Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by katsareos on Τρί, 07/01/2014 - 10:55
Έστω στον Α βεβαιώνονται πρόστιμα που επισύρουν και αφαίρεση Α.Ι.Ο.Στην περίπτωση που ο Α το έχει χάσει παλιότερα τι κάνουμε εμείς (θεωρούμαι ότι δεν έχει δίπλωμα) και τι παραδίδει αυτός (επι τόπου ή εντός τριών ημερών)?Επίσης για πόσο καιρό μπορεί να κυκλοφορεί με το χαρτί της απώλειας?
Greek

Υποβλήθηκε από afrots. Ημερομηνία: Τετ, 07/02/2014 - 11:39 Μόνιμος σύνδεσμος

Με έγγραφο απώλειας δεν μπορει να οδηγησει. Πρεπει να κανει αιτηση στο συγκοινωνιων για επανεκδοση διπλωματος. Οφειλεις να εξακριβωσεις απο το συγκοινωνιων την υπαρξη ή μη διπλωματος στο ονομα του, την τυχόν δεσμευση απο αλλη υπηρεσια λογω προηγούμενης παραβασης. Η υπηρεσια πρεπει να εκδώσει αποφαση αφαιρεσης του διπλώματος και να την κοινοποιησει και στην αρμοδια υπηρ. συγκοινωνιων για ενημερωση.

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Κυρ, 08/10/2014 - 15:42 Μόνιμος σύνδεσμος

το θεμα συναδελφε ειναι τι κανεις εσυ σαν υπηρεσια οχι τι κανει ο πολιτης!ο πολιτης πολυ απλα πρεπει να παραδωσει το διπλωμα για οσο χρονο προβλεπει η παραβαση που εκανε.αν στο μεταξυ δεν εχει εκδοθει αποφαση αφαιρεσης απο την υπηρεσια τοτε ο πολιτης προσερχεται στο αστυνομικο καταστημα & το παραδιδει για να εκτελεστει η διοικητικη ποινη.αυτο εφοσον επανω στην Π.Β.Π εχει αναγραψει ο συναδελφος αυτην την υποχρεωση.δεν προβλεπεται καποια προθεσμια επανεκδοσης του διπλωματος ομως αν εχει περασει μεγαλο διατημα και ο πολιτης δεν εχει προβει στην επανεκδοση του βεβαιωνεις ενα αρθρο 100 γιατι η νομοθεσια προβλεπει οδηγηση με διπλωμα και οχι με χαρτι απωλειας.

Υποβλήθηκε από AkhsCap. Ημερομηνία: Κυρ, 08/10/2014 - 17:19 Μόνιμος σύνδεσμος

ο Λαμπρακακης στην σελ 10 (εκδοση πρακτικου ΚΟΚ απο πρωην συναδελφο) οτι βασει του αρθρου 103 του ΚΟΚ 'μη παραδοση στην αστυνομικη αρχη εντος 5 ημερων απο την ειδοποιηση,των στοιχ. κυκλοφοριας η της αδειας οδηγησης συντασσεται ΠΤΑΙΣΜΑ αρθρο 31 & 1 Ν3904/2010.Δεν το εχω κανει γτ μεχρι τωρα τα φερνουν στο τμημα αλλα υπαρχει κι αυτη η λυση για τους 'εξυπνακηδες'....

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Κυρ, 08/10/2014 - 18:21 Μόνιμος σύνδεσμος

δεν θα συμφωνησω μαζι σου,διοτι ο πολιτης εχει στην κατοχη του οπως ανεφερε ο συναδελφος δηλωση απωλειας.μπορει να προσελθει εντος τριων ημερων & να στην προσκομισει για να εκτελεσθει η διοικητικη ποινη.εσυ την κρατας?προβλεπεται εκτελεση διοικητικης ποινης με εγγραφο απωλειας?οχι!επισης ο συναδελφος αρχικα στην ερωτηση του αναφερει οτι εστω οτι ο πολιτης την εχει χασει,αρα κατα τον ελεγχο σημαινει οτι ειδε εγγραφο απωλειας διπλωματος,στο οποιο αναγραφεται ο αριθμος αδειας οδηγησεως.αρα αν προβλεπονταν που δεν προβλεπεται αφαιρεση εγγραφου απωλειας θα πρεπε αυτη να αφαιρεθει επιτοπου στον ελεγχο ομως βαση εγγραφου του υπουργειου μεταφορων τετοια εγγραφα δεν επιτρεπουν την οδηγηση& δεν γινονται δεκτα χωρις ομως να σημαινουν ταυτοχρονα οτι ο πολιτης στερειται ικανοτητας οδηγησης.και εφοσον δεν προβλεπεται συγκεκριμενη προθεσμια επανεκδοσης αδειας οδηγησεως λογω απωλειας πως θα τον κανεις μηνυση γιατι δεν στην εφερε εντος τριων ημερων.

Υποβλήθηκε από nickolas. Ημερομηνία: Κυρ, 08/10/2014 - 22:03 Μόνιμος σύνδεσμος

Από την στιγμή που κάποιος χάνει το δίπλωμα του, κάνει δήλωση απώλειας και παίρνει λογικά κάποιο αντίγραφο από το ΒΑΣ της Υπηρεσίας στην οποία έχει δηλώσει την απώλεια. Μετέπειτα και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με αυτό το αντίγραφο που σε καμία περίπτωση δεν επέχει θέση διπλώματος, μεταβαίνει σε κάποια Δ-νση Συγκοινωνιών και καταθέτει τα ανάλογα δικαιολογητικά για την επανέκδοση του διπλώματος που έχει χάσει. Από εκεί παίρνει μία βεβαίωση (η οποία έχει αριθμό πρωτοκόλλου) η οποία αναγράφει ότι ο τάδε κατέθεσε δικαιολογητικά την τάδε ημερομηνία για την έκδοση αντιγράφου του διπλώματος που είχε, λόγω απώλειας του. Σημαντική επισήμανση ότι πολλές Δ-νσεις Συγκοινωνιών αναγράφουν σ αυτή την βεβαίωση ότι η παρούσα δεν επέχει θέση διπλώματος γιατί πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να οδηγούν μ αυτό το χαρτί. Περιμένουμε μετά μέχρι να βγει το αντίγραφο του διπλώματος. Οσο αφορά τις Υπηρεσιακές μας ενέργειες, κάνουμε έγγραφο στην αρμόδια Υπηρεσία Συγκοινωνιών (εκεί που εμφαίνεται η έκδοση του διπλώματος) ώστε να μας γνωστοποιήσει ότι όντως ο πολίτης είναι κάτοχος διπλώματος, ζητώντας παράλληλα να μας γνωστοποιήσουν τις κατηγορίες του διπλώματος και την διάρκεια ισχύος αυτών καθώς και αν για οποιοδήποτε λόγο έχει εκδοθεί και πότε αντίγραφο αυτού. Παράλληλα σήμα προς όλες τις Υπηρεσίες προκειμένου να μας ενημερώσουν μήπως έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα και για ποιον λόγο. Επίσης εκδίδεται απόφαση για την αφαίρεση του διπλώματος και για χρονικό διάστημα ανάλογα της παράβασης και αποστέλλεται στο αρμόδιο Τμήμα για την εκτέλεση της.

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Δευ, 08/11/2014 - 09:27 Μόνιμος σύνδεσμος

οι περισσοτερες δ/νσεις σ/νιων οχι μονο δεν αναγραφουν οτι το παρον δεν επεχει θεση αδειας οδηγησεως αλλα αναγραφουν αριθμο διπλωματος χωρις να διασαφηνιζουν εαν αυτο αφορα αυτοκινητου η μοτοσυκλετας κι ετσι αναγκαστικα χρειαζεται να κανεις εγγραφο στο σ/νιων για διευκρινησεις.επισης στα δικαιολογητικα για εκδοση διπλωματος δεν αναγραφει οτι απαιτειται δηλωση απωλειας απο την αστυνομια,αρκει η υποβολη υ.δ στο σ/νιων.τωρα το ερωτημα του συναδελφου αρχικα ηταν οτι στον ελεγχο προφανως ειδε δηλωση απωλειας αρα ο πολιτης δεν πηγε ποτε για τους δικους του λογους να παραλαβει το διπλωμα,αρα τι γινεται απο κει και περα:αποφαση στο α.τ της οικιας του με κοινοποιηση στην δ/νση σ/νιων εκδοσης του εγγραφου απωλειας για δεσμευση του διπλωματος απο την ημερα επανεκδοσης του & σωστα κανεις και ενα εγγραφο απαντα α.τ χωρας για τυχον αφαιρεση του.πολλοι θα το δουν λιγοι θα το ψαξουν πιθανον.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis