Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by sainis24 on Δευ, 01/21/2013 - 00:54
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΕΛΕΘΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ(ΕΝΟΙΚΟΣ) ΟΤΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΤΗΣΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Π.Χ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ,ΚΛΠ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΟ Η ΚΑΤ ΕΚΛΗΣΗ ,ΠΛΗΜ/ΜΑ Η ΠΤΑΙΣΜΑ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ Μ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΘΟΡΑ ΞΕΝΗΣ ΠΕΡΟΥΣΙΑΣ.ΙΣΧΥΕΙ? ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΕΚΓΛΗΣΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΟΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ?ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ Η ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ?ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΑΦΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΚΟΚΡΑΦΙΑ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ Μ ΑΦΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΟΚΡΑΦΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ.ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Greek

Υποβλήθηκε από giatros. Ημερομηνία: Δευ, 01/21/2013 - 14:17 Μόνιμος σύνδεσμος

Είχα μία παρόμοια περίπτωση.Ο διαχειριστής είχε κλείσει την βάνα μόνο για συγκεκριμένο διαμέρισμα επειδή δεν είχε πληρώσει τα κοινόχρηστα. Πήγε αυτόφωρο για αυτοδικία όταν ήταν πλημ/μα.Για το παράβολο βλ.αρ.42 Κ.Π.Δ. και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο καθένας πρέπει να καταθέσει παράβολο. Μπορείς να ενημερώσεις τους ενοίκους ότι μπορούν και να γίνουν συστάσεις στον διαχειριστή και εφόσον δεν συμμορφωθεί να κάνουν μήνυση. Αν πάλι δεν θέλουν να πληρώσουν το παράβολο ας μαζευτούν όλοι μαζί να βάλουν δικηγόρο( και να πληρώσουν δικηγόρο) ή μπορείς να τους προτείνεις να πληρώσουν ένα παράβολο να μπεί ένας "μπροστά" σαν μηνυτής και οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν σαν μάρτυρες. Δηλ. ο μηνυτής να μνημονεύσει στην Έκθεση Προφορικής Μήνυσης ότι μάρτυρες προτείνει τους κάτωθι.
[edit time=1358771453]giatros[/edit]

Υποβλήθηκε από giorgos516. Ημερομηνία: Δευ, 01/21/2013 - 15:14 Μόνιμος σύνδεσμος

δεν ειναι τοσο απλο το θεμα,σιγουρα δεν την εκλεισε γιατι ηθελε αλλα για οικονομικους λογους θελει αν υπαρχει κανονισμος πολυκατοικιας συνελευση πρωτα και απο κοινου αποφαση ηοποια αν δεν τηρηθει καταληγη αυτοδικια απο τον διαχειρηστη ειναι αστικης φυσης ζητημα φυσικα αν καποιος θελει να κανει μηνυση θα την κανει για αυτοδικια.τσαμπα τα εκατο ευρω θα συμβουλευα

Υποβλήθηκε από sainis24. Ημερομηνία: Δευ, 01/21/2013 - 19:52 Μόνιμος σύνδεσμος

ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ.ΟΤΙ ΤΗΝ ΒΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ? ΑΡΑ ΠΤΑΙΣΜΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΕΙΣ..

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Δευ, 01/21/2013 - 20:49 Μόνιμος σύνδεσμος

Το κλεισιμο της ''βάνας'' απο τον διαχειριστη ειναι αυτοδικια ανεξαρτητως της αιτιας που τον οδηγησε στην πράξη αυτη εφοσον δεν ειναι εφοδιασμενος με εκτελεστο τιτλο πολιτικου δικαστηριου .
Ο διαχειριστης ασκει αυθέρετα το δικαίωμα του άρθρου 597 ΑΚ εφοσον ο κακοπληρωτης ειναι μισθωτης κ ο ιδιοκτητης εκμισθωτης και σε κάθε άλλη περιπτωση ασκει αυθαίρετη αξίωση που απορεει απο τον Νόμο 3741/1929 ''Περι της ιδιοκτησίας κατ΄ορόφους'' αν ο δυστροπος ενοικος ειναι παραλληλα και ιδιοκτητης ή αν το εκμισθωνει απο τρίτον και οχι απο τον διαχειριστη. Αγωγη δεν μπορει να κανει κανενας στον ενοικιαστη παρα μονο ο ιδιοκτητης του διαμερισματος, διοτι οφειλετης προς τη διαχειρηση ειναι αποκλειστικά και ατομικά ο ιδιοκτητης.
Η μη εκπληρωση της ενοχικης σχεσης που υπαρχει μεταξυ του διαχειριστη και του ενοικου ΔΕΝ λυνεται με προσωπικες αυθαιρετες ενεργειες αλλα με αποφαση του δικαστηριου εφοσον ο εχων το δικαιωμα προβει σε καταγγελια κ εν συνεχεια σε αγωγη .
Νομιμη λύση ειναι η έκδοση διαταγης πληρωμης για τα κοινοχρηστα (623 ΚΠολΔ) ή διαταγη απόδοσης μισθίου (662 ΚΠολΔ) που μετα τον Ν4055/12 επιτυγχάνεται ταχυτατα κ συνδιαστικά με επιδίκαση και της δικαστικής δαπάνης σε βάρος ηττημένου.
Προσοχη ομως καθως ο Νόμος 3741/1929 εφαρμοζεται ΜΟΝΟ αν δεν υπαρχει ''κανονισμος πολυκατοικιας'' που να οριζει κατι αντιθετο απο αυτον.
Επίσης αξιο αναφοράς ειναι οτι ο ενοικος ΔΕΝ μπορει να αρνηθει την συμετοχη του στα κοινοχρηστα για κανεναν λόγω , ακομα και αν δεν επιθυμει να λειτουργει την κεντρικη θέρμανση .(Σχετ. 1077/2001 ΑΠ την οποια δεν δημοσιευω για οικονομια χώρου ...)

[edit time=1358795586]SREK[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis