Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by dhmhtrhs on Τρί, 05/21/2013 - 16:00
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΑΔΕΨΕΙ? ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΟΣΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ?
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Τρί, 05/21/2013 - 16:42 Μόνιμος σύνδεσμος

Ειναι αστικης φύσης διαφορά και αν κάποιος απο τους αντίδικους δεν ακολουθήσει την νόμιμη οδο επίλυσης της δημιουργηθείσας διένεξης θα διαπράξει αυτοδικία 331 ΠΚ .

[b]Αστικός Κώδικας:
Άρθρο 1008
Ρίζες ή κλαδιά του γειτονικού ακινήτου
Ο κύριος ακινήτου μπορεί να κόψει και να κρατήσει για τον εαυτό του τις ρίζες δέντρων του γειτονικού ακινήτου που εισχωρούν στο κτήμα του. Το ίδιο ισχύει και για τα κλαδιά των δέντρων του γειτονικού ακινήτου που εκτείνονται πάνω από το κτήμα του, εφόσον τάχθηκε προηγουμένως στο νομέα του γειτονικού ακινήτου εύλογη προθεσμία για να τα κόψει.
Το δικαίωμα αυτό δεν παρέχεται αν οι ρίζες ή τα κλαδιά δεν εμποδίζουν τη χρήση του ακινήτου.[/b]
Άρθρο 1009
Καρποί που πέφτουν σε γειτονικό ακίνητο
Καρποί που πέφτουν στο γειτονικό ακίνητο από κάποιο δένδρο λογίζονται καρποί του ακινήτου στο οποίο πέφτουν. Η διάταξη δεν ισχύει αν αυτό το ακίνητο είναι κοινόχρηστο.
Άρθρο 1023
Δέντρο στο όριο
Το δέντρο που βρίσκεται πάνω στα όρια είναι κοινό και των δύο γειτόνων.
Εφόσον δεν χρησιμεύει ως ορόσημο, έχει δικαίωμα καθένας από τους γείτονες να απαιτήσει την αποκοπή του.

Φυσικά η ειδοποίηση του αντίδικου να συμμορφωθεί ως προς το νόμο, όπως και η προθεσμία η οποία τάσσεται , επιβεβαιώνεται ΜΟΝΟ με την επίδοση εξώδικης πρόσκλησης με βέβαιη ημερομηνία.

Επίσης, ο κύριος του βλαπτομένου ακινήτου έχει και την αρνητική αγωγή με αίτημα να πάψει καθέ παρούσα ή μελλοντική διατάραξη της νομης ακομα κ με Ασφαλιστικά μέτρα , δηλαδη μπορεί να ζητήσει από τον γείτονα να κόψει (με δικα του εξοδα) και να πάρει αυτός τις ρίζες ή τα κλαδιά του δέντρου του.

[edit time=1369172012]SREK[/edit]

Υποβλήθηκε από sainis24. Ημερομηνία: Τετ, 05/22/2013 - 22:22 Μόνιμος σύνδεσμος

ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ?ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΚΤΟΣ Η ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ?ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ?

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis