Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by TonyMar on Τρί, 11/04/2014 - 15:49
Φόρουμ
Είχα μια συζήτηση με έναν αξιωματικό και αφορούσε στην προαγωγή των αστυφυλάκων κατα τη διάρκεια της καριέρας τους και αφού δώσουν κάποιες εξετάσεις(πχ Αρχιφυλάκων, ΤΕΜΑ κλπ...), σε αξιωματικούς και αυτός ήταν κάθετος και με ύφος αρκετά εριστικό έλεγε ότι για κανέναν λόγο και ποτέ δέν πρέπει οι αστυφύλακες να προάγονται σε αξιωματικούς...Ωραία μέχρι εδώ..Συμφωνώ απολύτως του λέω και 'γω, αλλά προκύπτει ένα θεματάκι που κατ'εμέ είναι λίγο άδικο και ανήθικο: Ένας αστυφύλακας που πετυχαίνει στην Αρχιφυλάκων με την πρώτη και ενώ έχει ήδη κερδίσει χρονιά στο σχολείο και μπήκε μικρότερος στην αστυφυλάκων, θα γίνει ανθυπαστυνόμος στα 27 του χρόνια..Με τα νέα δεδομένα όπου θα κληθεί να υπηρετήσει 40 χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ και θα πάρει σύνταξη στα 58, θα καταγράψει ένα απίστευτο ρεκόρ μένοντας στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου για 31 χρόνια!!!!!!!!!!Δέν είναι θέμα κόμπλεξ η προαγωγή κάποια στιγμή ενός υπαξιωματικού σε αξιωματικούς βαθμούς αλλά είναι θέμα μιας ηθικής κυρίως επιβράβευσης για τα τόσα χρόνια προσφοράς στο σώμα...Θέλω τις απόψεις σας πάνω στο θέμα..(Υπόψιν ότι το παράδειγμα που έδωσα παραπάνω είναι αληθινό και επίσης γνωρίζω και συνάδελφο που καταθέτοντας πτυχίο ΑΕΙ έγινε Ανθυπαστυνόμος στα 25!!!)
Greek

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 16:05 Μόνιμος σύνδεσμος

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός προφανώς θεωρεί ότι βρισκόμαστε στο ΄60... Αυτές ακριβώς οι νοοτροπίες κρατούν την αστυνομία δέσμια στο παρελθόν.

Υποβλήθηκε από TonyMar. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 16:08 Μόνιμος σύνδεσμος

Σάκη δέν είναι τόσο για την προαγωγή σε αξιωματικό αλλά σε κανένα σώμα ασφαλείας ή τις ένοπλες δυνάμεις δέν μένει κάποιος σε ένα βαθμό(πχ του ανθυπασπιστή/ανθυπαστυνόμου) για 31 χρόνια!!!Είναι λογική πιστεύω...

Υποβλήθηκε από strof. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 18:28 Μόνιμος σύνδεσμος

Προαγωγη αστυφυλακων οπως στο στρατο... Θα απαντουσε καποιος- πολυ σωστα- και τι να τους κανουμε τοσους αξιωματικους μετα. Δεν εχουμε φανταρους οπως στο στρατο. Απο την αλλη ομως δεν χρειαζομαστε και τοσους διευθυντες/ ταξιαρχους/ στρατηγους..
Οποτε πιο θα ηταν το πιο σωστο για την αστυνομια; εξετασεις για ολους για να παρουν τον επομενο βαθμο. Τωρα, τι ειδους εξετασεις;; Σιγουρα οχι παπαγαλια τα αρθρα του ΠΚ.

Υποβλήθηκε από TonyMar. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 18:42 Μόνιμος σύνδεσμος

Είναι, συμφωνώ με τον giatro, θέμα δικαιοσύνης γιατί στην περίπτωση δύο 27χρονων νέων αστυνομικών που ο ένας είναι Ανθυπαστυνόμος( εκ της αστυφυλάκων με εξετάσεις για Αρχιφύλακας) και ο άλλος Υ/Α'(απο ΣΑΕΑ), στα 58 τους που θα βγούν πλέον στη σύνταξη, ο μέν Υ/Α' θα πάρει ακόμη 7 βαθμούς και ο Ανθυπαστυνόμος ΚΑΝΕΝΑΝ(όπως επιθυμούν και κόπτονται πολλοί αξιωματικοί)...

Υποβλήθηκε από moutro. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 18:51 Μόνιμος σύνδεσμος

Βαθμολογικη εξελιξη ανθυπαστυνομων χωρις εξετασεις οπως ισχυει με τους συναδελφους Ανθυπαστυνομους ειδικων καθηκοντων!

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 19:52 Μόνιμος σύνδεσμος

Ειναι λογικό όλοι να προσδοκούν την καλύτερη βαθμολογική τους εξέλιξη και ειδικότερα το κατώτερο προσωπικό.

Απο την άλλη όμως δεν έχω δεί μια αξιόλογη πρόταση για την ιεραρχική εξέλιξη των αστυνομικών σε ένα σώμα της τάξης των 55.000 αστυνομικών .

Δηλαδή η πρόταση να γίνει σε άμεση συνάρτηση με τις οργανικές θέσεις αξιωματικών - βαθμοφόρων - αστυφυλάκων και πώς αυτές διαμορφώνονται με την παρέλευση των ετών, συνυπολογίζοντας την περαιτέρω παραμονή όλων μας στο σώμα.

Οπότε το υπάρχον βαθμολόγιο (ν.3686/2008)- το οποίο επιδέχεται ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τροποποιήσεις - θα διαπιστώσετε οτι είναι αρκετά αξιοκρατικό κ δίκαιο.

Υπάρχουν υπηρεσίες επιπέδου Α.Τ των 80 οργανικών θέσεων με 10 αξιωματικούς και άλλους 10 βαθμοφόρους ενω δεν υπάρχει ούτε ένας που να φέρει τον βαθμό του αστυφύλακα...

Υποβλήθηκε από savvas. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 20:32 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=SREK date=2014-11-04]Απο την άλλη όμως δεν έχω δεί μια αξιόλογη πρόταση για την ιεραρχική εξέλιξη των αστυνομικών σε ένα σώμα της τάξης των 55.000 αστυνομικών .[/quote]

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ Υ/Β’ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ (5 ΕΤΗ):

Προτείνεται η βαθμολογική προαγωγή των Ανθυπαστυνόμων οι οποίοι συγκεντρώνουν το ουσιαστικό κριτήριο της 5ετους παραμονής στον κατεχόμενο βαθμό.
Ο χρόνος παραμονής των πέντε ετών στον κατεχόμενο βαθμό, αποτελεί σταθερό και αδιαμφισβήτητο κριτήριο για την μετέπειτα εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων. Δεν ανατρέπει την υπάρχουσα μεταξύ αυτών επετηρίδα και δίνει την απόλυτα δίκαια λύση στο θέμα της προαγωγής αυτών.
Το χρονικό διάστημα των 5 ετών που επιλέχθηκε προκειμένου να επέρχεται η βαθμολογική προαγωγή των Ανθυπαστυνόμων, είναι σε απόλυτη ταύτιση με το βαθμολόγιο του Π.Δ. 24/97 το οποίο ισχύει για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα επελέγη να καθοριστεί ως προς προαγωγή χρόνος, το χρονικό διάστημα το οποίο αντιστοιχεί στο αντίστοιχα μεγαλύτερο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα για την προαγωγή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στον επόμενο βαθμό. Συγκεκριμένα πρόκειται για την προαγωγή από Αστυνόμο Β’ σε Αστυνόμο Α’. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται το αίσθημα αδικίας των χαμηλόβαθμων αστυνομικών, οι οποίοι κατά σειρά έχουνε πραγματοποιήσει τις εξής σπουδές:
Φοίτηση σε Σχολή Αστυφυλάκων (Τ.Ε.Ι.- υπό προώθηση-) υπερδιετούς φοίτησης. Επιπρόσθετα έχουν προαχθεί κατόπιν γραπτών προαγωγικών εξετάσεων στο βαθμό του Αρχιφύλακα (Ανακριτικού Υπαλλήλου) μετά από τουλάχιστον 3 έτη πραγματικής Υπηρεσίας στον βαθμό του Αστυφύλακα και κατά περίπτωση έχουνε φοιτήσει και στην αντίστοιχη σχολή μετεκπαίδευσης.
Τέλος έχουν προαχθεί μετά την παρέλευση (κατ’ ελάχιστον) χρονικού διαστήματος πέντε ετών στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου με
προαγωγικές εξετάσεις (για τους περισσότερους εξ’ αυτών). Ως εκ τούτου κρίνεται ότι οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί έχουνε αποδείξει πλείστες όσες φορές κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού τους βίου την αξία τους, οπότε και δικαιούνται εν έτη 2012 ένα δικαιότερο βαθμολόγιο αντίστοιχο της προσπάθειας και της προσφοράς τους, στα πρότυπα μάλιστα του βαθμολογίου των αξιωματικών, οι οποίοι μετά την έξοδο τους από την αντίστοιχη σχολή – Σ.Α.Ε.Α.– λαμβάνουν όλους τους επόμενους βαθμούς από αυτόν του Υ/Β’ έως και του Α/Δ΄ - κατ’ ελάχιστον- χωρίς καμία ενδιάμεση εξέταση (η οποία και να αποτελεί περιορισμό – κριτήριο – μη προαγωγής).
Οι ανωτέρω Ανθυπαστυνόμοι προκειμένου να προαχθούν εισάγονται και φοιτούν στο Τ.Ε.Μ.Α. ύστερα από αίτησή τους και μετά την ευδόκιμη αποφοίτησή τους προάγονται στο βαθμό του Υ/Β΄ καταλαμβάνοντας οργανική θέση του βαθμού τους, ακολουθώντας από εκεί και έπειτα την αντίστοιχη βαθμολογική εξέλιξη της αντίστοιχης κατηγορίας αξιωματικών Ν.Δ.649/70.

Την ολόκληρη ανάλυση επί του θέματος και την πρόταση που έχει υποβληθεί ήδη από το έτος 2012 μπορείτε να τη βρείτε στο σύνδεσμο:

[url]http://enosi-astinomikon-samou.blogspot.gr/2012/03/blog-post_8213.html[…]

[edit time=1415126201]savvas[/edit]

Υποβλήθηκε από TonyMar. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 20:36 Μόνιμος σύνδεσμος

SREK έχεις πολύ μεγάλο δίκιο σε πολλά πράγματα, αλλά ούτως ή άλλως με το υπάρχον βαθμολόγιο έχουν διαμορφωθεί κάποιες ιδιαιτερότητες και κάποια προβλήματα που χρειάζονται μια απτή λύση..Εσύ πχ πως θα φανταζόσουν ή πως θα πρότεινες να εξελιχθεί από εδώ και στο εξής ένας Ανθυπαστυνόμος που καλώς ή κακώς φέρει αυτό το βαθμό(του δόθηκαν οι ευκαιρίες να το κάνει), είναι 27 ετών και έχει αισίως 31 χρόνια υπηρεσίας ακόμη?!!(Εδώ θεωρώ ότι χρειάζεται μια απάντηση που να τη διαπνέει το αίσθημα δικαίου)...

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 20:48 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφε σαββα οπως αρχικά ανέφερα η προταση πρέπει να γίνει σε συνάρτηση με τις υπάρχουσες οργανικές θέσεις κ πως αυτές διαμορφώνονται με τον καιρό λαμβανομένου υπόψιν την περαιτέρω παραμονή στο σώμα .

Το χρονικό διάστημα των 5 ετών κρίνεται κάτ´εμε ελάχιστο εφόσον η παραμονή στο σώμα ως αξιωματικός θα ειναι περι τα 20ετη (σε 35ετη υπηρεσία ).

Όλοι προσδοκούν το καλύτερο οπότε πρέπει να υπολογιστεί κ το δημόσιο συμφέρον - το συμφέρον της υπηρεσίας δηλαδή .

Οι περισσότερες προτάσεις το παραβλέπουν καταφανέστατα τολμώντας να χαρακτηρίσω ορισμένες απο αυτές ως αερολογίες .

Το υπάρχον με την παραμονή στον βαθμό του ανθ/μου τα 10 ετη κ την εξελιξη ως Υ/Α την θεωρώ δίκαιη .

Τέλος οι ανακριτικοο αστυφύλακες δεν πρέπει να νιώθουν αδικημένοι , στντπολογιΖοντας ότι κατ επιλογή τους δεν προήχθησαν

Υποβλήθηκε από savvas. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 21:01 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=SREK date=2014-11-04]Το υπάρχον με την παραμονή στον βαθμό του ανθ/μου τα 10 ετη κ την εξελιξη ως Υ/Α την θεωρώ δίκαιη .[/quote]

Θα διαφωνήσω μαζί σου στο σκέλος που ένα έμπειρο στέλεχος (ήδη υπαξιωματικός) έχει αποδείξει την ικανότητα του και στον καθημερινό υπηρεσιακό του βίο, όσο επίσης και μέσω των ενδιάμεσων εξετάσεων που καλείται να δώσει για να φτάσει εκεί που έφτασε ... να τον τιμά η Υπηρεσία με τον αμέσως επόμενο βαθμό μετά την παρέλευση 10 ετών για παράδειγμα.

Είμαστε όλοι μέλη του ίδιου οργανισμού και ως εκ τούτου δεν μπορεί συνάδελφοι οι οποίοι έχουνε "αξιολογηθεί" (γραπτώς) για τελευταία φορά μετά την έξοδο τους από τη ΣΑΕΑ να θεωρείται ότι συγκεντρώνουν το τεκμήριο εκείνο για τις μετέπειτα προαγωγές τους στο σύνολο του εργασιακού τους βίου (ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ κ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ στις προαγωγές τους έως το βαθμό του Α/Δ) και αυτό μάλιστα να πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια κατ' ανώτατο όριο από βαθμό σε βαθμό όπως έχει ήδη αναφερθεί και από την άλλη η αντίστοιχη υπηρεσιακή εξέλιξη για ένα υπαξιωματικό που κατέχει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου να πραγματοποιείται στον επόμενο βαθμό μετά από 10 χρόνια!

Είναι τελείως δυσανάλογο ...

Υποβλήθηκε από savvas. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 21:04 Μόνιμος σύνδεσμος

Επίσης να μη παραβλεφθεί ότι υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έχουνε προαχθεί στο βαθμό του Ανθ/μου στα 10 έτη Υπηρεσίας τους στο Σώμα και ως εκ τούτου θα προαχθούν στο βαθμό του Υ/Β έχοντας στην καλύτερη ικανοποιήσει το κριτήριο του 22 χρόνια στο Σώμα και 11 έτη στο βαθμό του Ανθ/μου, δηλαδή φτάνοντας να κατέχουν για [b]12 συνεχόμενα χρόνια τον ίδιο κατεχόμενο βαθμό, το οποίο δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σημείο της ιεαρχικής εξέλιξης είτε ανωτέρων είτε κατωτέρων...[/b]

Αυτοί είναι η αλήθεια θα είναι ΠΟΛΥ έμπειροι ...

Η αναλογικότητα είναι αυτή που θα λύσει το πρόβλημα... Δεν μπορεί να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά όταν αναφερόμαστε στο χρόνο που απαιτείται προς προαγωγη για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών από τη μία και στην προαγωγή κατωτέρων από την άλλη...

[edit time=1415131090]savvas[/edit]

Υποβλήθηκε από wartburg. Ημερομηνία: Τρί, 11/04/2014 - 23:59 Μόνιμος σύνδεσμος

Κατα την ταπεινη μου αποψη πιστευω οτι δεν μας θελουν αξιωματικους. Τους βολευει να ειμαστε παντα βαθμοφοροι. Οι αφανεις παντα βαθμοφοροι... Καποια στιγμη στα 45 γινεσαι Υπαστυνομος και αισθανεσαι σαν βητας... Πιστευω οτι το συστημα προαγωγων πρεπει να αλλαξει.

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τετ, 11/05/2014 - 16:39 Μόνιμος σύνδεσμος

Καταρχάς, οι αστυφύλακες που εξ επιλογής δεν επιθυμούν να προαχθούν, δεν μπορούν επ΄ ουδενί να νιώθουν αδικημένοι. Και τούτο διότι η μη συμμετοχή τους σε προαγωγικές εξετάσεις είναι συνειδητή και άπτεται σε δύο κυρίως λόγους :
α) τις ευθύνες και τα καθήκοντα που έχει ένας βαθμοφόρος και
β) την ευκολότερη μετάθεση προς τον τόπο συμφερόντων τους ως αστυφύλακες.

Συνεπώς, θεωρώ υπερβολική την εξέλιξη τους έως το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, όπως προβλέπει το άρθρο 9 ν. 3686/2008.

Ομοίως, θεωρώ ότι η εξέλιξη των αστυφυλάκων μ.α.υ., όπως περιγράφεται στο άρθρο 11 ν. 3686/2008, δεν επιδέχεται περαιτέρω βελτιώσεων.

Οπότε, οι προτάσεις μου έχουν να κάνουν με τους αρχιφύλακες προαχθέντες με προαγωγικές εξετάσεις και τους αξιωματικούς της Σχολής Αξιωματικών.

[b]Α. Αρχιφύλακες[/b]

Με τη συμπλήρωση 3 ετών στο βαθμό του αστυφύλακα, δυνατότητα προαγωγής σε Αρχιφύλακες με εξετάσεις.

Όλοι οι επιτυχόντες του διαγωνισμού παρακολουθούν εξάμηνο σεμινάριο με την μέθοδο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χωρίς να αποδεσμεύονται από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, στο οποίο βαθμολογούνται σε επιμέρους ενότητες ανάλογα με τις επιδόσεις τους, συντάσσεται αύξων βαθμολογικός πίνακας με όλους τους επιτυχόντες, ο οποίος αποτελεί και την μεταξύ τους αρχαιότητα. Όποιος αποτύχει να παρακολουθήσει και να αποφοιτήσει από το εν λόγω σεμινάριο, θεωρείται ως μηδέποτε προαχθείς.

Αντικατάσταση των διατάξεων του π.δ. 82/2006 με σύγχρονες, απηχούσες τα σημερινά εκπαιδευτικά πρότυπα και δεδομένα. Εξετάσεις στα μαθήματα της Έκθεσης-Νοελληνικής Γλώσσας (ανάπτυξη θέματος και γλωσσολογικές ασκήσεις), Ποινικό Δίκαιο - Ποινική Δικονομία (επίλυση πρακτικών θέματων και όχι στείρα παπαγαλία, θέματα πολλαπλής επιλογής) και υποχρεωτικά εξέταση στην Αγγλική γλώσσα.

Προαγωγή χωρίς εξετάσεις στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου μετά από 5 χρόνια.

Ακολούθως, με τη συμπλήρωση 3 ετών στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, και πάντως του 32ου έτους της ηλικίας συμπληρωμένου, κατόπιν αιτήσεως και εξετάσεων γίνονται δεκτοί προς παρακολούθηση ειδικού μεταπτυχιακού προγράμματος της ΣΑΕΑ, διάρκειας 18 μηνών, με υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων (όπως και στα μεταπτυχιακά των ΑΕΙ) και εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας. Ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται αφού ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες και οι κενές οργανικές των Υ/Β΄. Η διαδικασία των εξετάσεων εισαγωγής προτείνεται να ακολουθεί το πρότυπο εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΠΜΣ της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Για την παρακολούθηση του εν λόγω προγράμματος δεν είναι απαραίτητη η αποδέσμευση από τα υπηρεσιακά καθήκοντα.

Όσοι εκ των εισαχθέντων στο ΠΜΣ δεν υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, αποσπώνται για όλο το διάστημα της υποχρεωτικής παρακολούθησης των μαθημάτων σε διάφορες Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και διατίθενται υποχρεωτικά σε κατάλληλα ωράρια, ώστε να μην παρεμποδίζεται η φοίτηση. Ως προς την παροχή οικήματος, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις που ισχύουν σήμερα για τους φοιτούντες στο ΤΕΜΑ.

Με την επιτυχή αποφοίτηση από το ΠΜΣ, ορκίζονται αξιωματικοί και θεωρούνται ΠΕ/κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Εξελίσσονται βαθμολογικά έως και το βαθμό του Αστυνόμου Β', εντός των χρονικών ορίων που ισχύουν για τους αποφοίτους της ΣΑΕΑ.

Με τη συμπλήρωση 4 ετών στο βαθμό του Α/Β', δύνανται να παρακολουθούν κατόπιν αιτήσεως τους και ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις εισαγωγής, ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης της ΣΑΕΑ, διάρκειας 6 μηνών, το οποίο παρέχεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χωρίς αποδέσμευση από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται αφού ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες και οι κενές οργανικές των Α/Α΄. Η διαδικασία των εξετάσεων εισαγωγής προτείνεται να ακολουθεί το πρότυπο εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΠΜΣ της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτικά έρευνα-διατριβή σε ένα θέμα που άπτεται αστυνομικού ενδιαφέροντος, συνεπάγεται την προαγωγή τους στον βαθμό του Α/Α΄και του Α/Υ΄, όπως ισχύει και για τους αποφοίτους της ΣΑΕΑ. Αποστρατεύονται με τον βαθμό του Α/Δ΄ ε.α.

Η μη συμμετοχή σε εξετάσεις ή αποτυχία εισαγωγής στο πρόγραμμα στερούν από τον ενδιαφερόμενο το δικαίωμα προαγωγής πέραν του βαθμού του Α/Β'. Αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας, οπότε και προάγονται στο βαθμό του Α/Α΄εκτός οργανικών θέσεων και αποστρατεύονται με το βαθμό του Α/Υ΄ε.α.

[b]Β. Αξιωματικοί της ΣΑΕΑ[/b]

Είσοδος στη Σχολή Αξιωματικών μόνο αστυνομικών έως 28 ετών με εξετάσεις υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, στα ακόλουθα μαθήματα : (α) Ελληνική Γλώσσα και Έκθεση, (β) Ποινικό Δίκαιο - Ποινική Δικονομία, (γ) Συνταγματικό Δίκαιο, (δ) Αστικό - Διοικητικό Δίκαιο και (ε) Αγγλική Γλώσσα.

4ετής φοίτηση στη Σχολή ακαδημαϊκού επιπέδου (μόνο παρακολούθηση μαθημάτων). Τα δύο τελευταία εξάμηνα πρακτική άσκηση σε υπηρεσίες επιπέδου Τμήματος. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης έχουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βαθμοφόρου, πλην της άσκησης του ανακριτικού έργου και της αναπλήρωσης της διοίκησης.

Αποφοίτηση από τη Σχολή με το βαθμό του Υ/Β΄. Προαγωγή έως το βαθμό του Α/Β' χωρίς εξετάσεις.

Με τη συμπλήρωση 3 ετών στο βαθμό του Α/Β', δύνανται να παρακολουθούν κατόπιν αιτήσεως τους και ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις εισαγωγής, ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης της ΣΑΕΑ, διάρκειας 12 μηνών, το οποίο παρέχεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χωρίς αποδέσμευση από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και ισοδυναμεί με Μεταπτυχιακό (ΠΜΣ). Ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται αφού ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες και οι κενές οργανικές των Α/Α΄.Η διαδικασία των εξετάσεων εισαγωγής προτείνεται να ακολουθεί το πρότυπο εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΠΜΣ της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η μη συμμετοχή σε εξετάσεις ή αποτυχία εισαγωγής στο πρόγραμμα στερούν από τον ενδιαφερόμενο το δικαίωμα προαγωγής πέραν του βαθμού του Α/Β'. Αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας, οπότε και προάγονται διαδοχικά στους βαθμούς του Α/Α΄και Α/Υ΄ εκτός οργανικών θέσεων και καταληκτικώς με το βαθμό του Α/Δ΄ε.α.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτικά έρευνα-διατριβή σε ένα θέμα που άπτεται αστυνομικού ενδιαφέροντος, συνεπάγεται την προαγωγή τους στον βαθμό του Α/Α΄ έως και του Α/Δ΄, εντός των χρονικών ορίων, όπως ισχύουν σήμερα.

Ακολούθως, παρουσιάζονται δύο επιλογές :

α) αν είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, το οποίο αποκτήθηκε είτε από τη ΣΑΕΑ, είτε από ΑΕΙ οικονομικής, διοικητικής, νομικής ή κοινωνιολογικής επιστήμης, προάγονται σε ανώτατους αξιωματικούς. Αν οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου είναι περισσότεροι των οργανικών θέσεων προτιμώνται κατά σειρά : οι νομικοί, οι διοικητικοί, οι οικονομικοί, οι κοινωνιολόγοι και τέλος οι διδάκτορες της ΣΑΕΑ. Η εν λόγω σειρά υπερτερεί της αρχαιότητας.

Οι εναπομείναντες Α/Δ' - κάτοχοι διδακτοτικού εγγράφονται σε επετηρίδα κατά τη σειρά που ελέγχθη και τελούν εν αναμονή προαγωγής. Αν καταληφθούν από το όριο ηλικίας χωρίς να έχουν προαχθεί, προάγονται στο βαθμό του ταξιάρχου (ε.ο.θ) και αποστρατεύονται υποστράτηγοι ε.α.

β) αν δεν είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου παραμένουν στο βαθμό του Α/Δ' έως συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας ή αποστρατεύονται με αίτησή τους. Κατά την αποστρατεία τους λαμβάνουν το βαθμό του Ταξιάρχου ε.α.

* Η αρχαιότητα των αξιωματικών όλων των κατηγοριών καθορίζεται από την ημερομηνία απονομής του κατεχόμενου βαθμού και την μεταξύ τους επετηρίδα και όχι από τη διαδικασία προέλευσης.

* Ο χαρακτηρισμός των αξιωματικών εξ ανθυπαστυνόμων ως "ΠΕ/κάτοχοι ΠΜΣ" συνάγεται από το γεγονός ότι δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 38§2 ν. 4249/2014 οι απόφοιτοι των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας έχουν πρόσβαση σε συναφή με την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας και τα ειδικότερα καθήκοντα του προσωπικού της, μεταπτυχιακά προγράμματα των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και του εξωτερικού. Συναφώς, με το άρθρο 4§1 ν. 3685/2008 ορίζεται ότι στα ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Κατά λογική ακολουθία λοιπόν, οι παρακολουθούντες ΠΜΣ είναι ανώτατης εκπαίδευσης.

[edit time=1415262632]sakis01[/edit]

Υποβλήθηκε από TonyMar. Ημερομηνία: Τετ, 11/05/2014 - 17:10 Μόνιμος σύνδεσμος

Σάκη μας παρουσίασες μια εμπεριστατωμένη έρευνα και ένα αρκετά μελετημένο πλάνο, μπράβο σου..Έχει προταθεί το εν λόγω σχέδιο απο κάποιους που ασχολήθηκαν ειδικά ή είναι προτάσεις δικές σου?Είναι βέβαια ένα πλάνο (ας μου επιτραπεί η λέξη) "αυστηρό", με μια απαίτηση από πλευράς των αστυνομικών να αποδεικνύουν δια βίου ότι αξίζουν προαγωγών, αλλά τουλάχιστον φαίνεται με μια πρώτη ματιά ότι αποδίδει δικαιοσύνη και ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους, ανεξαιρέτως βαθμού..

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τετ, 11/05/2014 - 17:23 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=TonyMar date=2014-11-05]Σάκη μας παρουσίασες μια εμπεριστατωμένη έρευνα και ένα αρκετά μελετημένο πλάνο, μπράβο σου..Έχει προταθεί το εν λόγω σχέδιο απο κάποιους που ασχολήθηκαν ειδικά ή είναι προτάσεις δικές σου?Είναι βέβαια ένα πλάνο (ας μου επιτραπεί η λέξη) "αυστηρό", με μια απαίτηση από πλευράς των αστυνομικών να αποδεικνύουν δια βίου ότι αξίζουν προαγωγών, αλλά τουλάχιστον φαίνεται με μια πρώτη ματιά ότι αποδίδει δικαιοσύνη και ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους, ανεξαιρέτως βαθμού..
[/quote]

Είναι καθαρά δικές μου σκέψεις. Δεν νομίζω ότι είναι αυστηρό. Είναι δε υλοποιήσιμο και με μικρότερο κόστος από το ήδη υπάρχον και συντάσσεται πλήρως με τη νέα φιλοσοφία που επιθυμεί να δώσει το Υπουργείο στην Αστυνομική Ακαδημία.

Κανένα σχέδιο βέβαια, δεν είναι θέσφατον. Όλα επιδέχονται βελτιώσεων - τροποποιήσεων.

Πάντως, οι ανωτέρω προτάσεις έχουν βασιστεί :

α) στο ότι οι αξιωματικοί κατέχουν θέσης ευθύνης-διοίκησης και ως εκ τούτου η συνεχής επιμόρφωση είναι άκρως επιβεβλημένη

β) στο ότι οι θέσεις ευθύνης πρέπει να καλύπτονται από υπαλλήλους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και κατάλληλα εφόδια

Θεωρώ ότι είναι άκρως υποτιμητικό για ένα Σώμα να μπορεί να φτάνει κανείς στα ύπατα αξιώματα απλώς και μόνον επειδή κάποτε κατάφερε και πέρασε μέσω πανελληνίων εξετάσεων στη ΣΑΕΑ...

[edit time=1415202106]sakis01[/edit]

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 00:05 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλό το σχέδιο σακη πλην όμως κ αυτό οπως κ όλα τα προτεινόμενα εώς σήμερα αγνοούν επιδεικτικά τις οργανικές θέσεις κ πως αυτές διαμορφώνονται με το πέρασμα των ετών .

Τι θέλω να πω ; Με πρόχειρους κ γρήγορους υπολογισμούς σε 15 ετη απο σήμερα οι οργανικές θέσεις με το Ισχύων σύστημα προαγωγων (Ν.3686/08) θα εχουν διαμορφωθεί περίπου ως εξής :

αξιωματικοι : 10.000 (4500 ΣΑΕΑ , 3500 με ετη , 850 τεμα , 300 ΕΚ )
Ανθυπαστυνομοι : 10.000 ( 3000 με εξετάσεις , 8000 με ετη )
Λοιποί : 30.000-35.000
Σύνολο : 50.000-55.000

Πως λοιπόν θα λειτουργήσει το σώμα οταν οι μισοί απο το προσωπικό θα είναι Αξ/κοι κ Ανθυπαστυνομοι ;
Φυσικα οι φωστήρες που σχεδίασαν το βαθμολόγιο αλλά κ αυτοι που το ψήφισαν δεν θα νοιάζονται πλέον για την λειτουργία της αστυνομίας ... Ενώ μερικοί επιδιώκουν να το "τροποποιησουν" προς το καλύτερο μοιράζοντας επιπλέον βαθμούς ...

Σημειωτέον ότι με το παλαιό οργανόγραμμα οι οργανικές θέσεις διαμορφώνονταν περίπου ως εξής
Αξ/κοι : 5000
Ανθ/μοι : 6000
Λοιποί : 43000
Σύνολο : 55000

Άρα λοιπόν η οποια προταση απαιτείται να έχει βάση τις οργανικές θέσεις ...

[edit time=1415225524]Srek[/edit]

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 08:40 Μόνιμος σύνδεσμος

Καταρχάς, δεν αγνοήθηκαν οι οργανικές θέσεις. Ιδίως για την περίπτωση των ανώτατων αξιωματικών αναφέρεται ρητώς η διαδικασία πλήρωσης τους.

Για τους υπολοίπους αξιωματικούς (είτε εξ ανθυπαστυνόμων, είτε εκ της ΣΑΕΑ), το εν λόγω σχέδιο στηρίχτηκε στα σημερινά δεδομένα. Αφενός δηλ. στο ΠΜΣ των Ανθ-μων θα εισαγάγονται όσοι και σήμερα στο ΤΕΜΑ (ή και λιγότεροι αν κριθεί ότι πρέπει να μειωθούν οι οργανικές στον βαθμό αυτό), αφετέρου στη ΣΑΕΑ επίσης όσοι εισάγονται και σήμερα με πανελλήνιες.

Περαιτέρω, επειδή και στις δύο κατηγορίες αξιωματικών προβλέφθηκαν ενδιάμεσες εξετάσεις (από Α/Β΄ και πάνω), θεωρώ ότι αφενός μεγάλο μέρος αυτών δεν θα δηλώνει συμμετοχή και αφετέρου επίσης μεγάλο ποσοστό θα αποτυγχάνει (οπότε θα υπάρχει και έμμεση μείωση των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών).

Σε κάθε περίπτωση δε, με βάση τα προτεινόμενα, η προαγωγή στους βαθμούς από Α/Α΄ και πάνω είναι απολύτως ελεγχόμενη από τη διοίκηση και σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να προάγονται μόνο όσοι πραγματικά χρειάζονται και όχι όλοι ανεξαιρέτως, απλώς και μόνον επειδή συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα έτη.

Σκοπός του σχεδίου δεν είναι να γίνουν όλοι αξιωματικοί. Το ακριβώς αντίθετο...
[edit time=1415260567]sakis01[/edit]

Υποβλήθηκε από griniaris33. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 10:10 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφοι πιστεύω θα συμφωνήσω με τον shrek στο ότι το βαθμολόγιο θα πρέπει να έχει ως βάση τις οργανικές θέσεις. Λέγοντας αυτό πιστεύω ότι κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει αρχικά να αναβαθμιστεί η σχολή των αστυφυλακών σε τρία χρόνια και να καταργηθεί η σημερινή μορφή της ΣΑΕΑ καθώς και τα ΤΕΜΑ. Δηλαδή οι αξιωματικοί θα πρέπει να γίνονται εκ του σώματος μετά την συμπλήρωση των 30 ετών, με εξετάσεις σε μαθήματα αστυνομικής φύσεως ( κώδικες κτλ) στις πανελλήνιες με δικαίωμα συμμετοχής όλου του προσωπικού μέχρι την ηλικία των 35 ετών( για να προλαβαίνουν να εξελίσσονται ως τους ανώτατους βαθμούς ) με εποπτεία από το υπουργείο Παιδείας για ευνόητους λόγους. Όλο το υπόλοιπο προσωπικό εξελίσσεται όπως γίνεται σήμερα ( αρχιφύλακας, ανθ/μος εως υ/α με εξετασεις). Όσοι περνάνε τις εξετάσεις μπαίνουν στην ΣΑΕΑ για ένα έτος και γίνονται ΠΕ,ενω ολο το υπόλοιπο προσωπικό είναι Τ.Ε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αξιωματικούς της ΣΑΕΑ ή το γεγονός οτι γίνονται αξιωματικοί από ιδιώτες αλλά άλλο να είσαι Υ/Β ΣΤΑ 22 Η 23 ΚΑΙ άλλο στα 31 και ήδη αστυνομικός με εμπειρία. Επίσης με αυτό τον τρόπο μπορούν να ρυθμιστούν και οι οργανικές θέσεις( προκηρύσσεις θέσεις ανάλογα με τις παραιτήσεις και τα κενά ,όχι μόνο για του αξιωματικούς αλλα και για αρχ-ανθ/μους). Τέλος πιστεύω ότι στο σώμα της ΕΛΛΑΣ υπάρχουν ΑΣΤ. ΑΡΧ ή Ανθ/μοι ή ΤΕΜΑ εξαίρετοι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους Αξιωματικούς της ΣΑΕΑ. Επαναλαμβάνω δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αξιωματικούς και πιστεύω ότι επι το πλείστον ασκούν σωστά τα καθηκοντα τους αλλα η ηλικια των 22 με 23 για[b] ΜΕΝΑ[/b] είναι απαγορευτική για τέτοια ευθύνη και Βαθμό. ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΑΝΤΙΚΟ για μενα να αναβαθμιστεί η σχολη των Αστυφυλακών.

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 10:43 Μόνιμος σύνδεσμος

Φίλε griniaris33, για το θέμα των οργανικών θέσεων είμαστε όλοι σύμφωνοι, υπό μία προϋπόθεση : Οι οργανικές θέσεις να επικαιροποιηθούν απηχώντας τα σημερινά δεδομένα και όχι τα δεδομένα του 1984 (γιατί με εκείνο το οργανόγραμμα λειτουργούμε...).

Ως προς την αναβάθμιση της σχολής Αστυφυλάκων. Επ΄ ουδενί δεν μπορεί να υπάρξει υπαγωγή της σχολής αυτής στον Τεχνολογικό Τομέα. Δεν πληροί καμία προϋπόθεση και δεν αναφέρομαι μόνο στα έτη φοίτησης που εσφαλμένα στέκονται οι περισσότεροι. Ο τεχνολογικός τόμέας της ανώτατης εκπαίδευσης είναι οριοθετημένος στο άρθρο 1 ν. 1404/1983 και αν διαβάσεις τι προβλέπει θα καταλάβεις ότι σε καμία περίπτωση οι παρεχόμενες και άκρως θεωρητικές σπουδές της Σχ. Αστ/κων ανταποκρίνονται στα απαιτούμενα του νόμου.

Η μόνη συζήτηση που μπορεί να γίνει και να έχει λογική - νομική βάση είναι η αναβάθμιση της Σχολής στο επίπεδο των ΑΕΙ. Αλλιώς παραμένει ως έχει (που είναι και το σενάριο που επελέγη και στο ν. 4249, καίτοι αναβαθμίστηκε η αστυνομική ακαδημία).

Επίσης, η ΣΑΕΑ είναι ΑΕΙ. Συνεπώς, η πρόταση σου να εισέρχεται κάποιος και να φοιτά ένα (!!) μόλις έτος την κατατάσσει αυτομάτως λίγο πιο κάτω από ένα ΙΕΚ κομμωτικής...

[edit time=1415263834]sakis01[/edit]

Υποβλήθηκε από griniaris33. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 11:11 Μόνιμος σύνδεσμος

Φιλε saki συγγνώμη είμαι αστυνομικός και δεν εχω ασχοληθεί τοσο με το τι θεωρείται ΤΕ η ΠΕ. Δεν είμαι αυτος που θα συντάξει το ΠΔ. Νομίζω οτι είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλαβαίνεις το πνεύμα της σκέψης μου. Οσο για τον ένα χρονο της ΣΑΕΑ επιπλεον να είναι μεταπτυχιακού τύπου ώστε να γίνεσαι ΠΕ απο ΤΕ και όχι κομμωτής!!!!!!! Φυσικά δεν ήξερα οτι δεν γίνεται αυτό.

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 11:38 Μόνιμος σύνδεσμος

Όπως προείπα, με τα βασικά σημεία της σκέψης σου συμφωνώ απολύτως (οργανικές, αναβάθμιση σχ. αστ/κων, είσοδος στη ΣΑΕΑ μόνο αστυνομικών).

Απλά, οι όποιες προτάσεις μας, πρέπει να στηρίζονται στα πραγματικά δεδομένα που ισχύουν και όχι στο τι θα θέλαμε να γίνει. Μακάρι να μπορούσαμε να αλλάξουμε εκ θεμελίων όλο το σύστημα, αλλά δυστυχώς εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε μικρές και στοιχειώδεις αλλαγές (όπως πχ ο τρόπος εξετάσεων για τους Αρχ-κες)...

Υποβλήθηκε από dimirx8. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 12:17 Μόνιμος σύνδεσμος

Χαχαχα!! το ανωτέρω αρθρο με φωτογραφίζει !! 31 χρόνια ακόμα μιας και κέρδισα και χρόνο στο σχολείο .

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δε γίνεται το σύστημα των ΕΔ.Τόσο δύσκολο και δυσνόητο είναι ότι είμαστε στο 2014 και πλέον οι Αρχ/κες και οι Ανθ/μοι είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια εκάστοτε επιτελείου ΑΔ ή Διοικητή ΑΤ- ΤΑ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis