Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by teddy on Τρί, 08/13/2013 - 16:05
Εχουμε καταγγελια οτι καποιοι λειτουργουν ενοικιαζομενα δωματια ανευ αδειας,σηματος Ε.ΟΤ. Μηπως ξερουμε τι παραβαση ειναι και ποια αρθρα?
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Τρί, 08/13/2013 - 21:03 Μόνιμος σύνδεσμος

[b]Πρέπει να έχουν εφαρμογή τα παρακάτω να θεωρηθούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια τουριστικά καταλύματα[/b]

Δεν θεωρούνται τουριστικά καταλύματα τα ακίνητα, τα οποία αποδεδειγμένα εκμισθώνονται εν όλω ή εν μέρει για προσωρινή διαμονή του ίδιου του μισθωτή με μίσθωμα που ορίζεται κατά μήνα, είτε συνολικά για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, εφόσον η μίσθωση υπερβαίνει τις 90 ημέρες.
Τουριστικά καταλύματα είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις που υποδέχονται τουρίστες και παρέχουν σε αυτούς διαμονή και άλλες συναφείς προς τη διαμονή υπηρεσίες, όπως εστίαση, ψυχαγωγία, αναψυχή, άθληση και διακρίνονται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην απόφαση 530992/1987 του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ με θέμα "τεχνικές προδιαγραφές τουριστικών εγκαταστάσεων" (ΦΕΚ 557 Β΄), ως εξής:
Α."Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα":
α.Ξενοδοχεία κλασικού τύπου.
β.Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ.
γ.Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων
δ. Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων.
ε. Οργανωμένες τουριστικές κατασκευές με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).
"Β."Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα".
α.Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις ή κατοικίες
β.Ενοικιαζόμενα δωμάτια σε συγκρότημα μέχρι 10 δωματίων
γ.Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα".
"Γ."Χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης με ή χωρίς οικίσκους".
(άρθρο 2)

Αν θεωρηθούν τουριστικά καταλύματα και δεν επιδείξουν συμβόλαιο ολικής ή μερικής μίσθωσης τότε έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Ν.2160/1993 με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις ακόμα και σφράγισμα της επιχείρησης.
[b]
ΝΟΜΟΣ 2160/1993
(ΦΕΚ Α΄ 118/19.07.1993)
Ρυθμίσεις για τον Τουρισμό και άλλες διατάξεις.[/b]

Άρθρο 4.
Ελεγκτικές αρμοδιότητες - Κυρώσεις
4. "β. Τουριστικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε κατηγορίας και λειτουργικής μορφής, που λειτουργούν χωρίς το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του παρόντος Ειδικό Σήμα λειτουργίας, λόγω λήξης της ισχύος, ανάκλησης ή αφαίρεσης του χορηγηθέντος σήματος ή λόγω του γεγονότος ότι ουδέποτε έλαβαν Ειδικό Σήμα, είναι δυνατόν να σφραγίζονται, ύστερα από απόφαση του Ε.Ο.Τ., από όργανα αυτού με τη συνδρομή της αστυνομικής αρχής. Όποιος παραβιάζει τις σφραγίδες τιμωρείται σύμφωνα με τη διάταξη του Άρθρο 178 του Ποινικού Κώδικα".
....
8. Όποιος λειτουργεί τουριστική επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταχώρηση στον ΕΟΤ, ανεξάρτητα από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με τις διατάξεις του Άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis