Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by graunderous on Σάβ, 04/13/2013 - 18:10
ΧΑΙΡΕΤΕ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, Α) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΑΝ Π.Χ ΤΟ Χ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η' ΤΟ Ψ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Η ΜΟΝΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ? ΚΑΙ Β) ΑΝ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓ. ΕΝΔΙΑΦ. Η' ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ?
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Σάβ, 04/13/2013 - 20:29 Μόνιμος σύνδεσμος

Το θέμα είναι αν εσύ που είσαι τηλεφωνητής είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα έχει άδεια λειτουργίας και μάλιστα ακόμα περισσότερο αν έχει χορηγηθεί αυτή από άλλη αρχή.
Σίγουρα η αστυνομική αρχή δεν χορηγεί άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά ούτε και ειδικό σήμα λειτουργίας σε τουριστικό γραφείο οπότε δεν τηρεί αυτές τις άδειες στο αρχείο της υπηρεσίας.
Κατά την άποψή μου αρμόδια για να απαντήσει είναι η αρχή που έχει εκδώσει την άδεια.

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Σάβ, 04/13/2013 - 22:27 Μόνιμος σύνδεσμος

Η ποινική κατάσταση είναι προσωπικό δεδομένο. Δες το Νόμο.

[info][b]Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα[/b]

[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/dedomena-prosopikoy-xaraktira/… (ΦΕΚ-Α 50/1997)[/url]
Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
άρθρο 2
β) "Ευαίσθητα δεδομένα", τα δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.
Ειδικά για τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που αναφέρονται στο εδάφιο β' της παραγράφου 2 του άρθρου 3 με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο. Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων”.[/info]

Υποβλήθηκε από giatros. Ημερομηνία: Κυρ, 04/14/2013 - 00:50 Μόνιμος σύνδεσμος

Θα συμφωνήσω με τον mentor όσων αφορά αν έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις στο κατ/μα. Εσύ σαν Αξ.Υπ.δεν είσαι αρμόδιος να απαντήσεις. Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις μπορείς να του πείς αν θέλει ότι μπορεί να υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία σου και να λάβει επίσημα απάντηση. Μπορείς βέβαια κατά την άποψηή μου να του πείς αν έχει άδεια ή όχι (αν το γνωρίζεις βέβαια) γιατί η άδεια τοποθετείται , εξάλλου, σε εμφανές σημείο. Αλλά καλύτερα να τον παραπέμψεις στην αρμόδια για την έκδοση αδείας, υπηρεσία για να λάβει και από εκεί επίσημη απάντηση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis