Καλησπέρα! προσαγάγεται άτομο σε αστυνομικό κατάστημα. Το άτομο αυτό φέρει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας Έλληνα πολίτη ωστόσο είναι γεννημένος στην Αλβανία ωστόσο κατά το παρελθόν είχε διαβατήριο απο τις Αλβανικές αρχές και άδεια διαμονης πράγμα που συμπεραίνω είναι πως απέκτησε ελληνική ιθαγένεια. Απο την πλευρά μας επιθυμούμε να στείλουμε σηματική αναφορά εξακρίβωσης. Το ερώτημά μου είναι στο πεδίο υπηκοότητα θα συμπληρώσουμε την Ελληνική? Δηλαδή τον πληκτρολογούμε και ως Έλληνα στην νεα εφαρμογή διωκτικά? καθώς επίσης το άτομο αυτό έχει αλβανική εθνικότητα? Γνωρίζει κάποιος τις διαφορές να με κατατοπήσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Τετ, 08/20/2014 - 19:28 Μόνιμος σύνδεσμος

Απο την στιγμή που οποιοδήποτε πρόσωπο εκδίδει ελληνική ταυτότητα έχει απόκτησει την ελληνική ιθαγένεια που ταυτίζεται με την υπηκοότητα .

Έχει τα ίδια δικαιωματα κ υποχρεώσεις με τους λοιπούς έλληνες πολίτες .

Η αποστολή της σηματικης αναφοράς στο αλλοδαπών ΔΕΝ έχει απόλυτος κανένα νόημα αφου το αλλοδαπών απαντά περί των εκκρεμοτήτων της διοικητικής απέλασης κ της απαγόρευσης εισόδου .

Εφόσον λοιπόν κάποιος αποκτά την ελληνική ιθαγένεια δια πολιτογραφισης ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως πλέον δεν εκκρεμεί σε βάρος του απέλαση .
Πως άλλωστε θα απελάθει έλληνας πολίτης ;;;

Τέλος το αρχείο απαντά περί των διωκτικών ΚΑΙ για τους αλλοδαπούς όπως κ για τους Ελληνες .

[edit time=1408552260]Srek[/edit]

Υποβλήθηκε από amyntas. Ημερομηνία: Πέμ, 08/21/2014 - 13:01 Μόνιμος σύνδεσμος

Θα τον πληκτρολογήσεις με ελληνικούς και λατινικούς χαραχτήρες όπως ήταν γραμμένο το όνομα του αλβανικά .
Επίσης για τους αλβανούς να τους πληκτρολογείς μόνο με το επώνυμο και την ημερομηνία γέννησης ,γιατί η τελευταία μόδα ειναι να αλλάζουν νομότυπα με τις ευλογίες της χώρας τους το όνομα τους , πατρωνυμο μητρόνυμο μέχρι στιγμής δεν μπορούν να το αλλάξουν

Υποβλήθηκε από vagts. Ημερομηνία: Πέμ, 08/21/2014 - 15:31 Μόνιμος σύνδεσμος

amyntas σε ευχαριστώ πάρα πολύ! αυτό ακριβώς έκανα στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί το είχα ξανασυναντήσει στο παρελθόν σε απέλαση αλλοδαπού. Ευχαριστώ και πάλι για την διευκρίνηση

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis