Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by gothamm on Τετ, 03/06/2013 - 14:37
Γνωρίζει κανείς να απαντήσει για πόσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής ή ανανέωσης άδειας διαμονής που χορηγούν τα Γραφεία Αλλοδαπών των Δήμων στους αιτούντες αλλοδαπούς; Αν υπάρχει χρονικό όριο ισχύος αυτών και αυτό ξεπεραστεί δίχως να ληφθεί η αιτούμενη άδεια, οι αλλοδαποί θεωρούνται παράνομοι και επομένως μπορούν να απελαθούν; Ποιο είναι ακριβώς το νομικό πλαίσιο που διέπει αυτές τις βεβαιώσεις; Τα παραπάνω τα ρωτάω διότι όταν προσάγεται αλλοδαπός απογευματινές ή βραδινές ώρες δε μπορεί να υπάρξει επικοινωνία με τα αντίστοιχα Γραφεία των Δήμων για την εξακρίβωση γνησιότητας ή ισχύος των εγγράφων.
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Τετ, 03/06/2013 - 15:19 Μόνιμος σύνδεσμος

Υπάρχουν δύο τύπου Βεβαιώσεων ο Τύπος Α και ο Τύπος Β΄
Ο Τύπος Α΄δίνεται όταν ο αλλοδαπός καταθέτει στο Δήμο αίτηση άδειας διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά και ο τύπος αυτός του παρέχει δικαίωμα διαμονή μέχρι ένα χρόνο εως ώτου του απαντήσει η διοίκηση επί του αιτήματός του.
Ο Τύπος Β΄δίνεται από το Δήμο όταν ο αλλοδαπός καταθέτει αίτηση με ελλειπή δικαιολογητικά και δεν αποτελεί ισχυρό νομιμοποιητικό έγγραφο διαμονής, άρα απελαύνεται.

Οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό- έγγραφο κατάθεσης αίτησης διαμονής προς το Δήμο δεν αποτελεί ισχυρό έγγραφο νομιμοποίησης στην χώρα.

Οι βεβαιώσεις Τύπου Α΄και Β΄προβλέπονται από το άρθρο 11 παρ. 3 του Ν.3386/2005 .
Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 4 του Ν.4018/2011 (ΦΕΚ Α-215):4. Οι βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για τη χορήγηση ή την ανανέωση άδειας διαμονής που προβλέπονται στην παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3386/2005, οι οποίες έχουν χορηγηθεί έως τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ισχύουν για χρονικό διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης ισχύος αυτού. Εφόσον η σχετική αίτηση εκκρεμεί κατά τη λήξη ισχύος της βεβαίωσης κατάθεσης, η υπηρεσία στην οποία υπεβλήθη η αίτηση υποχρεούται να εκδώσει νέα βεβαίωση κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3386/2005, όπως τροποποιείται με τον παρόντα νόμο, ενημερώνοντας ταυτοχρόνως αιτιολογημένα τον ενδιαφερόμενο σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis