Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by graunderous on Τρί, 11/13/2012 - 23:30
ΧΑΙΡΕΤΕ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΔΧ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΑΞΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΤΛΠ) ΛΟΓΩ Π.Χ ΑΠΟΤΟΜΟΥ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΠΑΘΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑ Α.Τ Η' Η ΤΡΟΧΑΙΑ?
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τετ, 11/14/2012 - 15:53 Μόνιμος σύνδεσμος

Θεωρούμε ότι από την στιγμή που το όχημα βρισκόταν σε κίνηση , σε δημόσια οδό και ο πολίτης τραυματίστηκε μέσα σε αυτό ή από αυτό , είναι τροχαίο ατύχημα και πρέπει να επιληφθεί η αρμόδια Υπηρεσία Τροχαίας.

Για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα πρέπει να δούμε ορισμένους ορισμούς.

[b]Οδικό Τροχαίο ατύχημα[/b]
Οδικό Τροχαίο ατύχημα θεωρείται το συμβάν που γίνεται στους δρόμους ή τις πλατείες ή σε χώρους, που είναι ελεύθεροι στη δημόσια κυκλοφορία, και προκαλεί θάνατο ή τραυματισμό προσώπου ή προσώπων ή ακόμα και υλικές ζημιές με συμμετοχή σε αυτό ενός ή περισσοτέρων οχημάτων που βρίσκονται σε κίνηση.

[b]Όχημα[/b]
Στα οχήματα περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα οχήματα 9επιβατικά, φορτηγά, λεωφορεία κλπ.) , τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία (τρόλλεϋ ), οι μοτοσυκλέτες, τα ποδήλατα και τα μοτοποδήλατα, τα αγροτικά μηχανήματα, τα μηχανήματα οδοποιίας, τα ζωήλατα οχήματα και οι χειράμαξες. Στα οχήματα δεν περιλαμβάνονται οι σιδηρόδρομοι, εκτός αν στο όχημα συμμετέχει όχημα μιας από τις παραπάνω κατηγορίες, οπότε οι σιδηρόδρομοι θεωρούνται οχήματα.

[b]Βασικά χαρακτηριστικά οδικού τροχαίου ατυχήματος[/b]
α) ότι προκλήθηκε με ένα ή περισσότερα οχήματα
β) ότι ένα, τουλάχιστον , από τα προκαλέσαντα το ατύχημα όχημα, βρισκόταν κατά τη στιγμή του ατυχήματος σε κίνηση
γ) ότι συνέβη σε οδούς, πλατείες και χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία,
δ) ότι προκλήθηκαν βλάβες σε πρόσωπα ή ζημιές σε πράγματα.

[b]Δεν θεωρούνται ως οδικά τροχαία ατυχήματα[/b]
α) οι περιπτώσεις που δε διαπιστώνονται σε χώρους που χρησιμοποιούνται για τη δημόσια κυκλοφορία ( όπως ατυχήματα που γίνονται από οχήματα , αλλά μέσα σε χωράφια, αυλές, εργοτάξια, εργαστάσια, εργαστήρια, αμαξοστάσια επιχειρήσεων μεταφορών κ.λ.π.)
β) οι περιπτώσεις που δε συμμετέχουν οχήματα
γ) Οι περιπτώσεις που όλα τα οχήματα βρίσκονταν σε ακινησία ( π.χ. πτώση επιβάτη από σταθμευμένο όχημα)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis