Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by ANGELOM on Δευ, 11/14/2011 - 21:22
ψαχνω να βρω τον κανονισμο συστασης-λειτουργειας των ο.π.κ.ε. αν μπορει καποιος συναδελφος να με βοηθησει.. ευχαριστω!!
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 11/14/2011 - 22:38 Μόνιμος σύνδεσμος

Οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) συγκροτούνται με διαταγή του οικείου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων δικαιοδοσίας του, με αποστολή τη συμβολή και παροχή ειδικής υποστήριξης στο έργο των Υπηρεσιών της οικείας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του εγκλήματος, την αντιμετώπιση ιδιαίτερης σημασίας αστυνομικών προβλημάτων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, παρέχοντας ειδικές για την εκπλήρωση της αποστολής αυτής εντολές και οδηγίες.

Τα ανωτέρω προβλέπει το εδάφιο ι΄ της παρ. 1 του άρθρου 44 του [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-idruse-leitourgia-up… 14/2001[/url] όπως προστέθηκε με το άρθρο 35 του Π.Δ 116/2007 (ΦΕΚ Α-147).

[info][b]ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 14/2001 (ΦΕΚ 12 - Α' της 31-1-01)[/b]
Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας.
ΟΡΓΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Άρθρο 44.
Γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας.
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
....
«ι. Διατάσσει τη συγκρότηση Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων δικαιοδοσίας του, με αποστολή τη συμβολή και παροχή ειδικής υποστήριξης στο έργο των Υπηρεσιών της οικείας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του εγκλήματος, την αντιμετώπιση ιδιαίτερης σημασίας αστυνομικών προβλημάτων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, παρέχοντας ειδικές για την εκπλήρωση της αποστολής αυτής εντολές και οδηγίες». [/info]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis