Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by GEO7 on Δευ, 11/11/2013 - 21:01
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΙΧΕ ΜΕ ΑΛΟΓΟ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Greek

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Δευ, 11/11/2013 - 21:30 Μόνιμος σύνδεσμος

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΕ ΥΛΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ (ΤΟ ΖΩΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΕΥ ΟΔΗΓΟΥ) ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 14 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΟΥ (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ.

Υποβλήθηκε από GEO7. Ημερομηνία: Δευ, 11/11/2013 - 21:48 Μόνιμος σύνδεσμος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑΥΡΟ.
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΧΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΗΝΥΣΗ.

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Δευ, 11/11/2013 - 22:36 Μόνιμος σύνδεσμος

ΑΓΩΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ . ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ.

Υποβλήθηκε από triakosias. Ημερομηνία: Τρί, 11/12/2013 - 20:47 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλείται η τροχαία ,γίνονται κανονικά οι ενέργειες ,γίνεται δελτίο τροχαίου ατυχήματος και επιβάλονται τα πρόστιμα που αναφέρει ο παραπάνω φίλος και ο παθών αποζημιώνεται από το Επικουρικό Ταμείο Ασφαλιστικών εταιρειόν κλπ , κλπ ... το οποίο μετά ασκεί τις νομικές διαδικασίες σε βάρος του υπέυθυνου ...
[size=3][size=3][size=3][b]«Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτ[/size][/size][/size]ων»[/b]
ΣΥΣΤΑΣΗ
Mε το νόμο 489/1976 συστάθηκε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων» και συντετμημένα «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ» το οποίο τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος (Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ), εδρεύει στη Αθήνα και διέπεται από τις διατάξεις του νόμου αυτού.
ΣΚΟΠΟΣ
Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στα πρόσωπα που ζημιώθηκαν αποζημίωση λόγω θανάτωσης σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα όταν:
α) Αυτός που υπέχει ευθύνη παραμένει άγνωστος. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης λόγω υλικών ζημιών, εκτός αν πρόκληθηκαν συγχρόνως και σωματικές βλάβες που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον έχει επιληφθεί αστυνομική αρχή και η περίθαλψη αυτή διήρκησε τούλαχιστον για χρονικό διάστημα πέντε ημερών σε δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιωτικό θεραπευτήριο.
β) Το ατύχημα προήλθε από ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Εξαιρούνται της υποχρέωσης τα πρόσωπα που επιβιβάσθηκαν με τη θέληση τους στο όχημα που προκάλεσε τη ζημιά, εφόσον το Επικουρικό Κεφάλαιο αποδείξει ότι γνώριζαν ότι το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο.
γ) Ο ασφαλιστής πτώχευσε ή σε βάρος του εκτέλεση απέβη άκαρπη ή ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης ένεκα παραβάσεως νόμου.
δ) Το ατύχημα προήλθε από ορισμένους τύπων οχημάτων ή ορισμένα οχήματα με ειδική πινακίδα κυκλοφορίας και των οποίων η ευθύνη δεν έχει καλυφθεί σύμφωνα με το άρθρο 2 του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή το Επικουρικό Κέφαλαιο, το οποίο αποζημίωσε ζημία που προκλήθηκε από όχημα ειδικού τύπου ή ειδική πινακίδα κυκλοφορίας άλλου κράτους - μέλους, έχει δικαίωμα αναγωγής κατά του αντίστοιχου Επικουρικού Κεφαλαίου του τόπου συνήθους στάθμευσης του οχήματος.
ΜΕΛΗ
Μέλη του Επικουρικού Κεφαλαίου καθίστανται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που ασκούν την ασφάλιση αστικής ευθύνης από ατυχήματα αυτοκίνητων, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που ασκούν στην Ελλάδα την ασφάλιση με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, οι αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί που καλύπτουν τον αυτό κίνδυνο, καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. ή οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας εφόσον τα αυτοκίνητα τους εξαιρεθούν της υποχρεωτικής ασφάλισης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis