Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by manager on Πέμ, 05/26/2011 - 23:27
Φόρουμ
Δείτε το σχετικό άρθρο του PoliceNET of Greece [url=http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/general-articles/23052011-1.html]Τακτικές Άμυνας με αστυνομικό Φακό (Police Tranning)[/url] και πείτε τις απόψεις σας...
Greek

Υποβλήθηκε από skaramus. Ημερομηνία: Κυρ, 05/11/2014 - 12:30 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλησπέρα, όσον αφορά την προσωπική μου εμπειρία και γνώση στις πολεμικές τέχνες η χρήση του αστυνομικού φακού ως μέσου αυτοάμυνας είναι εφικτή, αλλά χρειάζεται εκπαίδευση για αντανακλαστική-αυτόματη εφαρμογή των τεχνικών. Η τεχνικές του φακού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με αστυνομικό ραβδί (γκλοπ)΄ οποιαδήποτε, όμως, τεχνική κλειδώματος του αντιπάλου με την χρήση αστυνομικού φακού για να είναι ρεαλιστική θα πρέπει να προηγηθεί πρώτα χτύπημα κατά του αντιπάλου είτε με τον φακό, είτε με άδειο χέρι και έπειτα να εφαρμοσθεί το κλείδωμα ή η λαβή υποταγής.
Στο πρώτο video, στο δεύτερο (σε ορισμένες τεχνικές), στο πέμπτο και σε ορισμένες τεχνικές του έκτου video προηγείται χτύπημα με τον φακό και έπειτα λαβή υποταγής. Οποιαδήποτε προσπάθεια με απευθείας κλείδωμα είναι ριψοκίνδυνη, καθώς ο αντίπαλος σε ρεαλιστικές καταστάσεις θα επιχειρήσει αλλεπάλληλα και γρήγορα χτυπήματα από διάφορες γωνίες και κατά την έναρξη εφαρμογής του κλειδώματος μπορεί και ο αντίπαλος ταχύτατα να αντιδράσει με χτυπήματα χεριών ή λακτισμάτων (δεν θα περιμένει να υποστεί την λαβή). Επιπλέον,ακόμη και η πιο απλή λαβή προϋποθέτει περισσότερη εκπαίδευση από ένα χτύπημα για να εφαρμοσθεί και έχει πιο σύνθετες τεχνικές απαιτήσεις. Επομένως, μαχητικά το χτύπημα είναι αμεσότερο, ταχύτερο και πρακτικότερο σε σύγκριση με το κλείδωμα. Επίσης, και αν υποτάξεις τον αντίπαλο με λαβή κατά την διάρκεια του κλειδώματος ακινητοποιείται για ένα χρονικό διάστημα αυτός που το εκτελεί, με συνέπεια να είναι ευάλωτος σε περίπτωση εκτεταμένης συμπλοκής με την συμμετοχή πολλών ατόμων.
Επιπροσθέτως, σε ορισμένες τεχνικές των συγκεκριμένων videos ο κατέχων τον αστυνομικό φακό πρώτα αμύνεται και μετά χτυπά, δηλαδή η κινησιολογία γίνεται σε δύο χρόνους΄ προτιμότερο, όμως, και πιο αποτελεσματικό είναι άμυνα και επίθεση να είναι ταυτόχρονες, σε έναν χρόνο, ώστε ο αντίπαλος να μην έχει περιθώριο αντίδρασης απαντώντας με γρήγορα χτυπήματα στην πρώτη άμυνα.
Επίσης, ο αστυνομικός φακός είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και για αφοπλισμό αντιπάλου που επιτίθεται με αιχμηρό αντικείμενο, π.χ . μαχαίρι ή και γκλόπ. Ο αφοπλισμός μπορεί αρχικά να γίνει χτυπώντας με τον φακό το προτεταμένο μέλος του επιτιθέμενου, όπως είναι το χέρι που κρατά το μαχαίρι και με ταυτόχρονη οπισθοχώρηση ή διαγώνιο ( 45° ) βηματισμό για αποφυγή από την γραμμή επίθεσης του αντιπάλου και έπειτα συνεχίζονται οι οποιεσδήποτε τεχνικές.
[edit time=1399826504]skaramus[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis