Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by teddy on Τρί, 02/11/2014 - 13:05
Οταν ενα οπλο κατασχεθει απο την Υπηρεσια μας,οχι σανπειστηριο,αλλα επειδη εχει ασκηθει σε καποιον ποινικη διωξη περι ναρκωτικν και εχει παρελθει διετια χωρις να ενδιαφερθει σρστης να το μεταβιβασει,εμεις τι ενεργειες κανουμε?
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Τρί, 02/11/2014 - 15:11 Μόνιμος σύνδεσμος

Βλέπε άρθρο 10 N 2168/93

Με τη λήξη της ισχύος της άδειας, που χορηγείται σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 και των παραγράφων 3, 4, 5, 6 και 7 του παρόντος ή µε την ανάκλησή της, αφαιρείται από την αρµόδια αστυνοµική ή λιµενική αρχή το όπλο και τα φυσίγγια. Τα όπλα και φυσίγγια κρατούνται από την αστυνοµική ή λιµενική αρχή που τα αφαίρεσε µέχρι δύο (2) χρόνια. Αν στο διάστηµα της διετίας χορηγηθεί στον ενδιαφερόµενο νέα άδεια ή ανανεωθεί η αρχική, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου αυτού, τα ανωτέρω είδη επιστρέφονται. Με άδεια των αστυνοµικών αρχών επιτρέπεται, η πώληση ή διάθεση τους από τους ιδιοκτήτες τους κατά το διάστηµα της διετία ή πριν από τη λήξη ή ανάκληση της άδειας, σε εµπόρους ή άτοµα που έχουν άδεια της αστυνοµικής αρχής για την αγορά τους. [b]Σε περίπτωση που δεν πωληθούν ή διατεθούν τα όπλα και τα φυσίγγια ή δεν χορηγηθεί νέα άδεια ή δεν ανανεωθεί η αρχική, τα όπλα και τα φυσίγγια µετά την παρέλευση διετίας κατάσχονται και περιέρχονται αυτοδικαίως στο ∆ηµόσιο, εγγραφόµενα µε απόφαση του Υπουργού ∆ηµόσιας Τάξης ή Εµπορικής Ναυτιλίας στο υλικό της ελληνικής αστυνοµίας ή του λιµενικού σώµατος αντίστοιχα. [/b]

Πρακτικά τώρα, καλείς τον καθ'ου η κατάσχεση να υπογράψει την έκθεση κατάσχεσης του όπλου και των φυσιγγίων και την υποβάλλεις συμπληρωματικά ως προς την έκθεση αφαίρεσης που είχες κάνει προ διετίας στην προιστάμενη Δ/νση που υπάγεται η υπηρεσία σου.
Εν συνεχεία το ΑΕΑ/ΔΚΑ αποφασίζει με διαταγή του ως προς την υπηρεσία που θα κατανεμηθεί το εν λόγω όπλο και θα εγγραφεί στο βιβλίο οπλισμού.

Υποβλήθηκε από ASSOS. Ημερομηνία: Πέμ, 02/13/2014 - 16:49 Μόνιμος σύνδεσμος

Μόλις παρέλθουν τα 2 έτη από την έκθεση ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ συντάσσεται έκθεση ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ καλώντας τον κάτοχο. Μετά την παρέλευση προθεσμίας για το όπλο γίνεται η διαδικάσία εγγραφής του στο βιβλίο υλικού της ΕΛ.ΑΣ. Μετά δεν μπορεί να απαιτήσει την επιστροφή του όπλου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis