Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by SHMAIA123 on Τρί, 01/15/2013 - 19:02
Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με σωματικές βλάβες ανεξαρτήτως του είδους αυτών (ασήμαντες,ελαφρές,απλές,επικίνδυνες,βαρειές) οι εμπλεκόμενοι οδηγοί θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία αυτεπαγγέλτως για το αδίκημα των αρ. 314 και 315 Π.Κ; Επίσης η μη άσκηση δίωξης του Εισαγγελέα κατόπιν επιθυμίας του παθόντος αφορά τα τροχαία ατυχήματα ανεξαρτήτως του είδους των σωματικών βλάβών;Ευχαριστώ!
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Τρί, 01/15/2013 - 20:52 Μόνιμος σύνδεσμος

Στα τροχαία ατυχήματα σωματικών βλαβών γενικά (ελαφρά, σοβαρά, θανατηφόρα) άσχετα από τη βαρύτητα τραυματισμού των παθόντων πρέπει αυτεπαγγέλτως να σχηματιστεί δικογραφία και ο αστυνομικός να προβεί στις βασικές ενέργειες που προβλέπονται από το άρθρο 163 του Π.Δ.141/1991,
Εκτός από τις τυχόν παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ. που θα προκύψουν από την έρευνα του τροχαίου ο τραυματισθέντας θα πρέπει να ερωτηθεί αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του άλλου οδηγού για τον τραυματισμό του σύμφωνα με τα άρθρα 314 και 315 Π.Κ.
Αν ο Εισαγγελέας λάβει υπόψη του τις επιθυμίες των εμπλεκομένων στο ατύχημα ή όχι δεν μας ενδιαφέρει. Συνήθως όλες οι υποθέσεις παραπέμπονται στο ακροατήριο όπου ενώπιον του δικαστηρίου δηλώνουν οι διάδικοι και πάλι τις επιθυμίες τους.

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Τρί, 01/15/2013 - 21:59 Μόνιμος σύνδεσμος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ Ο ΠΑΘΟΝΤΑΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ . Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΑΝ Ο ΠΑΘΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ , ΤΟΤΕ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Υποβλήθηκε από SHMAIA123. Ημερομηνία: Τετ, 01/16/2013 - 12:33 Μόνιμος σύνδεσμος

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και θα ήθελα επίσης να ρωτήσω σχετικά με το ποιο ποινικό αδίκημα διαπράττεται στην περίπτωση που έχουμε τροχαίο ατύχημα με υλικές μόνο ζημιές και κάποιος από τους εμπλεκόμενους οδηγούς εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να ανταλλάξει τα στοιχεία του;Είναι αυτεπάγγελτο ή όχι; Δεν νομίζω να είναι έκθεση 306 Π.Κ αφού δεν έχουμε σωματικές βλάβες;

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Τετ, 01/16/2013 - 20:17 Μόνιμος σύνδεσμος

ΑΡΘΡ. 43 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ. ΕΑΝ Ο ΖΗΜΙΩΘΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ) Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis