Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by strof on Πέμ, 05/23/2013 - 16:57
Αναφέρομαι για τις μεταθέσεις εντός νομού-Α.Δ. Ο νόμος λέει πως δικαίωμα για αίτηση έχουν όσοι συμπληρώνουν δυο έτη στον αυτο τόπο. Π.Χ. Αν κάποιος έχει ένα έτος στο Α.Τ. Κορίνθου και ένα στο Τ.Α. Κορίνθου, έχει δικαίωμα μετάθεσης; Γιατι έχει επικρατήσει πως δικαίωμα έχουν όσοι είναι δυο έτη στην ΙΔΙΑ υπηρεσία που νομίζω πως είναι λάθος. Οι απόψεις σας;
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Πέμ, 05/23/2013 - 19:28 Μόνιμος σύνδεσμος

Ως περιοχή μετάθεσης είναι η Α.Δ. και ως αυτός τόπος θεωρείται η πόλη ή κωμόπολη που εδρεύει η Αστυνομική Υπηρεσία οπότε στο παράδειγμά σου για το Τ.Α. και Α.Τ. Κορίνθου και αφού έχεις ένα χρόνο υπηρεσίας σε κάθε μια απο τις υπηρεσίες αυτές, πιστεύω ότι έχεις δικαίωμα υποβολής αίτησης για υπηρεσίες άλλης περιοχής μετάθεσης.

Βλέπε το Π.Δ.100/2003

4. Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης για υπηρεσίες άλλης περιοχής μετάθεσης έχουν οι αστυνομικοί από το βαθμό του αστυφύλακα μέχρι του Αστυνόμου Β' που την 15η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους συμπληρώνουν τρία (3) συνεχή έτη σε υπηρεσίες της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή ένα (1) έτος σε Υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης, ενώ για Υπηρεσίες εντός της αυτής περιοχής μετάθεσης ή του αυτού τόπου, απαιτούνται δυο (2) έτη στον αυτό τόπο ή ένα (1) έτος σε Υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης.

Ως αυτός τόπος θεωρείται:
α. Η πόλη ή κωμόπολη που εδρεύει η Αστυνομική Υπηρεσία.
β. Η περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εκτός των Υπηρεσιών

Υποβλήθηκε από savvas. Ημερομηνία: Πέμ, 05/23/2013 - 23:32 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφε strof αυτά που σου είπανε, είναι λάθος.

Υπηρετείς στον αυτό τόπο επί 2 έτη (φαντάζομαι ότι το ΑΤ και το ΤΑ που αναφέρεις είναι στο ίδιο κτήριο, πιθανότατα κάποιας ΑΔ) και από εκεί και έπειτα έχεις δικαίωμα μετάθεσης για άλλη περιοχή εντός Νομού κανονικά.

Βλέπε και άρθρο 12§4 Π.Δ. 100/2003 το οποίο αναφέρει ότι:

"[...]για Υπηρεσίες εντός [...]του αυτού τόπου, [u][b]απαιτούνται δυο (2) έτη στον αυτό τόπο[/u][/b]".

Το Π.Δ. είναι ξακάθαρο και αναφέρεται σε ποιον ΤΟΠΟ και όχι σε ποια ΥΠΗΡΕΣΙΑ υπηρετείς.

Κάνε την αίτησή σου κανονικά...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis