Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by grafarrara on Τρί, 08/19/2014 - 11:06
Παιδιά μήπως έχετε σε διαταγή ή μήπως ξέρετε από την προσωπική σας εμπειρία ποιος κάνει το γνήσιο ατόμου που προσκαλεί άλλο άτομο από το εξωτερικό;;;; :-? :-? :-? ΟΔιοικητής ή ο εκάστοτε αξιωματικός υπηρεσίας. Εγώ νομίζω ο Διοικητής απ΄ ότι θυμάμαι από ένα παλιό έγγραφο.
Greek

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τρί, 08/19/2014 - 12:50 Μόνιμος σύνδεσμος

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος διαμένει σε απομακρυσμένο σημείο της χώρας και προσέρχεται σε Αστυνομική Υπηρεσία, η βεβαίωση πρέπει να γίνεται προσωπικά από το διοικητή αξιωματικό της Υπηρεσίας ή τον αναπληρωτή του και όχι από άλλα όργανα της Υπηρεσίας ή από όργανα υπηρεσιακών μονάδων επιπέδου Σταθμού, που δεν διοικούνται από αξιωματικό, προς αποφυγή σφαλμάτων και άσκοπης αλληλογραφίας μεταξύ των Υπηρεσιών και στην πράξη βεβαίωσης, πέραν των λοιπών στοιχείων, να αναγράφονται οπωσδήποτε ο τίτλος του οργάνου που ενεργεί τη βεβαίωση (διοικητής ή αναπληρωτής διοικητή), το ονοματεπώνυμο και ο βαθμός του.

Ο διοικητής της Αστυνομικής Υπηρεσίας οφείλει να ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο ότι η πράξη της βεβαίωσης απαιτείται να επικυρωθεί από τον προϊστάμενό του διευθυντή και γενικά για τη διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής επί εγγράφων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ενώπιον ξένων αρχών.

Η υπογραφή του διοικητή ή του αναπληρωτή του επικυρώνεται από τον προϊστάμενο αυτού διευθυντή Διεύθυνσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Θεσσαλονίκης ή Αστυνομικής Διεύθυνσης Νομού ή τον αναπληρωτή του, στην πράξη βεβαίωσης του οποίου αναγράφονται επίσης, ο τίτλος, το ονοματεπώνυμο και ο βαθμός του.

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος προσέρχεται απευθείας στη Διεύθυνση της Γ.Α.Δ. Αττικής και Θεσσαλονίκης ή στην Αστυνομική Διεύθυνση Νομού, ο διευθυντής ή ο αναπληρωτής του μπορεί να προβαίνει στη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του πάνω στο έγγραφο, χωρίς να απαιτείται στην περίπτωση αυτή, η προηγούμενη βεβαίωση από υφιστάμενη τους Υπηρεσία που διοικεί αξιωματικός.

Οι ενδιαφερόμενοι των οποίων το γνήσιο της υπογραφής πάνω σε έγγραφα βεβαιώνεται σύμφωνα με τα παραπάνω, επιβάλλεται να ενημερώνονται όπως αποστείλουν αυτά στη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών για την τελική επικύρωση, προκειμένου προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

(Σύμβαση Χάγης της 5-10-1961 και εγχειρίδιο διοικητικών διαδικασιών ΕΛ.ΑΣ)

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Τρί, 08/19/2014 - 16:43 Μόνιμος σύνδεσμος

Η ανωτέρω διαδικασία ακολουθείτε για να μπει η λεγόμενη σφραγίδα της Χάγης και αφορά έγγραφα που θα χρησιμοποιηθουν σε αλλοδαπές αρχές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η υπεύθυνη δήλωση θα κατατεθεί στον έλεγχο διαβατηρίων των ελληνικών συνόρων οπότε το γνήσιο γίνεται με τον συνήθη τρόπο.

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τρί, 08/19/2014 - 16:48 Μόνιμος σύνδεσμος

Αν προκειται να χρησιμοποιηθει σε ελληνικη αρχη συμφωνω οτι γινεται με τον συνηθη τροπο. Οσες φορες αντιμετωπισα τετοια περιπτωση ομως, απαντες δηλωσαν οτι την εν λογω δηλωση θα την ταχυδρομησουν στον επισκεπτη (στο εξωτερικο δηλαδη) γιατι θα την επιδειξει και στα εκει σημεια ελεγχου...

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Τρί, 08/19/2014 - 20:26 Μόνιμος σύνδεσμος

Απ όσο γνωρίζω για την πρόσκληση αλλοδαπού απαιτείται βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του διοικητή απο τον διευθυντή όπως αναφέρθηκε παραπάνω ...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis