Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by nasari on Παρ, 10/05/2012 - 21:01
εντος του χωρου λαικης αγορας, υπαρχουν μικροπωλητέσ αλλοδαποί κυρίως, ενδεχομένως να στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων. οι οποίοοι πωλούν εμπορεύματα (ομπρελεσ σι-ντι κλπ) χωρίς να εχουν άδεια για τον χωρο. Δεν υπαρχει κλιμακιο ελέγχου ούτε δημοτική αστυνομ'ια. (0 Δήμος ειναι μικρ'ος) Ποιές οι ενέργειεσ της υπηρεσίας μου εαν κληθεί. Ποιες οι αρμοδιοτητεσ - εαν προβλέπονται ως προς τον έλεγχο , κατασχεση κλπ. Το Θέμα ειναι επίκαιρο λόγω των ελέγχων και των επεισοδ'ιων από ((ιδιώτες)
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Παρ, 10/05/2012 - 21:14 Μόνιμος σύνδεσμος

Υπάρχουν ποινικές κυρώσεις που επιβάλλονται με τις διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα αλλά και διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), ενεργεί ελέγχους στις λαϊκές αγορές σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 159 έως 161 του π.δ.141/1991 (ΦΕΚ 58 Α'), καθώς και το άρθρο 7 παρ. 11 του Ν. 2323/1995, όταν δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί η Δημοτική Αστυνομία και κριθεί απαραίτητο από τον αρμόδιο νομάρχη.

Για τις παραβάσεις που μπορείς να διαπιστώσεις κατά τους ελέγχους σου πρέπει να μελετήσεις τον Ν[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/nomothesia-laikes-agores/19.ht… 2323 /1995
(ΦΕΚ:Α 145 /13.07.1995) "ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"[/url] καθώς και τον Αγορανομικό Κώδικα.
Άλλα σχετικά Νομοθετήματα στην Ενότητα Νομοθεσίας του PoliceNET [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/nomothesia-laikes-agores/]ΕΔΩ[…].

Υποβλήθηκε από TRIADAG. Ημερομηνία: Σάβ, 10/06/2012 - 17:02 Μόνιμος σύνδεσμος

Ωστόσο τα άρθρα 159-161 του Π.Δ.141/91 προβλέπουν τη συνδρομή της Αστυνομίας
...για την καταστολή τυχόν αντίστασης σε βάρος του οργάνου [b]που είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή του ελέγχου[/b]...
Επειδή με απασχόλησε το θέμα, κατέληξα ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις του Ν.2323/95 ή του Αγ.Κώδικα, τότε ενημερώνουμε τη Δημοτική Αστυνομία να επιληφθεί επί τόπου ή την επιτροπή του Άρθρου 7Α του Ν.2323/95, η οποία λειτουργεί σε κάθε περιφέρεια, ή περιφερειακή ενότητα (προβλέπεται ο περιφερειάρχης να εξουσιοδοτεί τη συγκρότησή της στον οικείο αντιπεριφερειάρχη). Έτσι, ακόμη κι αν δεν υπάρχει Δημ. Αστυνομία, σίγουρα υπάρχει η ανωτέρω επιτροπή (ή τουλάχιστον θα πρέπει). Άλλωστε οι Υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να προβούν και σε[b] άμεση καταστροφή[/b] (ακόμη και με άμεση ρίψη σε απορ/φόρο του δήμου ή ανεξίτηλο χρωματισμό) των προϊόντων που διατίθενται χωρίς παραστατικά ή αποτελούν προϊόντα απομίμησης ή παραεμπορίου ή αν δεν τηρείται ο Κ.Β.Σ., διαδικασία στην οποία ΔΕΝ εμπλεκόμαστε σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

Προσωπικά θεωρώ ότι επειδή δε μπορούμε να επιλαμβανόμαστε σε ΌΛΑ, από την άλλη όμως ΔΕΝ πρέπει να "προσπερνάμε" παραβάσεις για τις οποίες είμαστε αναρμόδιοι, θα πρέπει να ενεργοποιούμε άμεσα τους αρμοδίους.Πως?

Με ένα έγγραφο σε Δημοτική Αστυνομία, Περιφερειακή Ενότητα-Τμ. Εμπορίου, Περ. Δ/νση Σ.Δ.Ο.Ε., Δ.Ο.Υ., κλπ να σας γνωρίσουν στοιχεία υπαλλήλων τους, με τους οποίους θα είναι δυνατή η σε 24ωρη βάση επικοινωνία, ώστε να τους καλείτε όταν απαιτηθεί, να επιληφθούν σε θέματα αρμοδιότητάς τους, στα πλαίσια της κοινης δράσης για την τήρηση της νομιμότητας, γνωστοποιώντας ότι η Υπηρεσία σου δηλώνει την άμεση διαθεσιμότητά της για παροχή νόμιμης συνδρομής, κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 141/1991 (Άρ. 161), όπως ορίζει ο Νόμος. Με λίγα λόγια τους λες ότι επειδη η αστυνομία διενεργεί συνεχώς προληπτικούς ελέγχους, πιθανότατα να διαπιστωθούν παραβάσεις αρμοδιότητάς τους.

Ας τους βάλουμε λοιπόν όλους στο παιχνίδι. Αυτή είναι η [b][u]άποψή μου[/u][/b]. Αν εχω κάπου λάθος παρακαλώ διορθώστε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis