Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by APMA1100 on Τρί, 10/29/2013 - 22:34
Γνωρίζει κανείς για την περίπτωση που ανευρεθεί ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε τροχαίο και εγκατέλειψε το σημείο, τί κάνουμε με το αυτοκίνητο μέχρι να γίνει η πραγματογνωμοσύνη ; Υπάρχει θέμα σύνταξης κάποιου συγκεκριμένου εγγράφου ώσυτε να το φυλάξουμε σε χώρο που θα επιλέξουμε εμείς ; Μιλάμε για κάποιου είδους δέσμευση ή ακινητοποίηση ή γίνεται κατάσχεση ; Επίσης, τί ερωτήματα θέτουμε στον πραγματογνώμονα που θα ορίσουμε : α) στην περίπτωση που είναι πράγματι χτυπημένο το αυτοκίνητο και β) στην περίπτωση που δεν είναι χτυπημένο (και πιθανολογούμε οτι το έφτιαξαν). Τέλος, σε ποιές ενέργειες θα προβούμε από τη στιγμή που θα αναγνωρισθεί ο δράστης από τον παθόντα και μετά ; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Greek

Υποβλήθηκε από steve88. Ημερομηνία: Τετ, 10/30/2013 - 17:34 Μόνιμος σύνδεσμος

Καταρχήν για τι είδους τροχαίο μιλάμε; Υλικών ζημιών, τραυματισμός ή θανατηφόρο; Από όσο γνωρίζω χωρίς να είμαι σίγουρος πραγματογνωμοσύνη κάνουμε μόνο στα θανατηφόρα. Όσο για τα ερωτήματα, ρωτάς ότι ακριβώς θέλεις να μάθεις. Αυτό που κάνω εγώ είναι να βάζω τα στάνταρ που υπάρχουν στα υποδείγματα και μετά προσθέτω ότι αφορά αποκλειστικά την περίπτωσή μου. Για την κράτηση του οχήματος μέχρι την διενέργεια της πραγματογνωμοσύνη συντάσσεις έντυπο αστυνομικής κράτησης οχήματος.

Υποβλήθηκε από APMA1100. Ημερομηνία: Πέμ, 10/31/2013 - 08:59 Μόνιμος σύνδεσμος

Μπορείς σε παρακαλώ να αναρτήσεις ένα έντυπο αστυνομικής κράτησης οχήματος ; Δεν το έχω ξανασυναντήσει. Από πού προβλέπεται ; Σε οτι αφορά το τροχαίο είναι με τραυματισμό, και πιθανολογείται οτι το ζημιογόνο αυτοκίνητο θα έχει επισκευασθεί. Ευχαριστώ.

Υποβλήθηκε από amyntas. Ημερομηνία: Πέμ, 10/31/2013 - 20:32 Μόνιμος σύνδεσμος

Αν θελεις να αποδειξεις οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο ειχε εμπλακει στο συγκεκριμένο τροχαιο ατυχημα θα το κανεις λαμβάνοντας καταθέσεις απο αυτόπτες μαρτυρες οι οποιοι θα αναφερουν τα χαρακτηριστικα του οχηματος,πινακιδες κτλ . Εστω οτι ο πραγματογνώμας αναφερει στην εκθεση οτι το αυτοκινητο ειναι χτυπημενο στο ταδε σημειο και επισκευασμενο στο ταδε σημείο μπορει να ειναι σημάδια εμπλοκής σε τροχαιο ατυχημα αλλα οχι αποδείξεις .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis