Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by peterbob on Κυρ, 08/11/2013 - 21:47
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ? ΠΧ ΚΑΤΑΒΡΕΓΜΑ - ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΛΠ....
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Κυρ, 08/11/2013 - 22:55 Μόνιμος σύνδεσμος

[b]Απόφαση Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας αριθ. 1023/2/37-μγ της 31.1/11.2.1997
(ΦΕΚ-Β΄ 90)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 7
Μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων.
Άρθρο 1[/b]
Μέτρα για την αποτροπή πτώσης αντικειμένων
1.Η τοποθέτηση γλαστρών, κλιματιστικών μηχανημάτων και άλλων αντικειμένων σε παράθυρα, εξώστες, ταράτσες και άλλες εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων, πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείεται κάθε κίνδυνος πτώσης τους. Η τοποθέτηση αντικειμένων επάνω ή στο εξωτερικό μέρος των κιγκλιδωμάτων απαγορεύεται.
2.Κατά το πότισμα λουλουδιών και φυτών στους εξώστες, στις ταράτσες ή στα παράθυρα πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποκλείεται η πτώση ή διαρροή ύδατος σε κοινόχρηστους χώρους ή ιδιωτικούς χώρους που ανήκουν σε τρίτους.
3.Ομοίως, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποκλείεται η πτώση ή διαρροή ύδατος από κλιματιστικά μηχανήματα ή υδροσωλήνες στους χώρους που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

[b]Άρθρο 3
Κυρώσεις[/b]
Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984, εφόσον από άλλη διάταξη δεν τιμωρούνται βαρύτερα.

[b]ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Νόμος 2696/1999
(ΦΕΚ 57/Α΄/23. 3.1999)
Αρθρο 12
Γενικές διατάξεις[/b]
1. Aυτoί πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς πρέπει να απoφεύγoυν oπoιαδήπoτε συμπεριφoρά πoυ είναι ενδεχόμενo να εκθέσει σε κίνδυνo ή να παρεμβάλλει εμπόδια στην κυκλoφoρία, να εκθέσει σε κίνδυνo πρόσωπα ή ζώα ή να πρoκαλέσει ζημιές σε δημόσιες ή ιδιωτικές περιoυσίες. Oι oδηγoί υπoχρεoύνται να oδηγoύν με σύνεση και με διαρκώς τεταμένη την πρoσoχή, να επιδεικνύoυν ιδιαίτερη πρoσoχή στα παιδιά, στους υπερήλικες, στα Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) και γενικώς στα πρόσωπα που χρειάζονται βοήθεια και να μην πρoκαλoύν γενικά με τη συμπεριφoρά τoυς τρόμo, ανησυχία ή παρενόχληση στoυς λoιπoύς χρήστες των oδών, στους παρόδιους ή στoυς κατoικoύντες πλησίoν αυτών.
2. Δεν επιτρέπεται η απόθεση ή εγκατάλειψη ή η απόρριψη οποιουδήποτε αντικειμένου ή ύλης στις οδούς, εφόσον παρακωλύει έστω και κατ' ελάχιστο την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, ως και τη στάθμευση των οχημάτων. Δεν επιτρέπεται επίσης να χύνονται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, λάδια, ασβέστης κ.λπ.).

[b]Άρθρο 427 Π.Κ.
Παράβαση διατάξεων για την καθαριότητα[/b]
Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις της αρμόδιας αρχής και ιδίως της αστυνομικής που αφορούν τη καθαριότητα η οποία πρέπει να τηρείται: α)στα νερά που χρησιμοποιούν ή όχι οι άνθρωποι. β) στα τρόφιμα που είναι εκτεθειμένα ή προορισμένα για πώληση. γ) στα καταστήματα ή στους χώρους παρασκευής ή πώλησης τροφίμων. δ) στην άσκηση οποιασδήποτε τέχνης, εμπορίου, βιομηχανίας ή άλλης εργασίας και ε) γενικά σε κάθε σχέση, πράξη ή παράλειψη, από την οποία μπορεί να επηρεαστεί η δημόσια καθαριότητα, τιμωρείται με πρόστιμο ή με κράτηση μέχρι 2 μηνών, αν άλλη διάταξη δεν τιμωρεί την πράξη βαρύτερα.

[b]Άρθρο 428 Π.Κ.
Ρύπανση[/b]
Όποιος ρίχνει σε ανθρώπους ή σε ξένα σπίτια ή άλλα κτίρια ή σε ξένους περιφραγμένους χώρους ακαθαρσίες ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν ενόχληση σε άλλον, τιμωρείται με πρόστιμο ή με κράτηση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis