Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by sainis24 on Παρ, 01/18/2013 - 17:10
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΙΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ (ΠΛΗΡΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠOY MAΣ ΔΙΝΕΙ) . ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΝΣΗ Π.Χ (Ρ-40 )ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑΘΜΕΜΕΝΑ ΠΑΝΩ 10 ΟΧΗΜΑΤΑ .ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 10 ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ Η ΣΥΓΚΕΓΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ Η ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ .ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ Μ ΑΠΟΨΗ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΝΣΗ P-40 ΤΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑ ΔΩΣΕ . ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΟΝΜΟ ΤΟ ΕΝΑ ? ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ . ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΕΝΤΟΣ 5 ΗΜΕΡΩΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑ. ΕΡΩΤΗΣΗ? ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΣ ΑΛΛΑ Ο Κ.ΟΚ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ .ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΗΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΤΕΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ?ΠΑΛΙ ΑΠΟΨΗ Μ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ.ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΓΧΗΣΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΟΡΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΤΤΑΤΕ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Παρ, 01/18/2013 - 17:49 Μόνιμος σύνδεσμος

Στο πρώτο ερώτημα, πιστεύουμε ότι ορθώς βεβαίωσες τις διαπιστωθείσες παραβάσεις σε όλα τα οχήματα που διαπίστωσες ότι είχαν την ίδια παράβαση με το καταγγελλόμενο όχημα. Είναι επιβεβλημένο από τους Νόμους και τους Κανονισμούς.

Η Επιβολή διοικητικών μέτρων και η Επιβολή προστίμων από αστυνομικά όργανα περιγράφονται αναλυτικά στα άρθρα 103 και 104 αντίστοιχα του Κ.Ο.Κ.
Σε κάθε περίπτωση επιβολής του διοικητικού μέτρου ο οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης υποχρεούται, ειδοποιούμενος εγγράφως από την οικεία Αστυνομική Αρχή, να παραδώσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και την άδεια ικανότητας οδηγού αυτοκινήτου εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την ειδοποίηση. Αυτός που δεν συμμορφώνεται με τη διάταξη αυτή τιμωρείται με κράτηση μέχρι έξι (6) μηνών και πρόστιμο μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ.5 σε συνδυασμό με το άρθρο 31 του Ν.3904/2010 (ΦΕΚ Α-218) .

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Παρ, 01/18/2013 - 18:51 Μόνιμος σύνδεσμος

Συμπληρώνοντας την απάντηση του mentor με την οποία συμφωνώ, όσων αφορά το δεύτερο ερώτημά σου πάνω στην πράξη βεβαίωσης έχει πεδίο που αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει τα στοιχεία στο τμήμα. Εκεί θα τικάρεις για τις πινακίδες, οι οποίες θα κρατηθούν για δέκα ημέρες από τότε που θα τις προσκομίσει.

Υποβλήθηκε από steve88. Ημερομηνία: Πέμ, 05/08/2014 - 17:04 Μόνιμος σύνδεσμος

Το "τσεκάρισμα" στο ανάλογο κουτάκι για την προσκόμιση των στοιχείων, θεωρείται έγγραφη ενημέρωση του παραβάτη ώστε αν δεν τα φέρει να του βεβαιώσουμε πταισματική παράβαση; Μήπως πρέπει να εκδοθεί απόφαση αφαίρεσης; Από την άλλη αν βγάζαμε αποφάσεις για όλες τις αφαιρέσεις που δεν πραγματοποιούνται επί τόπου θα χρειαζόμασταν έναν στόλο οχήματα και άτομα να κάνουν επιδόσεις....

Υποβλήθηκε από g2306p. Ημερομηνία: Κυρ, 05/11/2014 - 17:41 Μόνιμος σύνδεσμος

Εάν δεν κάνω λάθος, έκδοση διοικητικής απόφασης απαιτείται μόνο σε περίπτωση κατά την οποία τα επίμαχα στοιχεία δεν αφαιρέθηκαν επί τόπου για οποιονδήποτε λόγο (δεν έφερε μαζί του, απουσία ανακριτικού υπαλλήλου, κλπ). Τότε εκδίδεται η σχετική απόφαση η οποία επιδίδεται στον παραβάτη κατά τα οριζόμενα και υποχρεούται να την εφαρμόσει, είτε προσκομίζοντας τα ζητούμενα προς αφαίρεση στοιχεία είτε προβάλλοντας τις αντιρρήσεις του εγγράφως ενώπιον του διοικητή, πάντα μέσα στις καθοριζόμενες προσθεσμίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πράξη βεβαίωσης παράβασης επέχει θέση διοικητικής απόφασης.

Υποβλήθηκε από katsareos. Ημερομηνία: Δευ, 05/12/2014 - 05:24 Μόνιμος σύνδεσμος

Αν σταματήσουμε για έλεγχο όχημα για το οποίο εκκρεμεί αφαίρεση πινακίδων πριν από δύο χρόνια πχ. και έχουμε μπροστά μας τον οδηγό-ιδιοκτήτη του οχήματος,τι κάνουμε?

Υποβλήθηκε από g2306p. Ημερομηνία: Δευ, 05/12/2014 - 10:54 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν μου έχει τύχει σαν περίπτωση, πιστέυω όμως ότι η ορθή διαδικασία είναι να επικοινωνήσουμε με την Υπηρεσία που εξέδωσε την απόφαση και να μάθουμε το αν αυτή του έχει επιδοθεί κανονικά όπως ορίζει ο Νόμος ή όχι. Σε θετική περίπτωση ο οδηγός πέραν των υπολοίπων έχει διαπράξει το πλημ/μα που ορίζει το αρ. 103 παρ. 5 του ΚΟΚ, καθώς αν και του επιδόθηκε η απόφαση που εκκρεμεί, αυτός δεν προσκόμισε τα ζητούμενα στοιχεία ως όφειλε στην καθοριζόμενη προθεσμία των πέντε ημερών. Υπάρχει τώρα και η περίπτωση η απόφαση που έχει εκδοθεί να μην έχει επιδοθεί στον οδηγό (π.χ. δεν ανευρέθη, αγνώστου κατοικίας κλπ) νομίζω όμως ότι αυτή η περίπτωση δεν πρόκειται να μας απασχολήσει καθώς έχω την αίσθηση πως στον τερματικό καταχωρούνται ως εκκρεμείς μόνο όσες αποφάσεις έχουν εκδοθεί και επιδοθεί κανονικά, πλην όμως δεν έχουν εκτελεστεί.

Υποβλήθηκε από steve88. Ημερομηνία: Δευ, 05/12/2014 - 15:47 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφε g2306p η παράβαση του 103 είναι πταισματική πλέον, με τον Ν.3904/10. Το ερώτημα που έθεσα νωρίτερα είναι το εξής. Εάν δεν υπάρχει ανακριτικός στο σημείο την ώρα ελέγχου είτε ο παραβάτης δεν φέρει μαζί του π.χ. το δίπλωμα, εάν στο κουτάκι στην πίσω όψη της κλήσης τσεκάρουμε να προσκομίσει στην υπηρεσία τα αναγραφόμενα (τσεκαρισμένα) και ο παραβάτης δεν τα προσκομίσει πότε, τότε μπορούμε να του κάνουμε έκθεση αρχής για παράβαση του 103 κοκ ή για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα αυτό απαιτείται πρώτα να εκδοθεί απόφαση του διοικητή?

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis