Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by chrismar76 on Παρ, 12/20/2013 - 12:17
Κάποιος έχει φτιάξει ένα αυτοσχέδιο κοτέτσι στο μπαλκόνι του με 5 κότες και οι γείτονες παραπονιούνται για δυσοσμία. Πέραν του εγγράφου στο Υγειονομικό, κάνουμε και μήνυση και αν ναι για ποια παράβαση;;
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Σάβ, 12/21/2013 - 16:08 Μόνιμος σύνδεσμος

Με επιφύλαξη
Κ.Υ.Α. Υ1β/2000/1995 – ΦΕΚ 343/Β/4.5.1995
(Διόρθ. Σφάλμ. στο ΦΕΚΒ592)
Υγειονομική διάταξη «Περί όρων ιδρύσεως και λειτουργίας πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων».

Άρθρο 15
Οικόσιτα ζώα και πτηνά
1.Σε κατοικημένους τόπους, με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκων (συνοικισμοί, χωριά, κωμοπόλεις), με εξαίρεση εκείνους που είναι τουριστικοί χώροι ή παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, ή τις παρυφές πόλεων, με πληθυσμό πάνω από 5.000 κατοίκους, χαρακτηριζομένων ως γεωργοκτηνοτροφικών, επιτρέπεται η χωρίς άδεια διατήρηση εύλογου αριθμού οικοσίτων ζώων ή και πτηνών, ανάλογα με τις τοπικές γεωργοκτηνοτροφικές ή αστικές συνθήκες, που επικρατούν στους κατοικημένους αυτούς τόπους και της πυκνότητας των κατοικιών, εφόσον τα ζώα ή τα πτηνά αυτά διατηρούνται σε κατάλληλες πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
2.Οι ανωτέρω πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, θα πληρούν τους επιβαλλόμενους όρους υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίοι προβλέπονται, από τα εδ. (1) έως ( 8 ) της υποπαρ. δ΄ της παρ. 1 του άρθρ. 10 της παρούσας και θα βρίσκονται, πλησιέστερα προς την κατοικία του ιδιοκτήτη τους, από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία ή κατάστημα.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η ανωτέρω δυνατότητα, τότε, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να διατηρεί τα οικόσιτα ζώα του σε πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, που θα βρίσκονται μακριά από την κατοικία του, αλλά σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρα από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία ή κατάστημα ή εργαστήριο ή βιοτεχνία και με την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται ομοίως οι ανωτέρω αναφερόμενοι όροι υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος.
3.Τον μέγιστο αριθμό των οικόσιτων ζώων ή πτηνών, κατ’ είδος, που μπορεί να διατηρεί κάθε οικογένεια, σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου και υπό τις περιγραφόμενες στην προηγούμενη παράγραφο προϋποθέσεις και όρους, καθορίζει με απόφασή του ο οικείος Νομάρχης, για κάθε πόλη, κωμόπολη, χωριό ή οικισμό και όχι χωριστά για κάθε περίπτωση, αφού λάβει υπόψη του, εισήγηση της Α/θμιας επιτροπής ελέγχου σταυλισμού και επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωϊκών προϊόντων.

Υποβλήθηκε από TRIADAG. Ημερομηνία: Κυρ, 12/22/2013 - 00:57 Μόνιμος σύνδεσμος

Συμφωνώ με τον mentor ως προς τις διατάξεις αυτές [b]Κατά την άποψή μου [/b] αρκεί το έγγραφο προς την Υγειονομική Υπηρεσία, διότι η παράβαση είναι υγειονομική, θα πρέπει να διαπιστωθεί από τα αρμόδια υγειονομικά όργανα μετά από αυτοψία και όχι απ' ευθείας από τον αστυνομικό. Άλλωστε, πιθανόν ταυτόχρονα να παραβιάζονται κι άλλοι υγειονομικοί όροι που αφορούν τους χώρους διαβίωσης, τη μετάδοση μολυσματικών νοσημάτων κλπ., κάτι που μόνο τα υγειονομικά όργανα θα πρέπει να διαπιστώσουν.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis