Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by Ntzoumi7 on Δευ, 03/25/2013 - 23:37
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Ήθελα να ρωτήσω η είσοδος και η παραμονή ανηλίκων στα κέντρα διασκέδασης καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ απ' αυτούς είναι πλημ/μα ή πταίσμα; Επιπλέον η είσοδος και παραμονή κατοικίδιων ζώων στα καταστήματα είναι πλημ/μα ή πταίσμα και ποιος τιμωρείται, ο ιδιοκτήτης του ζώου ή ο ιδιοκτήτης ή προσωρινά υπεύθυνος του κατ/τος; Τέλος για τις καντίνες αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει τι ισχύει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Τρί, 03/26/2013 - 00:34 Μόνιμος σύνδεσμος

Η είσοδος και η παραμονή ανηλίκων στα κέντρα διασκέδασης καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ απ' αυτούς είναι : ΠΤΑΙΣΜΑ (άρθρο 1 Π.Δ.36/1994 σε συνδυασμό με Ν.3730/2008 και άρθρου 458 του Π.Κ.) και προβλέπονται και διοικητικές κυρώσεις (άρθρο 6 Ν.3730/2008 ΦΕΚ 262/A'/23.12.2008 ) .

Για την είσοδο και παραμονή ζώων η νέα Υγειονομική Διάταξη δεν προβλέπει και πολλά η νέα Υγειονομική Διάταξη , σε αντίθεση με την καταργηθείσα Α1β8577/1983.
Στην ισχύουσα Υγιεονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967/2012 (ΦΕΚ Β-2718/8 Οκτωβρίου 2012) ορίζει ότι " Επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας, για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών". Υπεύθυνος κατά την άποψή μας, για την τήρηση είναι ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του καταστήματος αν και δεν ορίζεται ειδικά.

Τέλος οι καντίνες είναι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών (Παρασκευαστές που πωλούν λιανικώς σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους) που ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής της Υγειονομικής Διάταξης, αυτοτελείς ή συνυπάρχουσες με άλλες επιχειρήσεις υποχρεούνται να κατέχουν ΑΔΕΙΑ ίδρυσης και λειτουργίας της αρμόδιας αρχής, σύμφωνα με τις διαδικασίες της κείμενης Νομοθεσίας.

Οι παραβάσεις του Υγειονομικού κανονισμού τιμωρούνται σε βαθμό πλημ/τος.

Νέα Υγειονομική Διάταξη.
Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967/2012 (ΦΕΚ Β-2718/8 Οκτωβρίου 2012)
ΑΡΘΡΟ 5
ΖΩΑ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας, για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών.
Το άτομο που χρησιμοποιεί το ζώο- συνοδό, θα πρέπει να λαμβάνει κάθε μέτρο αποφυγής όχλησης των πελατών από αυτό και να φέρει τα παραστατικά που πιστοποιούν την υγεία του ζώου, την επάρκεια εκπαίδευσης του και το δικαίωμα χρήσης ( βιβλιάριο υγείας, τσιπ κ.λπ.).

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 36/1994
( ΦΕΚ 26 τ.Α΄ 24/28.2.1994)
Μέτρα προστασίας ανηλίκων και άλλες διατάξεις.
Άρθρο: 1
1.Σε ανηλίκους κάτω των 17 ετών, οι οποίοι δεν συνοδεύονται από τους γονείς ή κηδεμόνες τους, δεν επιτρέπεται:
α. Η είσοδος και παραμονή σε κέντρα διασκεδάσεων και αμιγή μπαρ.
β. Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στα λοιπά δημόσια κέντρα.
«Προς τούτο, σε εμφανές σημείο των εισόδων των καταστημάτων αυτών τοποθετούνται πινακίδες, διαστάσεων τουλάχιστον 0,60 ΧΟ,30 μ. στις οποίες αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα, μεγέθους δύο (2) τουλάχιστον εκατοστών, στα μεν καταστήματα του εδαφίου α' η ένδειξη :
«ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ», στα δε καταστήματα του εδαφίου β' η ένδειξη : «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ».»
2.Υπεύθυνοι για κάθε παράβαση των οριζομένων στην προηγούμενη παράγραφο θεωρούνται οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές των καταστημάτων και σε περίπτωση απουσίας τους οι υπάλληλοι ή βοηθοί αυτών, οι οποίοι τιμωρούνται με τις ποινές του άρθρου 458 του Π.Κ., εάν η παράβαση δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη.
3.Οι παραβάσεις της παρούσης διατάξεως συνιστούν παραβάσεις για την εφαρμογή του άρθρου 2 παρ. 2 του Π.Δ. 180/1979 και την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο αυτό, όπως ισχύει κάθε φορά.

ΝΟΜΟΣ 3730/2008
ΦΕΚ 262/A'/23.12.2008

Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις.
Άρθρο 6
Διοικητικές κυρώσεις
"1. Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική ευθύνη τους.
2. Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3 επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.
3. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων της πρώτης παραγράφου του άρθρου 3, που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής η οποία τη χορήγησε.
4. Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία χορήγησε.
5. Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του παρόντος σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Πέραν των ανωτέρω, κυρώσεις που προβλέπονται από άλλους νόμους διατηρούνται.
6. Με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και άλλων συναρμόδιων Υπουργών καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία ελέγχου, πιστοποίησης των παραβιάσεων και επιβολής των πιο πάνω προστίμων, το ύψος των προστίμων, τα κριτήρια επιμέτρησης του ύψους του προστίμου, η διαδικασία είσπραξης των προστίμων, όπως και η διάθεση των εσόδων και κάθε άλλο σχετικό θέμα".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis