Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by sakis01 on Κυρ, 06/15/2014 - 17:07
Φόρουμ
"...Το δύσκολο και καθοριστικής σημασίας έργο της αντιμετώπισης της πολυνομίας επιχειρεί να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του κράτους και των θεσμών του. Ξεκινώντας την προσπάθεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ενεργοποιώντας με εντολή του Πρωθυπουργού την Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης, η κυβέρνηση δρομολογεί διαδικασίες μαζέματος των χιλιάδων διάσπαρτων διατάξεων που υπάρχουν, με στόχο να κωδικοποιηθεί η νομοθεσία σε νευραλγικούς τομείς, όπως η ποινική νομοθεσία, οι φορολογικές ρυθμίσεις, οι εργατικές διατάξεις και άλλες. Η επιχείρηση κατά της πολυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει συστηματικά από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου εν όψει των αλλαγών κομβικής σημασίας νομοθετήματα, όπως ο Ποινικός Κώδικας, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, γίνεται ενσωμάτωση όλων των διατάξεων που υπάρχουν διάσπαρτες σε εκατοντάδες νόμους. Το έργο, που είναι εξαιρετικά επίπονο, έχει αναλάβει ειδική ομάδα νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που συγκροτούνται από έμπειρους ανώτατους δικαστές και έγκριτους νομικούς, καθηγητές Νομικών σχολών και δικηγόρους. Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2014, όλα αυτά τα νομοθετήματα να έχουν ψηφιστεί..." Από την έντυπη έκδοση της Καθημερινής, 15-6-2014, σελ. 14.
Greek

Υποβλήθηκε από kavaliwtakidys…. Ημερομηνία: Κυρ, 06/15/2014 - 21:18 Μόνιμος σύνδεσμος

Θα ήταν ευχής έργον αυτή η Κωδικοποίηση. Αμήν και πότε αν και το "βλέπω" εξαιρετικά δύσκολο και ανέλπιδο. Είδομεν!

Υποβλήθηκε από sheriff. Ημερομηνία: Δευ, 06/16/2014 - 11:55 Μόνιμος σύνδεσμος

Αναδημοσιεύσαμε το άρθρο που επισήμανες στην αρχική σελίδα για να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι.

Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να κωδικοποιήσουμε σε ενιαίο κείμενο τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Πόσα ΦΕΚ πιστεύετε πως έχουμε εντοπίσει μέχρι τώρα για ενσωμάτωση;;;;;;;;

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τρί, 06/17/2014 - 13:09 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=sheriff date=2014-06-16] Αναδημοσιεύσαμε το άρθρο που επισήμανες στην αρχική σελίδα για να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι.

Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να κωδικοποιήσουμε σε ενιαίο κείμενο τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Πόσα ΦΕΚ πιστεύετε πως έχουμε εντοπίσει μέχρι τώρα για ενσωμάτωση;;;;;;;;[/quote]

Πόσα? Και από πότε εννοείς? Από τη δεκαετία του ΄50 που εισήχθη στη δικαιϊκή τάξη, πιστεύω έχει τροποποιηθεί πάνω από 100 φορές.

[edit time=1403000025]sakis01[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis