Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by graunderous on Κυρ, 02/10/2013 - 21:34
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ? (Π.Χ ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.)
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Δευ, 02/11/2013 - 17:53 Μόνιμος σύνδεσμος

Οργάνωση εκδρομών από ιδιώτη χωρίς την εκδρομή να την έχει διοργανώσει Τουριστικό γραφείο που λειτουργεί νόμιμα με ειδικό σήμα του ΕΟΤ ή να έχει διοργανωθεί από κάποιο Εκδρομικό σωματείο απαγορεύεται.

Η διοργάνωση της εκδρομής ελέγχεται χωριστά για τους διοργανωτές και το Τουριστικό λεωφορείο που συμμετέχει στην εκδρομή χωριστά ως προς το έργο που εκτελεί .
Χρησιμοποίησες τον όρο Τουριστικό Λεωφορείο και μάλιστα ιδιόκτητο.
Στο τουριστικό λεωφορείο πρέπει να έχει χορηγηθεί Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από τον ΕΟΤ (στέρηση Πταίσμα).
Για τα Τουριστικά Λεωφορεία ισχύει ο[url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/toyristiki-astynomia/158.h…] Νόμος 711/1977 (ΦΕΚ Α' 284 26/27.9.1977) «Περί Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων»[/url].
Πρέπει να ανήκουν είναι σε κάποια επιχείρηση Τουριστικού Γραφείου ή να είναι Τ.Ε.Ο.Μ.
Κατά την άποψή μας αυτός στην περίπτωσή σου μάλλον είναι Τ.Ε.Ο.Μ.
Ως Τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών» (Τ.Ε.Ο.Μ.) χαρακτηρίζονται οι μονίμως οργανωμένες επιχειρήσεις που έχουν στην κυριότητα, νομή ή κατοχή τους, βάσει νομίμων τίτλων, ένα ή περισσότερα ειδικά τουριστικά λεωφορεία του νόμ. 711/77 «περί ειδικών τουριστικών λεωφορείων» και εφόσον δεν είναι τουριστικά γραφεία το Νόμ. 393/76, όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε μεταγενέστερα, και σήμερα ισχύει.
Οι Τ.Ε.Ο.Μ. έχουν ειδικό έργο το οποίο είναι :
α) Οι μεταφορές των εδαφίων α,β,γ,ζ του κατά τ’ ανωτέρω άρθρου του Νόμ. 711/77 διενεργούνται με τη μορφή της ολικής μίσθωσης και για λογαριασμό νομίμως λειτουργούντων τουριστικών γραφείων, και
β) Οι μεταφορές των εδαφίων δ,ε,στ και θ, διενεργούνται, με τη μορφή της ολικής μίσθωσης, βάσει ειδικής προς τούτο συμφωνίας με τους αντίστοιχους ενδιαφερόμενους.
Για τις Τ.Ε.Ο.Μ. έχει εφαρμογή η [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/toyristiki-astynomia/247.h… ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΟΤ Αριθ. 523060 της 27 Ιουν./10 Ιουλ.1995 (ΦΕΚ–Β–603)[/url]
Σε κάθε περίπτωση παράβασης εφαρμόζονται οι διοικητικές κυρώσεις του άρθρ. 15 του Νόμ. 711/77, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και σήμερα ισχύει.

[b]Ανάλυση διατάξεων[/b]

ΠΛΗΜ/ΜΑ
Με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών και χρηματικής ποινής μέχρι 20.000 δραχμών τιμωρείται όποιος παρέχει εργασίες οι οποίες ανάγονται στην αρμοδιότητα νομίμου λειτουργούντος Τουριστικού Γραφείου οι οποίες ειδικότερα περιλαμβάνουν:
α.Την κατάρτισιν και εκτέλεσιν προγραμμάτων εκδρομών και περιηγήσεων εντός ή εκτός της χώρας, δι' ιδιοκτήτου, ή μεμισθωμένου επί τούτω μεταφορικού μέσου ή δημοσίας χρήσεως θαλασσίων, αεροπορικών, ή χερσαίων μέσων.
β.Την μεσολάβησιν προς διασφάλισιν ή και ενοικίασιν καταλύματος, σιτίσεως, αναψυχής, ψυχαγωγίας και μέσων διακινήσεως.
γ.Την μεσολάβησιν προς έκδοσιν εισιτηρίων παντός μεταφορικού μέσου, πλην των προς μετανάστευσιν.
δ.Την διαμεσολάβησιν δια την οργάνωσιν πάσης φύσεως συνεδρίων.
ε.Την παραλαβήν και αποστολήν αποσκευών παντός αιτούντος τούτου αλλοδαπού ή ημεδαπού περιηγητού.
ς.Την διαμεσολάβησιν δια την έκδοσιν διαβατηρίων, πλην των προς μετανάστευσιν.
ζ.Την παροχήν πάσης ετέρας υπηρεσίας εχούσης άμεσον ή έμμεσον σχέσιν με τον τουρισμόν, ως η προβολή τουριστικών μονάδων, η διάθεσις εισητηρίων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων διενεργουμένων υπό του Ε.Ο.Τ. ή ετέρων φορέων.

Εάν ο παρέχων τας ανωτέρω υπηρεσίας είναι εκπρόσωπος νομικού προσώπου, η ποινή επαυξάνεται εις φυλάκισιν μέχρι ενός έτους και χρηματικήν ποινήν μέχρι 50.000 δραχμών.

Η οργάνωση ταξιδιών με προκαθορισμένο συνδυασμό τουλάχιστον δύο εκ των ακόλουθων στοιχείων ήτοι μεταφοράς, διαμονής, άλλων τουριστικών υπηρεσιών μη συμπληρωματικών της μεταφοράς ή της διαμονής που αντιπροσωπεύουν σημαντικό τμήμα του οργανωμένου ταξιδιού, εφόσον η εν λόγω παροχή υπερβαίνει τις 24 ώρες ή περιλαμβάνει μία διανυκτέρευση και πωλείται ή προσφέρεται προς πώληση σε μία συνολική τιμή, είναι αρμοδιότητας του Τουριστικού Γραφείου [Άρθρο 2 [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/toyristiki-astynomia/248.h… ΔΙΑΤΑΓΜΑ 339/1996 (ΦΕΚ Α΄ 225/5/11.09.1996)[/url]]
Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες οργανωμένων ταξιδίων, υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένα με την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια και συγκεκριμένα:1)Τα τουριστικά γραφεία γενικού και εσωτερικού τουρισμού, με την άδεια λειτουργίας των Άρθρο 3 και 4 του Νόμ. 393/76 (τ. 199 Α΄) «περί ιδρύσεως και λειτουργίας τουριστικών γραφείων».
Για τη λειτουργία Τουριστικού Γραφείου απαιτείται Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.), το οποίο είναι αορίστου διάρκειας και χορηγείται από την αρμόδια Περιφερειακή υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Ε.Ο.Τ. [(άρθρο 3 [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/toyristiki-astynomia/159.h… (ΦΕΚ Α΄ 199/26-31.07.1976) Περί ιδρύσεως και λειτουργίας Τουριστικών Γραφείων[/url]].

[b]Κυρώσεις.[/b]
Ποινικές Κυρώσεις
8. Όποιος λειτουργεί τουριστική επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταχώρηση στον ΕΟΤ, ανεξάρτητα από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με τις διατάξεις του Άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα. [παρ. 8 άρθρ.4 [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/toyristiki-astynomia/249.html]…. 2160/1919 Ιουλ. 1993 (ΦΕΚ Α΄ 118)[/url] σε συνδυασμό με το Άρθρο 10 Ν.393/1976 (ΦΕΚ Α΄ 199/26-31.07.1976) Περί ιδρύσεως και λειτουργίας Τουριστικών Γραφείων.]

[b]Διοικητικές Κυρώσεις[/b]
Στους παραβάτες των διατάξεων του νόμου 393/1976 επιβάλλονται με απόφαση του αρμοδίου Διευθυντού του Ε.Ο.Τ. και διοικητικές κυρώσεις.

Επίσης η εκδρομή μπορεί να έχει οργανωθεί από εκδρομικό σωματείο που υπάγεται στις περιπτώσεις του Α.Ν.864/1937 που ορισμένες διατάξεις του έχουν διατηρηθεί σε ισχύ και τότε ο υπεύθυνος του εκδρομικού σωματείου , έχει δικαίωμα να οργανώσει την εκδρομή σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Α.Ν.864/1937.

[b]ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ[/b]
Το Τουριστικό Λεωφορείο υπάγεται σε διαφορετικές διατάξεις και μπορεί να εκτελεί Έργο των ειδικών τουριστικών λεωφορείων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Νόμου 711/1977 (ΦΕΚ Α' 284 26/27.9.1977) «Περί Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων» ήτοι:
1. Το μεταφορικό έργο που πραγματοποιείται, κατ' αποκλειστικότητα, από τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης, συνίσταται στη διενέργεια έκτακτων γραμμών και γραμμών κλειστής διαδρομής που εξυπηρετούν μεταφορά προσχηματισμένης ομάδας προσώπων και αποσκευών με κοινό προορισμό, απαγορευμένης της με οποιονδήποτε τρόπο εκτέλεσης συγκοινωνίας, ως εξής:
α. Μεταφορά προσώπων στα πλαίσια οργάνωσης συνεδρίων, εκθέσεων, σεμιναρίων, αθλητικών - πολιτιστικών - κοινωνικών εκδηλώσεων.
β. Μεταφορά προσώπων σε οργανωμένες εκδρομές εντός και εκτός της χώρας.
γ. Μεταφορά από και προς αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς και συνοριακούς σταθμούς.
δ. Μεταφορά στρατιωτών από και προς τα στρατόπεδα, εφόσον αυτά δεν εξυπηρετούνται από τακτική γραμμή του οικείου Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ.
ε. Μεταφορά μετ' επιστροφής εργαζομένων στους τόπους εργασίας.
στ. Μεταφορά λουομένων.
ζ. Μεταφορά μαθητών για πραγματοποίηση εκδρομών.
η. Μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.
2. α. Στην περίπτωση στ' της παρ.1 του παρόντος άρθρου, κατ' εξαίρεση τα Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ τα οποία κατά την προηγούμενη, προ της ισχύος του παρόντος νόμου, διετία εκτελούσαν μεταφορές λουομένων, διατηρούν το δικαίωμα αυτό μόνο ως προς τα συγκεκριμένα δρομολόγια. Η εκτέλεση νέων δρομολογίων για τη μεταφορά λουομένων από τα ως άνω ή άλλα Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ απαγορεύεται.
β. Στην περίπτωση ζ' της παρ.1 του παρόντος άρθρου, εκδρομές μαθητών της Δημόσιας Εκπαίδευσης μπορούν, κατ' εξαίρεση, να πραγματοποιούνται και από τα Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ με ολική μίσθωση, όταν εκτελούνται χωρίς διανυκτέρευση των εκδρομέων και με αφετηρία το νομό της έδρας τους.
γ. Στην περίπτωση η' της παρ.1 του παρόντος άρθρου, μεταφορά μαθητών της δημόσιας εκπαίδευσης από και προς τα σχολεία μπορεί να πραγματοποιείται και από τα Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ.
δ. Οι κατά τ' ανωτέρω εξαιρέσεις της παρούσας παραγράφου για την ανάθεση του μεταφορικού έργου των περιπτώσεων στ', ζ', και η' της παρ.1 του παρόντος άρθρου, εφόσον πρόκειται για φορέα του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε ειδικά τουριστικά λεωφορεία ή σε λεωφορεία των Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ, επιτρέπονται μόνο μετά τη διενέργεια δημοσίου μειοδοτικού διαγωνισμού.
3. Με κοινή απόφαση των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Ε.Ο.Τ. επιτρέπεται η μεταφορά προσώπων σε συνέδρια, σεμινάρια, πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λπ. και από τα οικεία Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ, και μόνο εντός του νόμου ή σε όμορους νομούς και για δρομολόγια χωρίς διανυκτέρευση των επιβατών, ύστερα από γνώμη επιτροπής, αποτελούμενης από εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Υπουργείου Ανάπτυξης (Ε.Ο.Τ.) και από εκπρόσωπο των Ομοσπονδιών Κ.Τ.Ε.Λ. και Τουριστικών Λεωφορείων αντιστοίχως, που διαπιστώνει ανεπάρκεια τουριστικών λεωφορείων. Με όμοια απόφαση των αυτών Γενικών Γραμματέων καθορίζεται η συγκρότηση, ο τρόπος λειτουργίας, η αναπλήρωση των μελών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία της προαναφερόμενης επιτροπής.
4. Το κατά την παρ.1 μεταφορικό έργο διενεργείται από δημόσιας χρήσης τουριστικά λεωφορεία, για λογαριασμό τουριστικού γραφείου νομίμως λειτουργούντος, βάσει της κείμενης τουριστικής νομοθεσίας και κατόπιν ειδικής προς τούτο έγγραφης σύμβασης, της οποίας ο τύπος έχει αποδεικτικό και όχι συστατικό χαρακτήρα και η οποία είναι δυνατό να αφορά μεμονωμένη μεταφορά ή μεταφορές ή και μακροχρόνια συνεργασία. Στα πλαίσια εκτέλεσης του συμβατικού έργου, έναντι των επιβατών, ο μεν νομιμοποιούμενος προς μεταφορά επιχειρηματίας του ειδικού τουριστικού λεωφορείου νοείται ως προστηθείς, ο δε επιχειρηματίας του τουριστικού γραφείου ως ο προστήσας.
5.Το κατά τα εδάφια δ', ε', στ' και η' της παρ.1 του παρόντος άρθρου μεταφορικού έργο είναι δυνατό να διενεργείται και από δημόσιας χρήσης τουριστικά λεωφορεία που ανήκουν σε Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.), όπως αυτές ορίστηκαν β-άσει της παρ.7 του άρθρου 2 του ν.2160/1993 (ΦΕΚ 118 Α'), νομίμως λειτουργουσών, μόνο με ολική μίσθωση, απαγορευομένης της με οποιονδήποτε τρόπο εκτέλεσης συγκοινωνίας.
6. Επιτρέπεται η εκ μέρους τουριστικών γραφείων και Τ.Ε.Ο.Μ. ολική μίσθωση τουριστικών λεωφορείων από άλλο γραφείο τουρισμού ή Τ.Ε.Ο.Μ.. (σχετική η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΟΤ Αριθ. 523060 της 27 Ιουν./10 Ιουλ.1995 (ΦΕΚ-Β-603) «Εννοιολογικός προσδιορισμός και καθορισμός διαδικασίας έκδοσης και χορήγησης του ειδικού σήματος λειτουργίας σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οδικές μεταφορές τουριστών (Τ.Ε.Ο.Μ.)»
7. Τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης δεν επιτρέπεται να εκτελούν μεταφορικό έργο που απαγορεύεται από διεθνείς, κυρωμένες με νόμο, συμβάσεις.
8….

Κατά τα ανωτέρω υπάρχουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου 711/1977 (ΦΕΚ Α' 284 26/27.9.1977) «Περί Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων»

Υποβλήθηκε από graunderous. Ημερομηνία: Δευ, 02/11/2013 - 19:47 Μόνιμος σύνδεσμος

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΑΣ. ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΑ: 1) ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ (ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΚΑΙ 2) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘ. 12 ΤΟΥ Ν 393/1976 ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ

Άρθρο 12
Προστασία Επαγγέλµατος.
1.Ο παρέχων τας εν άρθρ. 1 υπηρεσίας άνευ της κατά το άρθρ. 4 αδείας τιµωρείται δια
φυλακίσεως µέχρι τριών µηνών και χρηµατικής ποινής µέχρι 20.000 δραχµών. Εάν ο
παρέχων τας ανωτέρω υπηρεσίας είναι εκπρόσωπος νοµικού προσώπου, η ποινή
επαυξάνεται εις φυλάκισιν µέχρι ενός έτους και χρηµατικήν ποινήν µέχρι 50.000 δραχµών.
2.Τα εν τη προηγουµένη παραγράφω αδικήµατα δικάζονται κατά την διαδικασίαν την ακολουθουµένην δια τα επ' αυτοφόρω καταλαµβανόµενα πληµελήµατα.

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜ/ΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 2160/1993 ΟΣΟΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΠΤΑΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΛΙ ΗΔΗ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑ Η ΠΛΗΜ/ΜΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΛΔ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΕΟΜ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ).
ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜ/ΜΑ.

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Δευ, 02/11/2013 - 20:09 Μόνιμος σύνδεσμος

Όντως είναι λίγο μπερδεμένο αλλά νομίζω ότι:

Σε βαθμό Πλημ/τος τιμωρείται [b][u]όποιος παρέχει εργασίες[/u][/b] οι οποίες ανάγονται στην αρμοδιότητα νομίμου λειτουργούντος Τουριστικού Γραφείου (ΝΟΜΟΣ 393/1976 (ΦΕΚ Α΄ 199/26-31.07.1976) Περί ιδρύσεως και λειτουργίας Τουριστικών Γραφείων]

Σε βαθμό πταίσματος [b][u]Όποιος λειτουργεί τουριστική επιχείρηση[/u][/b] χωρίς την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταχώρηση στον ΕΟΤ, ανεξάρτητα από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με τις διατάξεις του Άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα. [παρ. 8 άρθρ.4 Νόμ. 2160/1919 Ιουλ. 1993 (ΦΕΚ Α΄ 118) σε συνδυασμό με το Άρθρο 10 Ν.393/1976 (ΦΕΚ Α΄ 199/26-31.07.1976) Περί ιδρύσεως και λειτουργίας Τουριστικών Γραφείων.]

ΝΟΜΟΣ 393/1976
(ΦΕΚ Α΄ 199/26-31.07.1976)
Περί ιδρύσεως και λειτουργίας Τουριστικών Γραφείων.
Άρθρο 1
Ορισμός - διάκρισις
[info]1.Τουριστικά Γραφεία κατά την έννοιαν του παρόντος Νόμου είναι μονίμως ωργανωμέναι επιχειρήσεις αι οποίαι δια των υπ' αυτών διατιθεμένων μέσων και προσφερομένων υπηρεσιών αναλαμβάνουν την μεταφοράν ή διακίνησιν ή διαμονήν μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων ατόμων, εντός και εκτός της Χώρας.
2.Αι περί ων η προηγουμένη παράγραφος εργασίαι περιλαμβάνουν ιδία:
α.Την κατάρτισιν και εκτέλεσιν προγραμμάτων εκδρομών και περιηγήσεων εντός ή εκτός της χώρας, δι' ιδιοκτήτου, ή μεμισθωμένου επί τούτω μεταφορικού μέσου ή δημοσίας χρήσεως θαλασσίων, αεροπορικών, ή χερσαίων μέσων.
β.Την μεσολάβησιν προς διασφάλισιν ή και ενοικίασιν καταλύματος, σιτίσεως, αναψυχής, ψυχαγωγίας και μέσων διακινήσεως.
γ.Την μεσολάβησιν προς έκδοσιν εισιτηρίων παντός μεταφορικού μέσου, πλην των προς μετανάστευσιν.
δ.Την διαμεσολάβησιν δια την οργάνωσιν πάσης φύσεως συνεδρίων.
ε.Την παραλαβήν και αποστολήν αποσκευών παντός αιτούντος τούτου αλλοδαπού ή ημεδαπού περιηγητού.
ς.Την διαμεσολάβησιν δια την έκδοσιν διαβατηρίων, πλην των προς μετανάστευσιν.
ζ.Την παροχήν πάσης ετέρας υπηρεσίας εχούσης άμεσον ή έμμεσον σχέσιν με τον τουρισμόν, ως η προβολή τουριστικών μονάδων, η διάθεσις εισητηρίων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων διενεργουμένων υπό του Ε.Ο.Τ. ή ετέρων φορέων.[/info]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis