Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by nasari on Παρ, 05/31/2013 - 19:48
Ενα αυτοκινητο ειναι διπλοπαρκαρισμενο σε οδο διπλης κυκλοφοριας,χωρις οριζόντια σήμανση.. το υπόλοιπο της οδού πιθανον δεν επαρκεί για την κυκλοφορία και ενα αλλο αυτοκίνητο προσκρούει πανωτου μην μπορώντας να περάσει..ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: α.Ο αστυνομικός που καταφθάνει θα επιβαλει προστιμο για παρανομη σταθμευση β(, Εαν ο οδηγος του κινουμένου ζητησει ελεγχο αλκοτεστ στον άλλο **οδηγό/ιδιοκτήτη υποχρεούται να ενεργήσει
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Παρ, 05/31/2013 - 20:49 Μόνιμος σύνδεσμος

Και βέβαια θα βεβαιώσει παράβαση. Διάβασε για περισσότερα το [url=http://www.policenet.gr/articles/articles_files/TrafficPol/kok2.htm#34]… 34 του Κ.Ο.Κ.[/url]
H στάση και η στάθμευση επιτρέπoνται, αν δεν δημιoυργείται εξ αυτών κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και αν δεν υπάρχoυν σχετικές απαγoρευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις.

Για τη διαπίστωση χρήσης οινοπνεύματος, τοξικών ουσιών και φαρμάκων από οδηγούς ισχύει η :
[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/nomothesia-aytokiniton/395.htm…. 2500/15/135-ι/2011 [/url]Διαπίστωση χρήσης οινοπνεύματος, τοξικών ουσιών και φαρμάκων από οδηγούς κατά την οδήγηση οχημάτων, καθώς και από πεζούς που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.

Άρθρο 2
Εξέταση οδηγών και πεζών
1.Στην περίπτωση που οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι ή αυτοί που ορίζονται με διαταγή της Υπηρεσίας τους είναι εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα από την παρούσα απόφαση ηλεκτρονικά μέσα για εξέταση των υπόπτων χρήσης οινοπνεύματος, προβαίνουν άμεσα στην εξέταση αυτή. Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον σε οποιαδήποτε από τα αρμόδια όργανα εφαρμογής των διατάξεων του ΚΟ.Κ. δημιουργούνται υπόνοιες, ιδίως από τον τρόπο ομιλίας ή βαδίσματος ή την οσμή οινοπνεύματος, ότι οδηγοί ή πεζοί χρησιμοποίησαν οινοπνευματώδη ποτά πριν ή κατά τον χρόνο της οδήγησης ή του ατυχήματος, προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για την εξέτασή τους.
2. Η εξακρίβωση χρήσης οινοπνεύματος από οδηγούς κατά την οδήγηση οχημάτων και σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων από οδηγούς και πεζούς, γίνεται είτε με ηλεκτρονική αλκοολομετρική συσκευή είτε με αιμοληψία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis