Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by innova on Δευ, 01/28/2013 - 13:53
Λαμβάνοντας αφορμή από το τελευταίο περιστατικό στην Κρήτη και με την σημείωση ότι [i][b]δ[/i]εν [/b]υπάρχει καμία εμπλοκή των αστυνομικών (ήτοι κλοτσιά στη μηχανή των καταδιωκόμενων για να ανατραπούν καθώς και τήρηση του ΚΟΚ κατ’ αυτήν), αν έχουμε μόνο καταδίωξη που έχει ενημερωθεί το κέντρο R/T και ανατραπεί το καταδιωκόμενο όχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ή σκοτωθούν οι επιβαίνοντες, είναι νόμιμη ή όχι ? Ευχαριστώ.
Greek

Υποβλήθηκε από Pamis. Ημερομηνία: Δευ, 01/28/2013 - 14:01 Μόνιμος σύνδεσμος

Τα γραφεία εκπαίδευσης έχουν το αντίστοιχο π.δ. νομίζω. Απ ότι θυμάμαι αναφέρει ότι σε περίπτωση που κινδυνέυει η ζωή ή η σωματική ακεραιότητα τρίτου, σταματάει η καταδίωξη. Σου τ ΄αναφέρω όμως με επιφύλαξη. Αν δεν βρεις απάντηση στο forum απευθύνσου στο γραφείο εκπαίδευσης της διέυθυνσής σου.

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Τρί, 01/29/2013 - 18:54 Μόνιμος σύνδεσμος

Κατά την εποχούμενη περιπολία, όταν σε νόμιμη κλήση για έλεγχο οχήματος από αστυνομικούς, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων άρθρων της παρούσας αυτό τρέπεται σε φυγή, ακολουθείται καταδίωξη οχήματος.
Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα μιας εποχούμενης καταδίωξης είναι:
Το παρελθόν του καταδιωκόμενου.
Οι φυσικές και οι τεχνικές ικανότητες οδήγησης των οδηγών του περιπολικού και του καταδιωκόμενου οχήματος.
Η κατάσταση και οι δυνατότητες των οχημάτων
Η χρονική στιγμή και το περιβάλλον που ενεργείται η καταδίωξη.

Κατά την εποχούμενη καταδίωξη
- Αναφέρει την έναρξη της καταδίωξης στην υπηρεσία του, καθώς και κάθε σχετική πληροφορία.
- Τηρεί τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με τις εξαιρέσεις στο άρθρο 44.
- Επιδιώκει να κινείται με ελεγχόμενη ταχύτητα, πίσω αριστερά του καταδιωκόμενου οχήματος, διατηρώντας οπτική επαφή από ανάλογη απόσταση σύμφωνα με τις συνθήκες κίνησης.

Λεπτομερής αναφοράς για την επιχειρησιακή τακτική εποχούμενης καταδίωξης μπορείτε να διαβάσετε την Κ.Δ.23/2010
Επιχειρησιακές Τακτικές σε περιπολίες, έλεγχοι πεζών υπόπτων ατόμων. Έλεγχοι οχημάτων, καταδιώξεις (πεζές-εποχούμενες), ανταπόκριση των πρώτων αστυνομικών περιπολίας σε εγκλήματα που εξελίσσονται. [6500/2/6-κβ/05/2010]

Αναζητήστε την στη γραμματεία της υπηρεσίας σας.

Θεωρούμε αυτονόητο το λόγο που δεν δίνουμε λεπτομέρειες για τις περαιτέρω επιχειρησιακές τακτικές στη δημοσιότητα εκτός του ότι αποτελούν εγγραφα εσωτερικής λειτουργίας.

[edit time=1359488165]mentor[/edit]

Υποβλήθηκε από tim81. Ημερομηνία: Τετ, 01/30/2013 - 22:34 Μόνιμος σύνδεσμος

Σε παλαιότερη καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αττική (κάπου στα βόρεια προάστεια) ο καταδιωκόμενος μοτοσυκλετιστής μπήκε ανάποδα σε μονόδρομο ακολοθούμενος απο την ΔΙΑΣ και σκοτώθηκε πέφτοντας πάνω σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι συνάδελφοι δεν πάθανε τίποτα νομικά. Δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες όποιος γνωρίζει κάτι ας το γράψει. Το συμβάν έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis