Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by NickX on Δευ, 10/06/2014 - 21:12
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Ένα παράδειγμα: προσέρχεται ο (Α) στην Υπηρεσία μας και υποβάλει έγκληση κατά του (Β) για παράβαση του άρθρου 333 του Π.Κ. «απειλή», πράξη που τελέστηκε πριν μία εβδομάδα. Σ’ αυτή την περίπτωση θα κάνουμε σηματική αναφορά εγκλημάτων μέσω P.O.L. ή όχι; Σηματική αναφορά κάνουμε για τα αδικήματα που προβλέπεται βάσει κανονιστικής διαταγής είτε αυτά είναι αυτόφωρα είτε όχι ή μόνο για τα αυτόφωρα προκειμένου να εκδώσουμε αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από giatros. Ημερομηνία: Δευ, 10/06/2014 - 21:37 Μόνιμος σύνδεσμος

Βάσει κανονιστικής κανονικότατα.Στο άρθρο 1 παρ. 1 της κανονιστικής δεν διαχωρίζει τα αυτόφωρα από τα μη.
Βάσει στατιστικών παίζεται αν θα κάνεις.

Υποβλήθηκε από grafarrara. Ημερομηνία: Τετ, 10/08/2014 - 10:28 Μόνιμος σύνδεσμος

Αν δεις όταν στέλνουμε σηματική αναφορά έχει να κάνουμε τικ ή όχι στο αυτόφωρο. Αφού το έχει σαν επιλογή σημαίνει
ότι μπορούμε να στείλουμε και στα μη αυτόφωρα. Απλώς δε θα εκδόσεις αναζητήσεις. :)

Υποβλήθηκε από LANTO. Ημερομηνία: Τετ, 10/08/2014 - 12:53 Μόνιμος σύνδεσμος

Κανονικά για όλα τα αδικήματα και συμβάντα κάνουμε. Αν είναι αυτόφωρο κάνουμε αναζητήσεις οπωσδήποτε για να μην έχουμε κανένα θέμα, αν δεν είναι πάλι κάνουμε απλά για να ενημερώνονται οι Προϊστάμενες Υπηρεσίες.

Υποβλήθηκε από NickX. Ημερομηνία: Τετ, 10/08/2014 - 23:40 Μόνιμος σύνδεσμος

Σε περίπτωση που δεν κάνουμε σηματική αναφορά σε μη αυτόφωρο αδίκημα (για το οποίο προβλέπεται η σύνταξη σηματικής αναφοράς βάσει κανονιστικής), υπάρχει πρόβλημα; Συνήθως στην Υπηρεσία μου συντάσσουμε σηματική αναφορά εγκλημάτων σε δύο περιπτώσεις: 1. όταν έχουμε αυτόφωρο αδίκημα προκειμένου να εκδώσουμε αναζητήσεις και 2. όταν έχουμε σύλληψη. Σε μη αυτόφωρο δεν συντάσσουμε σχεδόν ποτέ. Κάνουμε μόνο εγγραφή στο Β.Α.Σ. και κατόπιν με υποβλητική αναφορά μας υποβάλλουμε τη ληφθείσα έγκληση στον κ. Εισαγγελέα για τα κατά Νόμο.

Υποβλήθηκε από mitsos76. Ημερομηνία: Παρ, 10/10/2014 - 14:28 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλησπερα .κ.συναδελφε η κανονιστικη διαταγη 1/2010 μας "υποχρεωνει" να προβουμε σε συνταξη και αποστολη σηματικης αναφορας.η γραμματεια σου εχει την προαναφερθεισα κανονιστικη που αναφερονται τα συμβαντα και τα αδικηματα για τα οποια στελνουμε σημα.

Υποβλήθηκε από sakrunner. Ημερομηνία: Παρ, 10/10/2014 - 15:35 Μόνιμος σύνδεσμος

μπορει να σου ασκηθεί πιεθαρχικος ελεγχος καθοσον παραβιαζεις κανονισμο του σωματος αν και δε συνηθίζεται αλλα μου εχει τυχει και αυτό!!

Υποβλήθηκε από gians. Ημερομηνία: Τρί, 10/14/2014 - 17:58 Μόνιμος σύνδεσμος

Υποβολή σηματικής αναφοράς (Α1) γίνεται σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις. Στις μηνύσεις ή εγκλήσεις κατ' άγνωστων οπωσδήποτε πρέπει να συντάσσεται σημαντική αναφορά. Σε περιπτώσεις με γνωστό δράση αλλά εκτός ορίων αυτοφώρου και πάλι συντάσσουμε σηματική αναφορά και περνάμε τα στοιχεία του δράστη στο ανάλογο πεδίο. Σε περιπτώσεις αναζητήσεων κοινοποιούμε το σήμα μας πλην των αρμόδιων υπηρεσιών, επιπλέον και σε όλα τα Α.Τ. κ Τ.Α. με ανάλογη αναγραφή στις υπηρεσιακές ενέργειες σχετικά με τις αναζητήσεις και την λήξη του αυτόφωρου.
NickX αυτό που συμβαίνει στην υπηρεσία σου, και δε στέλνετε σηματικές, για αδικήματα πάντως φύσεως, δεν ξέρω πως προέκυψε πάντως κοιτάξτε να το διορθώσετε.

Υποβλήθηκε από SISK7. Ημερομηνία: Τρί, 10/14/2014 - 20:20 Μόνιμος σύνδεσμος

Πανω σε αυτο θα ηθελα να ρωτησω τη συνεχεια: Εστω καποιος υποβαλλει μηνυση κατ΄ αγνωστων για κλοπη πχ αυτοκινητου. Αν ενα μηνα αργοτερα σε ελεγχο βρεθει ατομο να οδηγει το ανωτερω κλεμμενο αυτοκινητο, αφου σχηματισθει η προβλεπομενη δικογραφια ποια θα ειναι η συνεχεια; Θελω να πω η δικογραφια θα σταλει στην εισαγγελια του δευτερου τμηματος (τμημα που βρεθηκε το οχημα) ή το δευτερο τμημα θα στελει τη δικογραφια στο πρωτο (εκει που δηλωθηκε η κλοπη) και εν συνεχεια θα σταλει στην εισαγγελια του πρωτου τμηματος; Ευχαριστω!

Υποβλήθηκε από giatros. Ημερομηνία: Πέμ, 10/16/2014 - 20:48 Μόνιμος σύνδεσμος

Θα μιλήσεις με το τμήμα που δηλώθηκε η κλοπή να δείς αν έχουν υποβάλει την δικογραφία στον Εισαγγελέα. Αν όχι θα στείλεις την δικογραφία στο τμήμα που δηλώθηκε η κλοπή για να την στείλουν όλη μαζί στον εισαγγελέα. Αν έχει σταλεί η δικογραφία στον εισαγγελέα ζητάς το διαβιβαστικό της υποβολής και στέλνεις την δικογραφία στον εισαγγελέα που εστάλη η δικογραφία της κλοπής για συσχέτιση.

Υποβλήθηκε από SISK7. Ημερομηνία: Παρ, 10/17/2014 - 01:54 Μόνιμος σύνδεσμος

giatros Δηλαδη αν η κλοπη δηλωθει στην Ορεστιάδα και σε ελεγχο οδηγει ο (α) κλεμμενο οχημα (μετα τη ληξη του αυτωφορου) ενα μηνα στην Κορινθο, αργοτερα η δικογραφια θα αποσταλει οπωσδηποτε στην εισαγγελια Ορεστιαδας ή στην εισαγγελια Κορινθου; (Ανεξαρτητα αν την εχει την αρχικη δικογραφια κλοπης κατ΄αγνωστων η το Τμημα ή η εισαγγελια Ορεστιάδας)

Υποβλήθηκε από giatros. Ημερομηνία: Παρ, 10/17/2014 - 10:40 Μόνιμος σύνδεσμος

Μπορείς να κάνεις και το αλλο και μου φαίνεται τελικά το πιο σωστό. Να στείλεις την δικογραφία που σχημάτισες για το κλεμμένο αυτοκίνητο και τον οδηγό στον εισαγγελέα της περιοχής σου επισυνάπτοντας είτε το διαβιβαστικό υποβολής της κλοπής είτε την κατάθεση της κλοπής μαζί με την δικογραφία.

Υποβλήθηκε από SISK7. Ημερομηνία: Παρ, 10/17/2014 - 11:25 Μόνιμος σύνδεσμος

Αυτο μου φαινεται πιο σωστο και μενα, μιας και δεν υπαρχει μονο ανευρεση οχηματος, αλλα καταληψη οδηγου με κλεμμενο οχημα ! (ουτε βεβαια συλληψη εντος οριων αυτοφωρου) Ευχαριστω giatros

Υποβλήθηκε από gians. Ημερομηνία: Τρί, 10/21/2014 - 22:15 Μόνιμος σύνδεσμος

Παράδειγμα για την ανωτέρω ερώτηση αν και είναι οφτοπικ: Ο Α καταγγέλει κλοπή οχήματος στην Λάρισα και σχηματίζεται δικογραφία κατ' αγνώστου δράστη. Μετά ένα μήνα (εκτός ορίων αυτοφώρου) καταλάμβανεται ο Β να οδηγεί το κλεμμένο όχημα του Α στην Καρδίτσα. Επικοινωνει το Τ.Α. Καρδίτσας με το Τ.Α. Λάρισας για τις λεπτομέρειες της κλοπής. Το καλύτερο είανι άμεσα να κοινοποιηθεί απο το Τ.Α. Λάρισας στο Τ.Α. Καρδίτσας η αρχική σηματική αναφορά. Στη συνέχεια συντάσεται έκθεση απολογίας κατηγορουμένου είτε για κλεπταποδοχή είτε για κλοπή οχήματος για τον Β, ανάλογα με την περίπτωση κ την κρίση των αστυνομικών. Συντάσεται κατηγορητήριο και αν ο Β θέλει απολογείται. Αν δεν θέλει και επιθυμεί αντίγραφα κτλ τότε του επιδίδεται τακτική πρόσκληση να μεταβεί στο Τ.Α. Λάρισας να παρει αντίγραφα και να απολογηθεί εκεί (σε αυτην την περίπτωση μπορει να αποσταλεί η αρχική δικογραφία από Λάρισα στην Καρδίτσα ώστε να μην πηγαινοέρχεται ο Β). Αφού ο Β απολογηθεί τότε όλο το προανακριτικό υλικό (είτε μόνο η απολογία, είτε όλη η δικογραφία εαν όπως ανέφερα την στείλει η λάρισα στην καρδίτσα) αποστέλεται στην υπηρεσία που έχει επιληφθει αρχικά προανακρισης και στον τόπο όπου έλαβε χώρα το αρχικό αδίκημα δλδ Λάρισα. Στη συνέχεια η Λάρισα υποβάλει στον Εισαγγελέα Λάρισας.

Υποβλήθηκε από SISK7. Ημερομηνία: Τρί, 10/21/2014 - 22:49 Μόνιμος σύνδεσμος

gians δε ξερω αν εχεις δικαιο και αυτο ρωτησα και γω πιο πανω! Που θα σταλει το συνολο της δικογραφιας στην εισαγγελια τοπου δηλωσης κλοπης ή στην αλλη εισαγγελια; (εκει που βρεθηκε ο οδηγος να οδηγει το κλεμμενο οχημα)

Υποβλήθηκε από SISK7. Ημερομηνία: Τρί, 10/21/2014 - 22:49 Μόνιμος σύνδεσμος

gians δε ξερω αν εχεις δικαιο και αυτο ρωτησα και γω πιο πανω! Που θα σταλει το συνολο της δικογραφιας στην εισαγγελια τοπου δηλωσης κλοπης ή στην αλλη εισαγγελια; (εκει που βρεθηκε ο οδηγος να οδηγει το κλεμμενο οχημα)

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τετ, 10/22/2014 - 08:53 Μόνιμος σύνδεσμος

Σχηματίζεται δικογραφία, αποδίδεται το όχημα και ενημερώνεται εισαγγελέας, ο οποίος διατάζει σχετικά. Συνήθως, η αρμοδιότητα καθορίζεται από τον τόπο τέλεσης του αδικήματος (εν προκειμένω, ο τόπος που έλαβε χώρα η κλοπή του οχήματος).

Υποβλήθηκε από NickX. Ημερομηνία: Τετ, 10/22/2014 - 17:29 Μόνιμος σύνδεσμος

Συμφωνώ με τον sakis01. Η αρμοδιότητα καθορίζεται από τον τόπο τέλεσης του αδικήματος. Αναφέρω παράδειγμα που μου έτυχε: υπέβαλε στην Υπηρεσία μου (που βρίσκεται για παράδειγμα στην Ορεστιάδα) έγκληση ο (Α) για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή κατά του (Β), πράξεις που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή για παράδειγμα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας μου είπε να στείλω τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κομοτηνής, δηλαδή στην Εισαγγελέα του τόπου όπου έλαβαν χώρα οι ανωτέρω αναφερόμενες πράξεις. Ελπίζω να βοήθησα SISK7.

Υποβλήθηκε από SISK7. Ημερομηνία: Τετ, 10/22/2014 - 18:55 Μόνιμος σύνδεσμος

Ευχαριστω πολυ ολους! Ειναι καλο θεωρω να τα συζηταμε ολα, απο το πιο απλο μεχρι το πιο περιπλοκο! και να ακουγονται ολες οι αποψεις βεβαια!

Υποβλήθηκε από gians. Ημερομηνία: Παρ, 10/24/2014 - 01:08 Μόνιμος σύνδεσμος

Ακριβώς όπως είπαν τα παιδιά. Το έγραψα κ εγώ συγνώμη αν δεν εγινε κατανοητό. Η δικογραφία στο παράδειγμα που ανέφερα πάει στον τόπο κλοπής του οχήματος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis