Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by maraton on Σάβ, 05/17/2014 - 17:05
Έχει τύχει ποτέ σε κάποιον συνάδελφο να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία του Νομοθετικού Διατάγματος 127/1969, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός μηνός έως ένα έτος για ημεδαπό, για τον οποίο ποτέ δεν έχει εκδοθεί δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας; Ερωτώ διότι, αν και προβλέπεται η ανωτέρω ποινική διάταξη, δεν έχω βρει σχετική νομολογία. Όποιος έχει οτιδήποτε υπόψη του, ας μας γνωρίσει για την πληρέστερη ενημέρωση μας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Τρί, 05/20/2014 - 14:40 Μόνιμος σύνδεσμος

Πράγματι ο νόμος αυτός ειναι ενας απο αυτούς τους νόμους που λέμε οτι '' απλά υπάρχουν''...

Απο την πρόσφατει νομολογία δεν προκύπτει να έχει ουδέποτε εφαρμοστεί.

Αλλωστε οι διατάξεις του είναι αρκετά θολές εώς προβληματικές στην εφαρμογή τους.

Θα θεωρηθεί λοιπόν διαρκές αδίκημα με συνέπεια ο ανήλικος 12-18 ετών αλλά και οι ενήλικοι που δεν εχουν εφοδιαστεί με ΑΔΤ να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία ?
Κατα την διατύπωση του νόμου αυτού όσο ο υπαίτιος παραλείπει να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του παραβαίνει την αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος και διαπράττει το εν λόγω έγκλημα, αρά αυτό είναι διαρκές ...

Επίσης τι γίνεται στην περίπτωση που ο πολίτης έβγαλε ΑΔΤ πλην όμως ΑΜΕΣΑ το απώλεσε και ουδέποτε εφοδιάστηκε με νέο ? Επίσης όποιος κατέχει ληγμένο ΑΔΤ διαπράττει το αυτό αδίκημα ???

Οπώς διαπιστώνουμε το ΝΔ αυτό ειναι αρκετά ασαφές και ως εκ τούτου μάλλον έχει περισσότερο προληπτική παρά κατασταλτική ύπαρξη , όσο και αυτό να φαίνεται παράλογο για νόμο.

Σαφώς θα ήταν αδιανόητο να οδηγηθεί στο αυτόφωρο ένας δεκατριαχρονος για στέρηση ΑΔΤ, ενω η εφαρμογή του απο μέρους μας ΜΟΝΟ σε ενήλικους ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σε ορισμένες κοινωνικές όμάδες, με αυτή την διατύπωση του αρθρου θα ήταν ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ (αρ 2 , 4 και 6 Σ)

[edit time=1400611755]srek[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis