Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by GRAMY on Τετ, 10/01/2014 - 22:36
καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος να πεί τι αδίκημα έχουμε όταν ένας πολίτης έχει κάμερα έξω από την πόρτα του σπιτιού του και καταγράφει τους περαστικούς; για τη δική του ασφάλεια φυσικά.
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Τετ, 10/01/2014 - 23:56 Μόνιμος σύνδεσμος

Πρόκειται για παράβαση του ν.2472/1997

Προσοχή όμως καθώς απαιτείται να εξακριβωθεί οτι η κάμερα λαμβάνει και καταγράφει δημόσια δεδομένα και δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα με μόνη την βεβαίωση της ύπαρξης τους εφόσον αυτές μπορεί να είναι ψεύτικες ή μόνιμα απενεργοποιημένες.

Η είσοδος στην οικία προκειμένου εξακριβωθούν τα ανωτέρω απαιτει φυσικα παρουσία εισαγγελέα και εφόσον δεν εντοπιστεί το καταγραφικό , σχετική κατάθεση πραγματογνώμονα που βεβαιώνει οτι η κάμερες είναι αληθινές κ καταγράφουν κ αποστέλλουν αλλού τα δεδομένα.

Βλ.Εφ Λαρισσ 422/2011
Εικονική κάμερα που δεν λάμβανε ούτε κατέγραφε δεδομένα, αλλά τοποθετήθηκε με σκοπό την αποτροπή παράνομης εισόδου τρίτων στην ιδιοκτησία και διάπραξης κλοπών και φθορών. Μη παραβίαση του νόμου προστασίας δεδομένων και των πράξεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αφού η εικονική κάμερα δεν λάμβανε, δεν μετέδιδε, ούτε κατέγραφε εικόνες προσώπων και δεν επεξεργαζόταν προσωπικά δεδομένα. Μη παραβίαση ούτε του 370 Α’ ΠΚ, καθόσον δεν υπήρχε δυνατότητα αποτύπωσης εικόνων.

Επίσης σχετικά με την χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης για την προστασία προσώπων κ αγαθών έχει εκδοθεί η υπ'αριθμ 1 / 2011 οδηγία της ΑΠΔΠΧ οπού καθορίζονται οι όροι κ οι προυποθέσεις τοποθέτησης συστημάτος βιντεοεπιτήρησης σε οικίες , κατ/μα, γκαράζ , νοσοκομεία , τράπεζες , γήπεδα κτλ

Συμπληρωματικά έγγραφο στην ΑΠΔΠΧ προς επιβολή του ανάλογου διοικητικού προστίμου.

[edit time=1412198666]srek[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis