Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by 27101997 on Τρί, 10/08/2013 - 19:04
Γνωρίζει κάποιος να μου πει ακριβώς τι παραβάσεις βεβαιώνουμε, αν καταληφθεί κάποιος να κυκλοφορεί όχημα, του οποίου οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί στην δ/νση συγκοινωνιών? (όχι οριστική διαγραφή)
Greek

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Τρί, 10/08/2013 - 20:18 Μόνιμος σύνδεσμος

ΠΤΑΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΡΘΡ . 88 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΓΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΜΗΝΥΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ), ΔΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ 10ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΤΑΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡ. ΑΡΘΡ.17 Ν.2170/93 (ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ) ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Υποβλήθηκε από 27101997. Ημερομηνία: Τρί, 10/08/2013 - 21:46 Μόνιμος σύνδεσμος

Ευχαριστώ και να τονίσω πως το εν λόγω, είναι ένα νέο φαινόμενο που κατά κύριο λόγο λαμβάνει χώρα στην επαρχία και σίγουρα θα απασχολεί ή θα απασχολήσει τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους..

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Τετ, 10/09/2013 - 20:20 Μόνιμος σύνδεσμος

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΜΕ ΜΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.
Κ.Υ.Α 30870/1983 - ΦΕΚ 603/Β/19.10.1983

Περιπτώσεις και τρόπος ακινητοποίησης μηχανοκινήτων οχημάτων και μοτοποδηλάτων καθώς και η μεταφορά τους.

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις: α)των άρθρ. 34 (παρ. bigeyes, 34α και 46 (παρ. 1) του ΚΟΚ που κυρώθηκε με το Νόμ. 614/1977 «περί κυρώσεως του Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας», όπως η παρ. 8 του άρθρ. 34 αυτού αντικαταστάθηκε με το άρθρ. 6 του Νόμ. 894/79 «περί τροποποιήσεως διατάξεων τινων του δια του Νόμ. 614/1977 κυρωθέντος Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας και το άρθρ. 34α προστέθηκε με το άρθρ. 7 του Νόμ. 894/79 και β)της παρ. 2 του άρθρ. 5 του Νόμ. 1350/83 «υποχρεωτικός τεχνικός έλεγχος των οδικών οχημάτων και άλλες διατάξεις» αποφασίζουμε:

Άρθρο 1.
Περιπτώσεις ακινητοποίησης
Τα αστυνομικά όργανα μπορούν να επιβάλλουν την ακινητοποίηση μηχανοκινήτου οχήματος ή μοτοποδηλάτου στις πιο κάτω περιπτώσεις:
α)Όταν το όχημα έχει βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης ή τροχοπέδησης ή βλάβη που προκαλεί ροή λιπαντικών ή καύσιμης ύλης (παράβαση των διατάξεων του άρθρ. 81 και 55 του ΚΟΚ). Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.
β)Όταν δεν λειτουργεί κανένα φως τροχοπέδησης του οχήματος (παράβαση των διατάξεων των άρθρ. 68 και 74 του ΚΟΚ). Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.
γ)Όταν το όχημα δεν έχει καθόλου φώτα πορείας ή διασταύρωσης ή θέσης ή όταν αυτά που έχει δεν λειτουργούν, εφόσον η πιο πάνω έλλειψη διαπιστώνεται κατά την διάρκεια της νύχτας (παράβαση των διατάξεων των άρθρ. 64, 65, 66, 74, 78, 79 και 80 του ΚΟΚ). Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.
δ)Όταν το όχημα έχει ελαστικά επίσωτρα με προχωρημένη φθορά, όπως αυτή καθορίζεται με την ΣΤ 29853/77 απόφαση του Υπουργού Συγκοινωνιών «περί καθορισμού ελάχιστου επιτρεπόμενου πάχους προεξοχών πέλματος ελαστικών αυτοκινήτων» (ΦΕΚ 1288/77) ή έχει ακατάλληλα ελαστικά επίσωτρα (μέγεθος ή είδος προφίλ) ή οποιαδήποτε ουσιώδη διαφορά σε σχέση με τα ελαστικά που προδιαγράφονται από τα έγγραφα του οχήματος. Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να τοποθετηθούν κανονικά ελαστικά επίσωτρα.
ε)Όταν το όχημα έχει βλάβη ή ελλείψεις στους μηχανισμούς τα εξαρτήματα ή τις συσκευές του ή στο κύριο σώμα του, τέτοια που χωρίς αμφισβήτηση κάνει επικίνδυνη τη συνέχιση της κίνησής του, ή προκαλεί κινδύνους σε αυτούς που χρησιμοποιούν την οδό (παράβαση των διατάξεων του άρθρ. 53 και 81 του Κ.Ο.Κ.) ή εκπέμπει καυσαέρια πέρα από τα όρια που καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις των αποφάσεων των Υπουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών και Συγκοινωνιών 6565/23.2.1981 «περί καθορισμού επιτρεπομένων ορίων περιεκτικότητας σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO) των από των κυκλοφορούντων βενζινοκινήτων αυτοκινήτων οχημάτων εκπεμπομένων καυσαερίων» ΦΕΚ 148/Β/1981 και 14350/325/21.4.1981 «περί καθορισμού επιτρεπομένων ορίων εκπομπής αιθάλης από τα κυκλοφορούντα πετρελαιοκίνητα οχήματα και κανονισμού χρήσεως ειδικής συσκευής για τον έλεγχο των καυσαερίων των πετρελαιοκινήτων οχημάτων» ΦΕΚ 260/Β/1981. Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.
στ)Όταν από τη λειτουργία του οχήματος προκαλούνται θόρυβοι που υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο για την κατηγορία που ανήκει το όχημα, σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινής απόφασης των Υπουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών και Συγκοινωνιών 1220/13/11.1.1979 «περί καθορισμού επιτρεπομένων ορίων θορύβων, προκαλουμένων υπό των αυτοκινήτων οχημάτων, μοτοσυκλεττών και μοτοποδηλάτων και τρόπος μετρήσεως αυτού» ΦΕΚ 75/Β/1979, όπως ισχύει (τροποποιήσεις εις ΦΕΚ 618/Β/1979 και 1093/Β/1980), εφόσον οι θόρυβοι προκαλούνται μέσα σε κατοικημένη περιοχή στις ώρες κοινής ησυχίας, όπως αυτές καθορίζονται με τις αντίστοιχες αστυνομικές διατάξεις. Εάν οι θόρυβοι που προκαλεί το όχημα υπερβαίνουν τα 105 DB (Α) για επιβατικά αυτοκίνητα, δίτροχα μοτοποδήλατα και δίτροχες μοτοσυκλέττες και τα 110 DB (Α) για τα φορτηγά αυτοκίνητα, λεωφορεία, τρίτροχα μοτοποδήλατα και τρίτροχες μοτοσυκλέττες, όπως τα όρια αυτά καθορίζονται από την πιο πάνω κοινή απόφαση (οπότε η συνέχιση της κίνησης του οχήματος είναι επικίνδυνη για αυτούς που χρησιμοποιούν την οδό), τότε τα αστυνομικά όργανα μπορούν να διατάξουν την ακινητοποίηση του οχήματος σε οποιοδήποτε σημείο (μέσα ή έξω από κατοικημένη περιοχή) και σε οποιαδήποτε ώρα και αν προκαλούνται οι θόρυβοι. Η διαπίστωση της στάθμης του παραγόμενου θορύβου γίνεται από τα αστυνομικά όργανα, σύμφωνα με την «εν στάσει» μέθοδο όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρ. 5 της 1220/13/79 απόφασης των Υπουργών Κοιν. Υπηρεσιών και Συγκ/νιών, στον πλησιέστερο ακάλυπτο χώρο (δρόμο, οικόπεδο, πλατεία κ.λπ.) που έχει ελεύθερη επιφάνεια (χωρίς εμπόδια) τουλάχιστον κατά τρία μέτρα μεγαλύτερη (περιμετρικά) από την εξωτερική επιφάνεια του ελεγχόμενου οχήματος. Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.
ζ)Όταν ο οδηγός οδηγεί πέρα από τα επιτρεπόμενα χρονικά όρια εργασίας (παράβαση των διατάξεων του άρθρ. 13 του ΚΟΚ). Η ακινητοποίηση διαρκεί τουλάχιστον 4 ώρες, εκτός αν παραλάβει το όχημα άλλος ικανός οδηγός.
η)Όταν ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδηγού ή όταν του έχει αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδηγού ή όταν αυτός έχει εμφανή σωματική ή πνευματική αναπηρία που έχει άμεση επίπτωση στην ικανότητά του για οδήγηση (παράβαση των διατάξεων του άρθρ. 13 του ΚΟΚ). Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να παραλάβει το όχημα άλλος ικανός οδηγός.
θ)Όταν ο οδηγός είναι μεθυσμένος ή βρίσκεται κάτω από την επήρεια ναρκωτικών ή τοξικών ουσιών, γεγονός που διαπιστώνεται με επίσημα αναγνωρισμένη μέθοδο (παράβαση των διατάξεων του άρθρ. 42 του ΚΟΚ). Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να παραλάβει το όχημα άλλος ικανός οδηγός ή μέχρι να περάσει η επίδραση που είχαν πάνω στον οδηγό το οινόπνευμα ή τα ναρκωτικά ή οι τοξικές ουσίες.
ι)Όταν ο οδηγός ή ο επιβάτης δίκυκλης μοτοσυκλέττας ή μοτοποδηλάτου δεν έχει μαζί του το ειδικό προστατευτικό κράνος που προβλέπει το άρθρ. 101 του Κ.Ο.Κ. Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρις ότου ο οδηγός ή ο επιβάτης εφοδιαστούν με το ειδικό προστατευτικό κράνος.
ια)Όταν το όχημα είναι υπερφορτωμένο και το μικτό του βάρος υπερβαίνει περισσότερο από 10% το μέγιστο βάρος που επιτρέπεται για το όχημα (παράβαση των διατάξεων του άρθρ. 32 του Κ.Ο.Κ.). Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να αφαιρεθεί από το όχημα το πρόσθετο βάρος.
ιβ)Όταν το όχημα κυκλοφορεί κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρ. 53 του Κ.Ο.Κ. που καθορίζουν τα σχετικά με τα βάρη και τις διαστάσεις του. Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να προσκομιστεί η ειδική άδεια που προβλέπεται από το άρθρ. 53 παρ. 2 του Κ.Ο.Κ. και που εκδίδεται από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων ή από την αρμόδια αρχή που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτό.
ιγ)Όταν το όχημα είναι φορτωμένο επικίνδυνα και εκτίθενται σε κίνδυνο πρόσωπα ή προκαλούνται ζημιές στο οδόστρωμα από φορτίο που διαρρέει, πέφτει ή έλκεται από το όχημα ή όταν το όχημα είναι φορτωμένο με τρόπο που περιορίζει την ορατότητα του οδηγού ή εμποδίζει την κανονική κίνηση του οχήματος, ή ελαττώνει την σταθερότητά του ή καλύπτει τα φώτα πορείας ή στάθμευσης ή οπισθοπορείας ή τα αντανακλαστικά στοιχεία του οχήματος (παράβαση των διατάξεων του άρθρ. 32 του Κ.Ο.Κ.). Η ακινητοποίηση διαρκεί μέχρι να αρθεί η αιτία που την προκάλεσε.
ιδ)Όταν το όχημα δεν είναι εφοδιασμένο με πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου εφόσον υπήρχε σχετική υποχρέωση κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 1387/1981 «καθιέρωση περιοδικού τεχνικού ελέγχου οδικών οχημάτων και των ρυμουλκουμένων τους». Η ακινητοποίηση διατάσσεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρ. 2 της απόφασης αυτής.

Υποβλήθηκε από andbabal. Ημερομηνία: Τετ, 10/09/2013 - 23:08 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=STAVROS78 date=2013-10-08]ΠΤΑΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΡΘΡ . 88 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΓΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΜΗΝΥΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ), ΔΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ 10ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΤΑΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡ. ΑΡΘΡ.17 Ν.2170/93 (ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ) ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.[/quote]

Να προσθέσω και ακόμη μία παράβαση: ΠΤΑΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ αρθ. 90 του Κ.Ο.Κ. για στέρηση κρατικών πινακίδων (έκθεση αρχής)

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Πέμ, 10/10/2013 - 12:52 Μόνιμος σύνδεσμος

ΟΧΙ ΑΡΘ .90 , ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.

Υποβλήθηκε από andbabal. Ημερομηνία: Πέμ, 10/10/2013 - 17:23 Μόνιμος σύνδεσμος

ναι αλλά σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. είναι διαφορετική παράβαση η στέρηση άδειας κυκλοφορίας (αρθ. 88) με την στέρηση κρατικών πινακίδων (αρθ. 90). Ο Δημόσιος Κατήγορος ασκεί ποινική δίωξη και για τις 2 παραβάσεις.

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Πέμ, 10/10/2013 - 18:20 Μόνιμος σύνδεσμος

ΤΟ 90 ΕΙΝΑΙ ΔΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ Ο ΔΗΜ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗ ΦΕΡΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.

Υποβλήθηκε από steve88. Ημερομηνία: Τρί, 10/15/2013 - 17:36 Μόνιμος σύνδεσμος

Θα συμφωνήσω με τον STAVROS78 για το δκο πρόστιμο της πινακίδας. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. στο άρθρο 88 αναφέρεται σε οχήματα για τα οποία δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες ή του έχουν αφαιρεθεί. Στην περίπτωση που τις έχουν καταθέσει στην Δ.Ο.Υ. συγκαταλέγεται εδώ? Γιατί δεν στερείται παντελώς, στο παρελθόν είχαν εκδοθεί και επίσης ούτε έχουν αφαιρεθεί...

Υποβλήθηκε από macgyver3. Ημερομηνία: Τρί, 10/15/2013 - 18:18 Μόνιμος σύνδεσμος

το αρθρο αναφερει

"οχήματα τα οποία δεν ειναι εφοδιασμενα με άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες ή του έχουν αφαιρεθεί"

οποτε εφοσον τις εχει καταθεσει στερειται και γινεται το σχετικο πταισμα

οι παραβασεις για το ανασφαλιστο, αν εχει ασφαλεια,δεν βεβαιωνονται

Υποβλήθηκε από steve88. Ημερομηνία: Τρί, 10/15/2013 - 18:53 Μόνιμος σύνδεσμος

Έτσι όπως το θέτεις συνάδελφε macgyver3 έχει μια λογική. Εάν όμως λάβουμε υπόψη και την πρώτη παράγραφο γιατί δεν είναι άσχετες μεταξύ τους παράγραφοι μπλέκει λίγο το θέμα. Θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά ο νομοθέτης για τα στοιχεία κυκλοφορίας που έχουν κατατεθεί λόγο ακινησίας για να είμαστε σύννομοι και να μην γενικεύουμε μόνοι μας?

Υποβλήθηκε από nik2015. Ημερομηνία: Κυρ, 10/20/2013 - 00:19 Μόνιμος σύνδεσμος

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΩΝ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ TO POL ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ.ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΟΥ (ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ).ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Α) ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 88 ΚΟΚ? Β)ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΕΣ?Γ)ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ? Δ)ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΤΕΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΧΕΙ? Ε)ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ? ΣΤ)ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Υποβλήθηκε από amyntas. Ημερομηνία: Κυρ, 10/20/2013 - 00:36 Μόνιμος σύνδεσμος

Αν δεν τον κατελαβες επ αυτοφώρο να το κινει πως θα βεβαιώσεις παράβαση για ασφάλεια ,κτεο .;
Αν εχει κατατεθημένες πινακιδες πρεπει ναι το εχει σε ιδιοκτητο χωρο και οχι στον δρόμο .

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Κυρ, 10/20/2013 - 01:36 Μόνιμος σύνδεσμος

Α)ΤΟΝ ΚΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ( ΔΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ , ΜΗΝΥΣΗ , ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ)
Β) ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
Γ) ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ( ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ).
Δ) ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡ. ΓΙΑ ΚΤΕΟ ΚΑΘΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ.
Ε) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠ΄ΤΟ POL ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ.
ΣΤ) ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ.
Ζ) ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ.
Η) ΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡ. ΓΙΑ ΑΡΘΡ. 48 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.
ΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΙΔΙΟΧΕΙΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (ΠΛΑΣΤΕΣ) ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡ. ΑΡΘΡ. 216 Π.Κ.

Υποβλήθηκε από nik2015. Ημερομηνία: Κυρ, 10/20/2013 - 12:02 Μόνιμος σύνδεσμος

OK ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ O ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙ ΕΚΕΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ?ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΦΘΕΙΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ?ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Κυρ, 10/20/2013 - 15:24 Μόνιμος σύνδεσμος

ΕΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ , ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ Η ΔΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΝΩΜΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΡΘΡ. 17 Ν.2170 /93 ΚΑΙ 88 ΤΟΥ ΚΟΚ ΜΗΝΥΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ POL KAI ΤΗΣ ΔΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ. ΟΙ ΔΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

Υποβλήθηκε από nik2015. Ημερομηνία: Δευ, 10/21/2013 - 22:39 Μόνιμος σύνδεσμος

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 88 ΚΟΚ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υποβλήθηκε από STAVROS78. Ημερομηνία: Δευ, 10/21/2013 - 23:19 Μόνιμος σύνδεσμος

ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΗΝΥΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΡΘΡ. 88&4 ΚΟΚ. ( διότι ως διαπιστώθη την ...........και ωρα .......... ειχε σταθμεύσει το υπ΄αριθ. ................αυτ/το ιδιοκτησίας του στην.........και επι της οδού ,,,,,,,,,,,,,, χωρίς να είναι κατοχος αδείας κυκλοφορίας ,κατα παρ. αρθρ. 88 του ΚΟΚ).

Υποβλήθηκε από AkhsCap. Ημερομηνία: Δευ, 08/29/2016 - 19:17 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Η σταθμευση γραφει στο κοκ του Λαμπρακακη ειναι στοιχειο της κυκλοφοριας του οχηματος παιδες..οποτε εκτος το δίπλωμα όλα τα υπόλοιπα υποχρεουται να τα φερει κανονικώς το όχημα όταν είναι σταθμευμένο..άδεια κυκλοφορίας,κρατικές πινακίδες,ασφαλιστήριο συμβόλαιο και κτεο..</p>

Υποβλήθηκε από geralinio. Ημερομηνία: Σάβ, 01/14/2017 - 11:24 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλημερα.μια ερωτηση που αφορουν τα ανωτερω σχολια.οταν το οχημα (που εχει παραδωσει πινακιδες στην εφορια )ειναι σταθμευμενο στην ακρη της οδου οπου βρισκεται κ η οικια του ιδιοκτητη και ο ιδιος διατεινεται οτι το σημειο σταθμευσης ειναι ιδιοκτησια του τι κανουμε;γιατι το σημειο εκεινο ειναι μεν στην ακρη της οδου σε ερεισμα κατα καποιο τροπο αλλα υπαρχει πιθανοτητα αν αλλο οχημα εκτραπει της πορειας του να συγκρουστει με αυτο.

Υποβλήθηκε από Χρηστος Γκουλιος. Ημερομηνία: Πέμ, 02/23/2017 - 18:13 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Μιά λεπτομέρεια που μερικές φορές γίνεται σημαντική: για προσωρινή ακινησία τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και κρατική (ή -κές) πινακίδα αναγνώρισης) για επιβατικά Ι.Χ. και τα δίκυκλα Ι.Χ. κατατίθενται μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ενώ για τα φορτηγά (Ι.Χ. και Δ.Χ) όπως και για κάθε φύσης επαγγελματικά (τώρα γίνονται ακινησίες και για τα ταξί) τα στοιχεία κυκλοφορίας κατατίθενται στη αρμόδια Δ/νση Μ&amp;Ε.&nbsp;</p>

Υποβλήθηκε από Χρηστος Γκουλιος. Ημερομηνία: Πέμ, 02/23/2017 - 18:22 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Με υπεύθυνη δήλωση που κάνει μαζί με το έντυπο Δήλωσης Ακινησίας (συνήθως ενσωματώνεται σε ένα έντυπο) δηλώνει ότι θα το έχει σε ιδιωτικό κλειστό ή περιφραγμένο χώρο. Ένα τηλέφωνο στο Γραφείο Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. για σιγουριά ότι υπάρχει η δήλωση ή να τον καλέσουν να την συμπληρώσει και μετά ας πει ότι θέλει.</p>

Υποβλήθηκε από Χρηστος Γκουλιος. Ημερομηνία: Πέμ, 02/23/2017 - 18:22 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Με υπεύθυνη δήλωση που κάνει μαζί με το έντυπο Δήλωσης Ακινησίας (συνήθως ενσωματώνεται σε ένα έντυπο) δηλώνει ότι θα το έχει σε ιδιωτικό κλειστό ή περιφραγμένο χώρο. Ένα τηλέφωνο στο Γραφείο Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. για σιγουριά ότι υπάρχει η δήλωση ή να τον καλέσουν να την συμπληρώσει και μετά ας πει ότι θέλει.</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis